BBB in peiling gelijk met CDA 6 zetels !


Deel dit topic

hans1980

Laatste  |  

Reacties

+3
Twentsch Land
Partij van de dieren groeit ook wel zorgelijk....zelfs 2 zetels meer dan bbb volgens deze peiling !

PvdDieren .... staat voor veestapel zeker voor de helft of meer verminderen en voor de rest net zo links als groen links.
+3
dorpsrandhoeve
Quote Reactie van @Twentsch Land:
PvdDieren .... staat voor veestapel zeker voor de helft of meer verminderen en voor de rest net zo links als groen links.

Dat heb je mis. Ze willen gewoon geen veehouderij meer.
+7
jan.1
Als dit zo door gaat kan je het als boer in nl het beste maar je huid zo duur mogelijk verkopen. Cu met d66 en pvdd gaan er wel voor zorgen dat al het voedsel uit Ukraine gaat komen...
Haagse Cda heeft het platte land en de boeren de rug toegekeerd,en dat wordt flink afgestraft.
+5
Jaap40
@jan.1 vooral dat laatste ja.

Maar wie niet horen wil moet maar voelen. Bij het huidige afbraak beleid van de landbouw, en Corona logistieke problemen kunnen de schappen sneller leeg zijn als menigeen zou kunnen bedenken. Zie Engeland momenteel.
+3
Huppel
@jan.1 precies, vandaag een CDA Bobo in het FD die ook de weg kwijt is:

[quote]### Goed om te zien dat u mogelijk anderen inspireert met onze journalistieke content. We vragen u enkel voor persoonlijk gebruik onze content te kopiëren, om geen inbreuk te maken op onze Algemene Voorwaarden. Vraag anders naar onze bedrijfslicenties via klanten@fdmediagroep.nl ###

Vragen, vragen, maar geen antwoorden. Ondanks deze reeks omissies trekt het rapport een heldere conclusie: het CDA moet de langetermijnvisie uit ‘Zij aan zij’ omarmen. Terecht. Spies noteert alleen niet dat deze visie beschimpt werd vanuit platte rurale belangengroepen en dat het partijbestuur te laf was om daar tegenin te gaan. Ik kan het weten, want zelf leidde ik de sessie daarover op het partijcongres. Als je als politieke leiding omvalt bij het eerste zuchtje tegenwind van populisme à la BoerBurgerBeweging (BBB), moet je niet denken dat je kunt claimen een volkspartij met toekomstvisie te zijn. Dan kun je niet verwachten dat serieuze en jeugdige kiezers je nog ernstig nemen.

Lees het volledige artikel: fd.nl/opinie/1404080/…]
+5
Jawis
@Huppel jouw cda is 10 x zo populistisch als bbb. Beschamend dat je recht door zee en eerlijk en oprecht verward met populisme... maar zo gaat dat dus. Oogkleppen mogen wel af.
+1
Huppel
@Jawis Helemaal mee eens, was overigens een stukje tekst uit de krant.
robbies
@jan.1 jij bent toch ook CDA-lid? Wat gaan we eraan doen?
+2
Twentsch Land
Jullie je beschikbaar stellen met de verkiezingen .... wat denk je er van 😉

@robbies
+3
robbies
@Twentsch Land Boswijk heeft beloofd na zijn vakantie eindelijk eens op mailtjes en appjes van mij te reageren. Dat is al wat. Ik heb verschillende keren overwogen het lidmaatschap op te zeggen, maar wat dan? Hier in de gemeente doet CDA goed werk. Goede mensen moet je steunen. Als het landbouwgeluid wegloopt bij het CDA, wordt het ook niet beter. Ik ben benieuwd wat Omtzigt gaat doen. Als die zelfstandig wat gaat doen, dan vraag ik wel af wat er van het huidige CDA nog overblijft.
+1
Twentsch Land
Heb het idee dat het CDA in best heel veel gemeentes het goed doen en goed werk leveren ...... maar waarom lidmaatschap op zeggen ? Ik bedoel meer van zet je zelf verkiesbaar ..... je hebt een brede kennis .... best een talentvolle schrijver ..... dus als jou babbel ook zo is kun jij je goed vertegenwoordigen op een CDA post.

@robbies
+2
robbies
@Twentsch Land ik vraag me af of ik me kan motiveren voor gemeentepolitiek. De grote dossiers in de landbouw spelen op hoger niveau en dan komt de combinatie met het bedrijf in de knel. Ik probeer liever via de achterkant op inhoud te sturen, maar dat valt me nog niet mee. Als ze borden willen zetten in de wei of flyeraars zoeken, krijgen ze de afdelingen wel gevonden. Maar wil je wat bij hen kwijt, dan kost het wat meer tijd.
jan.1
Quote Reactie van @robbies:
jij bent toch ook CDA-lid? Wat gaan we eraan doen?

Valt niet veel aan te doen,Derk doet heel erg zijn best,maar staat bijna alleen...
de hoef
@jan.1 krabbel jij nu ook al terug
+1
jan.1
Quote Reactie van @de hoef:
krabbel jij nu ook al terug

Zorgelijk dat de landbouw alle problemen in de schoenen geschoven wordt,stallen moeten (ook de nieuwe)over paar jaar allemaal met emissie arme vloeren uitgevoerd worden,vervolgens gaat de MOB elke vergunning aanvechten.De pasmelders gaan ons voor...(voor hun wordt het een treurige langdurige strijd.)
Ons boerenwerk (ook akkerbouw en tuinders)wordt door rechters en linkse politici flink lastig gemaakt,en ik schat dat we nog niet op de helft zitten,zelfs kopstukken van Rabo en FC food doen er graag nog een schep boven op...Dat is helaas de huidige werkelijkheid ...Hoe wij daar verder mee om gaan hoeft hier niet op het prikbord te staan,maar reken maar dat we nix afwachten.
+1
de hoef
Quote Reactie van @jan.1:
.Hoe wij daar verder mee om gaan hoeft hier niet op het prikbord

inderdaad , maar je maakt ons wel nieuwsgierig , in elk geval succes met je keuze,
robbies
Quote Reactie van @jan.1:
Ons boerenwerk (ook akkerbouw en tuinders)wordt door rechters en linkse politici flink lastig gemaakt,en ik schat dat we nog niet op de helft zitten,zelfs kopstukken van Rabo en FC food doen er graag nog een schep boven op...

dat is wel heel negatief. Vergeet niet dat links bij elke verkiezing verliest.
oubi
@robbies wat doet ja21 en pvv en volt voor landbouw?
robbies
@oubi Volt is niet rechts hoor. Dat is gewoon D66-light. De genoemde partijen doen niks voor de landbouw, neemt niet weg dat het wel goed is dat er mensen zitten met verstand van zaken, zoals JC bij JA21. Ook bij CDA moet er een landbouwgeluid aanwezig blijven, maar het valt niet mee je daarvoor te motiveren
oubi
@robbies en forum niet te vergeten
jan.1
Quote Reactie van @robbies:
dat is wel heel negatief. Vergeet niet dat links bij elke verkiezing verliest.

Komen hier ook akkerbouwers met campertje ons bezoeken,laatst 1 die zei tegen mij dat als hij met de veldspuit rond rijd hij zich steeds bezwaarder gaat voelen, de burger vind overal wat van....
Er moet eerst weer honger komen .....
jammermaarhelaas
@jan.1

Ze krijgen af en toe een middelvinger opgestoken, hoor het al van meer dan 1.
van Ittersum
@jan.1 is dat de oplossing: "er moet weer eerst honger komen" ? Denk het zelf niet, de gedachten over het verleden is passe. De verandering van tijd en denken is onomkeerbaar. Er kan wel eens een stap terug gedaan worden maar zoals het was, zal het niet meer komen onder geen enkele bewindsvrouw of man. Noch met links , noch met rechts.
jan.1
Quote Reactie van @van Ittersum:
is dat de oplossing: "er moet weer eerst honger komen" ? Denk het zelf niet, de gedachten over het verleden is passe. De verandering van tijd en denken is onomkeerbaar. Er kan wel eens een stap terug gedaan worden maar zoals het was, zal het niet meer komen onder geen enkele bewindsvrouw of man. Noch met links , noch met rechts.

Je mag het ook breder zien,in de trend van,het kan een x ,,minder,, worden.
De geschiedenis herhaald zich altijd,maar hoe en wanneer weet niemand,en dat is maar goed ook.Verder wel met je eens.
Boeren doen er goed aan beter op zich zelf te passen!
Hans van Bergen
@jan.1 Afgelopen jaar leden 690 miljoen mensen honger.Verwachting eind van het jaar 820 miljoen. Bron rode kruis. Belangrijke oorzaak is klimaat verandering aldus hun
van Ittersum
@robbies de links van nu is het oude rechts, dus het oude rechts verliest(bij de grote partijen)
+1
robbies
@van Ittersum een paar jaar geleden had volgens jou links de macht omdat rechts druk was met geld verdienen. Nu is rechts plots weer links. Zo kan je er altijd een punt aan draaien.

Traditioneel links (PVDA, GL, SP) verliest elke verkiezing. Dan heb je nog middenpartijen die naar links hangen (D66, VVD), maar die in een progressief rechtse coalitie prima kunnen functioneren.

Het probleem in de politiek is volgens mij tweeledig. Het ene is een succesvolle Rutte, wiens gedrag gekopieerd wordt. JA21, van Haga, CDA proberen zich allemaal als alternatief voor Rutte te profileren, zonder eigen geluid. Het andere probleem is dat er teveel populisme (FvD en in zekere zin ook PVV) heerst, maar daar prikken mensen ook doorheen. Zie de ontwikkeling van BBB. Voor een fatsoenlijk rechts geluid is er volop potentieel. Ik hoop dat Omtzigt in stilte aan een fatsoenlijke partij werkt die rechts van het midden het gat gaat vullen.
+2
Spuit11
@robbies Als Omtzigt je redding moet zijn komt er nog wel een teleurstelling voor je aan.
bluetube.studio/video/5cc81a2fa/…
pa
Quote Reactie van @jan.1:
Hoe wij daar verder mee om gaan hoeft hier niet op het prikbord te staan,maar reken maar dat we nix afwachten

weer de barricaden op?
jan.1
Quote Reactie van @pa:
weer de barricaden op?

Voorlopig moet de druk wel op de ketel blijven...
Ga nu eerst maar ff mn vakantie boeken,kijken waar het in Europa nog droog is:😬(liefst een boer/in vriendelijk land:😀 )
Weidezicht
@jan.1 dan moey je niet naar (kabouter) plopsaland
+3
Spuit11
Het meest zorgelijke vind ik niet de PvdD maar dat een partij die 10 jaar lang afbraakbeleid heeft gevoerd beloond wordt met 35 zetels.
"Wie zijn deze mensen"
Jawis
@Spuit11 mensen die denken dat het hartstikke goed gaat met de bv.
casev
@Spuit11 hoeveel denk je dat er overblijft van die vvd zetels, wanneer de "grote leider" plaats maakt voor ....... iemand anders?
Twentsch Land
Volgens jou is de grote VVD leider dus hot.

@casev
+1
van Ittersum
@Spuit11 ben noch fan van BBB of die oude man maar kwam hier een stukje tegen (vanaf 1.40 min) waar uitglegd wordt waar de hedendaagse kiezer vandaan komt. Tegelijk geeft dit ook aan waar partijen als het CDA en de PvdA meezitten of anders gezegd ertussen in vallen. En ook hopeloos aan het freewheelen zijn.

De kiezer van nu is of denkt het tegenovergestelde van vroeger en trek die lijn ook maar door als consument.En er worden heel veel dingen je duidelijk. En die personen zitten nog wel aan de bestuurlijke knoppen maar denken compleet anders dan ze bv 10 jaar geleden zouden doen.
De "vriend" van toen is nu je "vijand", kort door de bocht gezegd en hiermee is de opmars en/of succesvol van alle andere nieuwe partijen ook verklaard

Bennie Stevelink
@van Ittersum ik zou graag willen weten wáárom linkse stemmers tegenwoordig rechts stemmen en rechtse stemmers tegenwoordig links stemmen. Daar geeft Caroline van de Plas geen antwoord op.
+4
van Ittersum
@Bennie Stevelink op zich makkelijk te verklaren. De "rechtse" mensen van weleer hebben meestal een goede opleiding, baan, label A woning, misschien wel een hybride auto enz enz. Dus dan raakt bv alle milieu en overheidsbemoeienis je minder hard. En vergeet niet , alles wat milieu, overheidsbemoeienis en/of kantoorfuncties een verdienmodel is.
De Linkse stemmers van weleer hebben in principe alles wat die "rechtse" mensen niet hebben en zijn bezig met "overleven" en worden gek van alles wat energie vraagt van anderen. Kortom die zoeken het in protest en/of extremen. Kijk maar eens wat Wilders of Baudet inhoudt. Altijd maar schoppen tegen iets zonder onderbouwing. Maar het probleem niet aanpakken alleen maar wegwuiven. Voor beide kanten is wat te zeggen.
+4
Weidezicht
@van Ittersum u raakt aardig de kern inderdaad. De links pvda stemmer, oftewel de arbeider van vroeger, is nu waarschijnlijk degene die pvv stemt. Hij ziet zijn wijk verpauperen, zijn huis onbetaalbaar worden, de lasten toenemen, zijn werk nauwelijks goed betaald worden, of zijn baan verloren gaan. Denk dat u een perfecte analyse gegeven heeft.
+1
cornelissen
@Weidezicht Voorheen sprong de SP nog in dat gat, maar nu de dochter van Jan Marijnissen ook nog veel vluchtelingen wil toelaten, in tegenstelling van Jan Marijnissen, is de leegloop van kiezers daar ook al een tijdje bezig
+1
j h p
@Bennie Stevelink De linkse stemmer van weleer kan het huidige linkse gedachtegoed niet betalen, de rechtse stemmer van weleer wel en kan er aardig wat subsidie mee opstrijken.
Bennie Stevelink
Wat hebben we aan 6 zetels voor BBB? Het gaat om de totale verhouding in de politiek. En dat wordt steeds slechter.
BBB is een partij die zegt wat radicale boeren graag willen horen, maar niet in staat is een beleid te maken waar draagvlak voor is in de huidige politiek en perspectief biedt aan de toekomstige boer. Partijen die dit wél kunnen worden door BBB voor eigen gewin zwart gemaakt.
+1
Achso
[@Bennie ‘radicale boeren’ , ‘BBB, populistische partij’ Alles wat niet in de huidige afbraak politiek past, wordt in een negatief hokje geplaatst. Wanneer hebben we dat toch eerder gezien?
+5
Noorderling
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
partij die zegt wat radicale boeren graag willen horen, maar niet in staat is een beleid te maken waar draagvlak voor is in de huidige politiek en perspectief biedt aan de toekomstige boer. Partijen die dit wél kunnen worden door BBB voor eigen gewin zwart gemaakt.

Wat heb ik voor draagvlak te zorgen in noordoost nederland een tweede kamer vol "vertegenwoordigers" of gekken die stemmen trekken uit de randstad?
Buiten 1km van mn bedrijf boeit het echt niemand wat ik doe of laat, ik vind ook niets van hun en laat hun dan ook niet met mij bemoeien. Leeft allemaal een stuk eenvoudiger.

Nu ben ik wel benieuwd wat altijd met perspectief bedoelt wordt. Het is mij even inhoudsloos als duurzaamheid.
- Is perspectief op een paar miljoen euro als ik een bord in de tuin zet ook perspectief?
- Of is perspectief wanneer ik met 100 koeien 100k winst draai en 30.000euro belasting in de staatskas deponeer?
- Of is perspectief Ot & Sien, hele dagen druk en net geld om een kruiwagen te betalen?

Ik zie het niet, het is pleasen met zeer lage verwachtingen. Moet ik daar dan maar op vertrouwen dat iemand zn best voor mij doet? Dat vertrouwen is mij de laatste 10jaar wel omgeslagen in gezond wantrouwen. De overheid met het wanbeleid is voor mij inmiddels het grootste risico op het voortbestaan en inkomen uit mn bedrijf, terwijl ik niemand tot last ben en geen mestoverschot veroorzaak. Moet mest aanvoeren om eigen mestruimte te benutten, provincie wou geen vergunning geven en mijnbouwschade die niet opgelost wordt.
Zeg het maar, hoe creëer ik draagvlak en ga ik perspectief zien?
+1
Jaap40
@Noorderling knap dat je je bedrijf staande houdt met al die overheidszaken waar je mee te maken hebt.
Dat bedrijven momenteel bij bosjes stoppen is alarmerend maar wel heel begrijpelijk.
En cda met 6 zetels hebben we evengoed helemaal niets aan @Bennie Stevelink ! Dat hebben ze zelf wel bewezen.
Koeien boertje
@Jaap40 een cda die als 2e partij mee gaat regeren net zoals 4 jaar geleden ook weinig aan gehad
+3
Noorderling
@Jaap40
Je moet uit de andere zaken op je bedrijf, het zelf boer zijn genoeg plezier halen dat de balans positief blijft. Maar na een dagje allerlei adviseurs en loopjongens van de overheid aan de koffie gehad te hebben ben je er weer goed flauw van. Het is kan niks, wil niks of doet niks. Het raakt hun zelf niet, uren declareren en je tijd uitzingen. Je kunt het je immers zelf moeilijk maken of niet, meestal wordt dat dus niet.

Dat botst met zelfstandig ondernemers, die worden afgerekend op resultaten. Als ik een spiegel voor houdt met hun resultaten ben je opeens een klootzak en wat al niet meer. Als het begint te irriteren zit je goed te prikken. Daar moet je dan je voldoening maar uit halen, ook wel een leuk spelletje, alleen niet als jouw inkomen er vanaf hangt.
+9
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
BBB is een partij die zegt wat radicale boeren graag willen horen, maar niet in staat is een beleid te maken waar draagvlak voor is in de huidige politiek en perspectief biedt aan de toekomstige boer. Partijen die dit wél kunnen worden door BBB voor eigen gewin zwart gemaakt.

Kun je de partijen die volgens jou door BBB zwart worden gemaakt ook bij naam noemen? Ik zie alleen een Caroline van der Plas die respectvol over elk ander kamerlid (en partij) spreekt.
jammermaarhelaas
@jammermaarhelaas

Ik vrees dat het antwoord niet komt.

Persoonlijk vind ik de BBB een verademing, Caroline heeft in de diverse interviews die ze gegeven heeft een en ander verteld over haar levensloop. Deze dame is echt, en doet geen trucje wat haar door een of andere communicatie adviseur/adviseuse is aangeleerd.
Een eigen visie hebben, eentje die her en der afwijkt van anderen, is iets anders dan anderen zwart maken.

Mooi voorbeeld van hoe ze is hebben we kunnen zien toen ze recent bij Veronica Inside aan tafel zat bij Johan Derksen die eerder zei dat ze haar waffel moest houden als nieuwkomer met 1 zetel.
+9
Wolswinkel
@Bennie Stevelink Succes met het bijeen vegen van de scherven van jouw partij. Het CDA staat ondertussen nergens meer voor en draait zich dan ook met alle gemak de richting in waar de wind op dat moment gunstig staat. Deze manier van politiek bedrijven biedt onze sector zéker geen perspectief. Inderdaad zal BBB zich nog moeten bewijzen, maar zie deze partij tot op heden als een welkome nieuwkomer. Dat jij hen op korte termijn als bedreiging ziet voor jouw partij dat begrijp ik. Jouw uitspraken in de loop der tijd over mensen die je niet passen en hen dan te pas en te onpas radicaal noemen heb ik m’n buik flink vol van. Je lult met enige regelmaat ook maar als een kip zonder kop. Heb weinig met je “wijsbegeerte” op.
+2
Cowboy3
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Wat hebben we aan 6 zetels voor BBB?

PvdD had 2 zeteltjes, kijk eens al wat die hier in Nederland al kapot gekregen hebben en het wordt kwaad tot erger elke linkse partij gelooft werkelijk wat ze verkondigen.
oubi
@Bennie Stevelink tel de 'landbouw' zetels maar. Dat zijn er ruim minder 75. We hebben weinig meer te koop. Vvd wilde ammendent van PvdD, over dat houderij zich moet aanpassen aan dier, terugdraaien voor het reces. Geen meerderheid. Dan weet je waar het op aan gaat. Is helaas ook democtatie.
+1
Hans van Bergen
@Bennie Stevelink Wat is in jouw beleving een radicale boer?? Ik vind een radicale boer een boer die tegen 40% van zijn collega's zegt opgestoken middelvinger ga jij maar lekker kapot.
+11
bio boer
Cda was altijd een plattelands partij dat is geweest kijk hugo echt stads balletje bbb gaat het gat vullen heb ook op de valreep voor ze gekozen denk nog staats het het beste is wat er te kiezen was als we morgen moeten stemmen dan stem ik weer bbb
+2
Nevergiveup
@bio boer VVD was vroeger ook een echte zaken partij met diverse zaken mensen in de partij zelf , en zie nu het zijn alleen stadse studibolletjes en een Rutte die nog geen bel op de fiets kan schroeven.
+9
George
Ik heb niet op Caroline gestemd maar volgende keer krijgt ze mijn stem . Is gewoon een topwijf , spreekt duidelijke taal voor de mensen . Ik heb begrepen dat ze weduwe is , het is een geweldige sterke vrouw waar ik veel respect voor heb. En dat heb ik niet gauw.
Ze is echt een verademing tussen al die gladjanussen zoals Hugo de Jonge , De Rut , Kaag , Feras en die scheve schaatser van het CDA met die rare voornaam. Ik bedoel Wobke , daar kan hij wel niks aan doen en dat zal wel een Fries probleem zijn dat ze daar rare namen verzinnen. 😂
+1
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @George:
een Fries probleem zijn dat ze daar rare namen verzinnen.

Zo is (was?) Wappie een gangbare Friese naam:
omropfryslan.nl/nieuws/…
Taeke Brottner
'BBB is groot en CDA is klein! De landbouw is gered en de toekomst is veilig! Hoezee!'
jammermaarhelaas
@Taeke Brottner

Is Hoezee een gebruikelijke uitdrukking voor jou? Het is oud nederlands toch?
jammermaarhelaas
@jammermaarhelaas

Deze destijds reeds bestaande uitdrukking werd ook in NSB kringen gebruikt, maar vind het niet kies om hem te verdenken van een bewuste verwijzing.
+1
Bennie Stevelink
@Taeke Brottner mijn inschatting is dat deze reactie ironisch bedoelt is.
Wolswinkel
@Bennie Stevelink Daar sta je dan in je bruine hemd gezet.😅
Bennie Stevelink
@Wolswinkel Daar sta je dan in je bruine hemd gezet.😅

Hoezo? Wat is daar “bruin” aan?
Wolswinkel
@Bennie Stevelink verwijzing naar één van jouw schrijven met een ietwat sarcastisch knipoogje.
Bennie Stevelink
@Wolswinkel ik begrijp nog steeds niet hoe ik “in mijn hemd gezet ben”, en wat ik heb gezegd wat “bruin” is (extreem rechts).
Wolswinkel
@Bennie Stevelink Ik kan ook veel dingen niet doorgronden en laat het dan maar zo.. Werkse Bennie!
De roep komt van admiraal Michiel de Ruyter in de 19 de eeuw .
Vdejong
@Hans is Hobby boerheeft hij geroepen vanuit het hiernamaals?😁
Vdejong
@Vdejong leefde in de 17e eeuw.
+2
Hans van Bergen
@Vdejong De meeste CDA/LTO leden zijn ouder
@Vdejong Klopt , Had op wikipedia gekeken onder hoezee . Eind de 19 de eeuw is daar een lied over geschreven door A .L . de Rop over de beroemde Admiraal Michiel de Ruyter .
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!