WUR: vleesheffing kan verduurzaming veehouderij helpen

De opbrengst van een heffing op vleesproducten die door de overheid wordt teruggesluisd naar veehouders kan helpen de veehouderij te verduurzamen. Wel moeten hiervoor ketenarrangementen als het Beter Leven-keurmerk worden ingezet, net als duurzame subsidies.

Bron

WUR: vleesheffing kan verduurzaming veehouderij helpen
nieuweoogst.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

grös
80% is voor export, en hoeveel procent word geïmporteerd ? En is die dan belastingvrij ?
+1
Jawis
Teruggesluisd????? Hou toch op man.....wat een gelul
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Jawis:
.wat een gelul

Logisch: de opdracht kwam van LNV. Dan weten we op voorhand wat er uit het "onderzoek" komt.
Kars
Eerste klas dom gelul, als verduurzaming goed betaald wordt dan stappen boeren echt wel over. Maar zoals altijd de extra kosten worden vergoed. Juist vergoed je schiet er niks mee op financieel, terwijl je wel extra werk ermee hebt.
grös
@Kars
Ja genoeg dingen die nooit vergoed of beloont worden, bij Frl.Campina, dierdagdosering al jaren rond de 0,5, krijg je niks voor, wel strafpunten als de BSK een keer wat lager is, heb zeker 25% kruidenrijkgrasland en nog 25% klaverland, beur ik ook niks voor. Bij Albert Heijn tellen ze trouwens klavers mee als kruidenrijk. Ben benieuwd wat ze verder onder "duurzaam" verstaan, zal wel veel innovatief en vooral DUUR betekenen, zaken die nauwelijks effect op de kwaliteit van het product hebben.
fries8
@grös krijg je korting op punten bij lager bsk....mij nog niet opgevallen
+1
magerehein
WUR opheffen kan de nederlandsche veehouderij ook helpen,eerst geld jatten bij boeren,het komt namelijk nooit elders weg,vervolgens verdwijnt het in andere zakken,kost prijs om iets voor de voedingsmiddelen industrie te produceren is de afgelopen ruim 2000 jaar nog nooit een isseu geweest doch van zelfsprekend
+1
torrarica
@magerehein Bij Wur zitten tegenwoordig veel te veel linkse betweters.
+1
grös
@magerehein
WUR zegt steeds dat ze onafhankelijk zijn, maar is dat wel zo? Een onderzoeker of professor is uiteindelijk ook een mens en heeft dus bepaalde verwachtingen van een onderzoek, als je wilt onderzoeken of vlees slecht voor het milieu is, dan ga je dus onderzoeken of het slecht is, en allerlei gegevens of metingen aanhalen waaruit blijkt dat het slecht is, vlees word immers op 101 manieren geteeld, dus dan moet je alle 101 manieren en 1000 factoren onderzoeken, en dat gebeurt natuurlijk niet. Net als het bio-experiment, je gaat bepaalde zaken gewoon anders uitleggen dus krom lullen wat recht is naar eigen inzicht, zullen wij ongetwijfeld ook wel eens doen.
boerengroep.nl/rechtbank-concludeert-dat-wur-onder…
Vdejong
@grös zoals de wind waait, waait hun jasje; geldt ook voor prikkers.😁
+1
diekman
De woensdag actie bij Wageningen universiteit liepen alleen maar studenten onder in vloed ( zo stoned als een garnaal) rond en zo te zien niet van boeren afkomst. Dat moet dan de toekomst bepalen. 😂
BertK
@diekman Woensdag dus geen gehaktdag
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!