Wijziging Wet Dieren geldt niet voor gezelschapsdieren

De wijziging in de Wet Dieren zal niet over gezelschapsdieren gaan. Landbouwminister Carola Schouten gaat dat door middel van een nieuwe wetswijziging regelen. De wet bepaalt dat dieren niet aangepast mogen worden aan een huisvestingssysteem.

Deel dit topic

Reacties

+1
Vdejong
Was te verwachten, Sjon en Anita worden ontzien.
JanCees
@Vdejong Allemaal de brief van de minister even lezen. Daar staat echt iets meer in dan alleen dat ze huisdieren gaat uitzonderen. Zoals ik al zei heeft het allemaal niks om het lijf en is de hele heisa voor niets geweest.
rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/…
kanniewaarzijn
@JanCees Als ik de op één na laatste alinea op pagina 2 lees, kan ik alleen maar concluderen dat juist houders van huisdieren in overtreding zijn als ze ingrepen plegen aan een dier. Immers, die dieren worden gehouden om het houden. Ingrepen bij landbouwhuisdieren zijn een middel om te huisvesten om een uiteindelijk ander (redelijk) doel te bewerkstelligen.
+2
hans1980
@JanCees als het voor nix us geweest of niet noodzakelijk waarom moest JA21 dan zonodig voor stemmen?
hans1980
Er zullen nu veel bedrijfssystemen worden getoetst door (d66) rechters, nu kan pvdd volop landbouw schieten
+4
puntertje
Mensen met huisdieren=veel stemmen, die ga je niet tegen de haren instrijken. Huichelaars!
Vdejong
Quote:
Het amendement kan dus van invloed zijn op de huisvesting van alle huisdieren zoals honden en katten, maar ook op bijvoorbeeld dieren die gehouden worden in dierentuinen, circussen, maneges, dierenasiels of dierenwinkels. Daarnaast vallen ook alle gehouden dieren in de veehouderij zoals varkens, koeien en kippen, onder de reikwijdte van het amendement

Als de politiek zich hier aan houdt, wordt
nederland te 'klein' .

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0