CNV vreest groot banenverlies bij inkrimpen veestapel, pleit voor fondsQuote:
Het gaat om werknemers in de veehouderij, maar ook aanverwante bedrijven. Alternatieven zijn er volgens de bond weinig.

Deel dit topic

Reacties

+4
BertK
Een idee voor CNV om eerst eens gaan praten met SSC, Staf, BBB en misschien zelfs FDF. Daarna kunnen ze misschien met hun eigen expertise en contacten wat doen om de waanzin uit het stikstofprobleem te halen, daarna inzetten op echt natuurbeheer en zo vooruit boeren met werkgelegenheid en een duurzamere samenleving.
+4
Wordt er ook één wakker.. een gemiddeld boerenbedrijf biedt indirect werk aan negen tot tien andere Nederlanders.

Bron: parool.nl/nieuws/…

In het NOS-artikel dat betrekking heeft op de veehouderij worden door CNV de veevoerindustrie, zuivelindustrie en slachterijen genoemd. Indirect zijn veehouderijen ook een belangrijke bron van inkomsten voor loonwerkbedrijven, de regionale bouwbedrijven en transportbedrijven, mechanisatiebedrijven en natuurlijk handelaren en boekhouders.

Maar dit kan de linkse goegemeente geen flikker schelen. Integendeel, altijd maar framen dat de landbouwsector van geen tot weinig betekenis is omdat maar ca. 1% landbouwer is. Nu zal het aandeel mensen dat direct en indirect werk heeft dankzij de landbouw zeer bescheiden zijn in de randstad (minder dan 1%?), maar in provincies als Friesland, Groningen, etc. zal dit toch al snel richting de 20% gaan, als het al niet meer is.
+4
Bekkink
Zo. Eindelijk eens een geluid van een sector die bakken geld verdient aan de boeren...wakker worden jongs!!! Jullie baan staat op de tocht!!!
Twentsch Land
Zal niet zoveel mee worden gedaan ...

@Bekkink
Vdejong
@Twentsch Land kan snel gaan. CNV is al wakker, deze maakt FNV wakker en hopelijk wordt de politiek ook wakker.
Twentsch Land
Zou je normaal idd denken maar denk dat het belang van grond in overheidshand toch wel overhand heeft.

@Vdejong
Vdejong
@Twentsch Land boven een groeiende werkloosheid? Betekend extra uitkeringen verstrekken bovenop die voor de asielzoekers.
Twentsch Land
Een percentage zal werk zoeken in een andere branche.... @Vdejong
+1
Vdejong
@Twentsch Land niet iedereen heeft een chauffeursdiploma.😀
fons-michielsen
@Vdejong Hoeveel chauffeurs komen er vrij bij RFC, Agrifirm Loonbedrijven (mesttransport) en AB TEXEL???

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
1.798