Notering boter flink in de min

Boter noteerde deze week 10 euro lager bij de officiële Nederlandse zuivelnoteringen. Daarmee komt deze notering op exact 400 euro uit. Opvallend daarbij is dat het vetrijke vollemelkpoeder 2 euro plust.

Bron

Deel dit topic

Reacties

+6
MTSTAMMINGA
De zuivel waardes na beneden ,en kosten omhoog !! En geld niets waard,en niet te krijgen !!
Vind het allemaal maar moeilijk te begrijpen/snappen 😢
+1
Jaap40
@MTSTAMMINGA de zuivelwaarden worden niet in Nederland bepaald. Dat is een wereldwijd iets. Nu komt het erop aan of we met de huidige extreme kosten stijging ons hoofd boven water kunnen houden tov de rest vd wereld. @MTSTAMMINGA je kent zelf het antwoord wel.
+1
MTSTAMMINGA
@Jaap40 De prijs van ruwe olie is sinds april verdrievoudigd.'

Stond in dit artikel @Jaap40 !! nieuweoogst.nl/nieuws/2021/…
+1
jan.1
Quote Reactie van @MTSTAMMINGA:
De prijs van ruwe olie is sinds april verdrievoudigd.'Stond in dit artikel @Jaap40 !! nieuweoogst.nl/nieuws/2021/…

Als boer moet je gewoon mee met de golven van prijsstijgingen of dippen.
Meestal gaat iets wat snel duur wordt weer snel naar beneden,Kunnen we met melkprijs allemaal over meepraten.Dus laat je je kop niet gek maken.
+3
Jaap40
@jan.1 de melkprijs is structureel laag en kent bijna geen golfbeweging. We zitten nog steeds op het niveau 70-80 jaren terwijl kosten met inflatie mee stijgen
+6
slagroomvla
@MTSTAMMINGA sinds mar/apr/mei 2020 toen enorme dip door corona... Jan 2020 was de ruwe olie maar een paar dollar goedkoper als op dit moment, we worden gewoon besodemietert met die absurde prijsstijgingen, iemand moet de rekening van corona gaan betalen blijkbaar...
+3
casev
@slagroomvla vind je dat verrassend? De corona rekening is gigantisch, en zal jan modaal keihard raken. Ik ben zelf groot fan van de columnist Kees de Kort op bnr, die dit al vanaf dag 1 van de daken roept, maar werd gelijk al weggezet als bejaardenmoordenaar en weet ik niet wat...
+1
Achso
@slagroomvla 25 USD tov 70USD is niet een paar Dollar. Daarnaast is de hele logistiek een dure puinhoop.
+5
slagroomvla
@Achso beter lezen, januari 2020 was de olie slechts een paar dollar goedkoper als nu! krap 70 dollar per vat! En die logistieke fabeltjes kun je ook met een korreltje zout nemen, net als de enorme "tekorten" aan graan. Kijk over een jaar maar is weer.

Dit is manipulatie en speculatie op en top. De grote handelshuizen beleven een nieuwe gouden eeuw...
paul1
@slagroomvla toch is er grote droogte in de VS
+1
hans-hans
hans-hans
@hans-hans vanaf minuut 10 tot 12 prijzen in vs stijgen (zijn flink omhoog gegaan)
paul1
+1
weurding
Zomer.... wordt boter te week😏

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0