De natuur explodeert. En de mens jubelt mee. Elke dag worden ’nieuwe’ plantensoorten gemeld. Tot een ’muurbloem’ aan toe

De natuur ontploft als nooit eerder tevoren. Bermen, akkerranden en dijken kleuren rood van uitbundig bloeiende klaprozen. De mens jubelt mee. Het aantal natuurwaarnemingen explodeert.

Het is feest in de bermen en de akkerranden, op de taluds. De natuur is losgebarsten zoals nooit eerder tevoren. Klaprozen wuiven nog uitbundiger dan vroeger naar voorbijgangers: ’Knallen!’. ’We’ zien vooral de grote of gewone klaproos en af en toe een zeldzamere soort als de bleke klaproos en de ruige klaproos. In de bermen en akkerranden staat nog meer te zwaaien. Dat zijn, net als de klaprozen, vooral eenjarigen. Wilde planten ook, als boterbloemen, het reigersbekje, het ooievaarsbekje en een ruige, hoge grassoort als de ijle dravik. Ze springen alleen wat minder snel in het oog, helemaal als ze tussen de intens helderrode ’vlekken’ in het groen staan.

Bron

De natuur explodeert. En de mens jubelt mee. Elke dag worden ’nieuwe’ plantensoorten gemeld. Tot een ’muurbloem’ aan toe
noordhollandsdagblad.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

Thomas2000
Hoe kan dat?
Frans Z.
@Thomas2000 Stikstof?
adriaan33
@Frans Z. Genoeg regen en Sahara stof
+5
Weidezicht
Ho ho ho, dit is onmogelijk. Er zijn nog steeds boeren in nederland, dus volgens de modellen is het onmogelijk dat het goed gaat met de natuur. Morgen alle bermen maaien. Want dit mag het stemvee natuurlijk niet zien als ze zondag gaan fietsen.
+1
Kringloper
Sinds er bijna niet meer gevlogen word gaat het ineens een stuk beter met de natuur.
+1
IJsseldelta
En allerlei soorten distels.
marcsterreborn
@IJsseldelta spuiten maar
adriaan33
@IJsseldelta hier overal winterpostelijn op het erf
Detukkeroettwente
Donders veel fluitekruit, wat een BENDE !!!
Van-Epscheuten
@Detukkeroettwente hier ook veel fluitekruit in de wegbermen, prachtig mooi. Je rijd als het ware tussen 2 hoge muren als je in de auto zit.
Bekkink
Beetje water doet wonderen
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!