Rabobank: 'Vraaggestuurde ketens belangrijk voor verduurzaming melkveehouderij'

Het aantal Nederlandse melkveehouders dat melk produceert binnen een vraaggestuurde keten groeit. De aantallen zijn nog klein, maar gezien de groeipotentie en het belang ervan voor verduurzaming van de melkveehouderij is dit een belangrijke ontwikkeling, stelt de Rabobank.

Bron

Rabobank: 'Vraaggestuurde ketens belangrijk voor verduurzaming melkveehouderij'
nieuweoogst.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

Slingeland
Mooi
Prima visie
Mooi antwoord op het stukje van Xarola
De vraagt stuurt
Niet de bank
Niet de ambtenaren
De vraag stuurt
Veel succes groene kwaakkikkers
MTSTAMMINGA
@Slingeland Veel succes groene kwaakkikkers

Bedankte voor het compliment @Slingeland 😅 😁
+2
diekman
Vraaggestuurd en de planetproof leden schrappen ivm te weinig vraagšŸ¤”
+6
puntertje
@diekman Nou, ik heb in het verleden nog nooit een consument horen vragen om een product dat op basis van een wrak rekenmodel pretendeert goed voor de aarde te zijn. Dat hele PP is in de markt gekwakt met wat boswachtertjes in een reclamespotje en een ledenraadslid die vertelde dat andere boeren hun land altijd doodspuiten (maar hij niet). Niks vraaggestuurd, een bizarre noodsprong omdat de concurrent een stap deed.
Spuit11
@diekman Ook dat was blijkbaar vraaggestuurd.... met een stuurcorrectie
Wiebren
@diekman nee, vanwege meer melk van hetzelfde aantal bedrijven. Vraag is gegroeid maar aanbod harder
+5
slagroomvla
Quote Reactie van @Wiebren:
Vraag is gegroeid maar aanbod harder

Jo, er is helemaal geen vraag naar pp melk, er is vraag naar Campina, pp logo krijgen ze er gratis bij... Wedstrijdje verpissen tussen zuivelaars om de ngo's rustig te houden!
+2
Realisme
@Wiebren dat bestuurders geen flauw benul hebben van wat er bij boeren speelt zorgt er keer op keer voor dat zij beleid baseren op hun eigen waardeloze verwachtingen ( PP, afschaffing MQ) vervolgens zijn het de boeren die investeringen gedaan hebben op basis van die verwachtingen en daarmee het gelag kunnen betalen. Als voor elke foute verwachting de stropdas wat verder was aangetrokken bij die lui hadden ze nou geen zuurstof meer gehad. Precies wat ook
bij boeren gebeurd.
mlkvhoudr
@Wiebren dus dit is de toekomst en de toekomst komt wel maar langzaam is dat wat je zegt?
+2
pieta
@Wiebren Volgens mij zijn er in de zomer 2020 nog nieuwe aangenomen. En dan een goed half jaar later er weer deelnemers uitfaseren is niet zo fantastisch.
sorry
@Wiebren gelukkig ben je nog niet gestikt in leugentje meer of minder...
puntertje
@Wiebren De PP-leveranciers intensiveren om beter aan de eisen te kunnen voldoen. Dat geeft ook de hypocrisie van de eisen (lees KLW) aan.
bio boer
@Wiebren had het niet sympathieker geweest om tezeggen we gooien geen boeren uit het programma maar betalen 90% van de melk pp uit 10% als regulier met weide premie ?
Noorderling
Quote Reactie van @bio boer:
t sympathieker geweest om tezeggen we gooien geen boeren uit het programma maar betalen 90% van de melk pp uit 10% als regulier met weide premie

Daar was zelfs al een heel systeem voor, voor alle melk dat zo gekopieerd kon worden met allerlei referenties in het verleden. Had je bijvoorbeeld de premie niet over de groei kunnen betalen tenzij er meer vraag is. Paar boeren er uit knikkeren is makkelijker. Coƶperatief ondernemen anno 2020.
pieta
@bio boer En wie dan niet gegroeid is heeft dan weer pech. Blijft lastig.
+1
bio boer
@pieta dan doen we alleen over de groei vind sws vreemd dat je binnen de coƶperatie zonder consequentie kunt groeien in kg melk zonder te investeren in verwerkings capiciteit
Huppel
Het is altijd makkelijk om iets over 10 tot 15% van de totale melkstroom te zeggen
Melkweb
Helaas, de trein rijdt al. Iedereen die beweert dat hij/zij zich niet laat bepalen door anderen, rijdt op een dood spoor. Innerlijk weet iedereen dat wel, we moeten alleen zorgen dat we mee mogen blijven praten
Noordoost
Goh is net plan lto, is een keer voor misschien 15 a 20 % vd de boeren weggelegd.
Zou rabo soms vriendje van lto/lnv zijn, aangezien de rabotop al behoorlijk links kleurt....
Tjeerd wilde 50 % reductie, maar lto en rabo gaan voor meer dan 80 %......
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nƩt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!