Annie Schreijer-Pierik kondigt einde politieke loopbaan aan

Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik stopt over 2,5 jaar met haar politieke werkzaamheden. Na ruim dertig jaar namens het CDA actief te zijn geweest in de politiek, stopt Annie Schreijer-Pierik (68) haar politieke carrière over 2,5 jaar. Ze stelt zich niet opnieuw verkiesbaar voor het Europees Parlement. Dit maakte ze vandaag, 1 mei, bekend in het radioprogramma … Continued

Deel dit topic Annie Schreijer-Pierik kondigt einde politieke loopbaan aan (boerderij.nl)

Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik stopt over 2,5 jaar met haar politieke werkzaamheden. Na ruim dertig jaar namens het CDA actief te zijn geweest in de politiek, stopt Annie Schreijer-Pierik (68) haar politieke carrière over 2,5 jaar. Ze stelt zich niet opnieuw verkiesbaar voor het Europees Parlement. Dit maakte ze vandaag, 1 mei, bekend in het radioprogramma … Continued

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

GROOT geliek annie .
jammermaarhelaas
Hier is er wel iets te lezen:
rtvoost.nl/nieuws/1577368/…

Podcast interview:
rtvoost.nl/radio/programma/…
Kid creole
Oh Annie
arie.j
Haar pleidooi voor afschaffen van het klok verzetten zodat we de kans lopen om permanent aan de zomertijd vast te zitten kon ik niet waarderen.
Mij best dat afschaffen, maar alleen als het dan altijd wintertijd blijft.
En geen besluit zonder dat vaststaat dat het laatste het zal worden.
Nu is afschaffen door corona tijdelijk uitgesteld.
Maar welke keuze het wordt, of altijd wintertijd, of juist altijd zomertijd is er nog steeds niet.
Maar bij altijd zomertijd raken we van de wal in de sloot en kan het beter blijven zoals het nu is.
Die lichamelijke last van het klok verzetten was iets persoonlijks van ze, dat kan natuurlijk.
+1
Herbert
@arie.j ik ben dus absoluut niet voor de wintertijd in de zomer. Zoals het nu is kan prima, ieder wat wils met passende tijden bij het zonlicht. Dat een minimaal groepje waar ze zelf dus bij hoort een weekje last heeft van de tijd verzetten is minder erg dan half Nederland een half jaar pesten. De enigste oplossing zonder een grote groep te benadelen zou dan er half tussenin gaan zitten zijn. De tijd permanent een half uur verzetten. Dat brengt wel weer andere problemen met zich mee.
+2
@Herbert Dat minimale groepje gaat dan wel met de vliegtuig naar een ander tijdzone op vakantie en dan blijkt dat ze nergens last van hebben van die 1 of meer tijdsverschil .
Mooi zo laten zoals het is .
Als men dan toch een nieuwe tijdzone wil maken doe dat dan op de lijn tussen Nederland en Duitsland zo naar het zuiden toe naar de Midellandse zee , daar tussen Frankrijk en Italië .
marcsterreborn
@arie.j daar hebben veel mensen last van. Een tijd het hele jaar door is veel gezonder. Maakt niet uit of dat zomertijd of wintertijd wordt.
+1
jan.1
Begrijpelijk,op een x is het genoeg geweest,en je gezondheid gaat voor alles!ze heeft ontzettend veel voor de landbouw gedaan,was helder en recht door zee.
marcsterreborn
@jan.1 was helder en recht door zee.

Nou overdrijf je
cornelissen
Ze is er inderdaad niet in geslaagd het onrecht dat de melkveehouders met onomkeerbare investeringen op de peildatum bij de invoering van het nederlandse fosfaatstelsel is aangedaan te herstellen. Nu weet ik ook niet of dat in haar vermogen lag ,toch is ze er voor het oog druk mee bezig geweest en gaf ze de indruk dat het haar serieus was.
Wel wist ze te vertellen, at het CDA gewaarschuwd was door Seegers van de CU om Carola Schouten niet te laten vallen, want hij noemde Carola mijn Carola en daar moet je van afblijven
Dat Carola Schouten ongeschikt was en is als landbouwminister, daar zijn natuurlijk een hoop mensen het wel over eens .
jammermaarhelaas
Mij valt op hoe de interviewer steeds zijn best doet om Annie te onderbreken zodra ze over stikstof begint.

Nogmaals het interview:
rtvoost.nl/radio/programma/…
+1
Melkweb
@jammermaarhelaas media goed voorbeeld is Wilfred Genee luisteren niet eens naar de personen maar hebben hun lijstje al lang klaar met one-liners en suggestieve vragen en opmerkingen. I, Me and Myself zo werken en denken vele met een microfoon in de hand
jammermaarhelaas
@Melkweb

Annie Schreijer-Pierik is gelukkig iemand die desondanks haar podium pakt.
marcsterreborn
@jammermaarhelaas Annie onderbreken valt echt niet mee
achterhoeker2
Vind het een verlies voor de politiek, was niet zo overdreven en hysterisch als de BBB.
Slingeland
@achterhoeker2 wat sneu
Caroline doet het niet goed?
+3
Melkboer16
@Slingeland Annie zat in de tweede kamer tijdens de aanwijzing van Natura 2000!!
Veel goede dingen gedaan maar een zandbak in haar ogen toen CDA er Veermans minister was
achterhoeker2
@Slingeland Nee, ze doet het niet goed, heeft net als jij de emoties niet onder controle.
+1
labella
@achterhoeker2 als er hier 1 iemand is die zijn emoties niet onder controle heeft dan ben jij dat wel!
Slingeland
@achterhoeker2 Het uiten van emoties staat los van de controle
Dat er veel saaie eikels rondlopen die niet verder komen dan een ander de mond proberen dicht te doen kan ik niets aan doen
jammermaarhelaas
@achterhoeker2

Een tijdje geleden tijdens een radio interview over de landbouwexport van NL zaten zowel Annie als Caroline in de uitzending. Het was kort bekent dat Caroline met een eigen partij de tweede kamer in wilde, en Annie noopte haar om bij het CDA te komen, met zelfde argument als die ze hier noemt in het interview met radio Oost.

Ik ben er redelijk zeker van dat als Caroline onder de hoede van een grote partij in de TK zou zitten, we nu nog geen woord van haar gehoort hadden.
achterhoeker2
@jammermaarhelaas Ze doen maar ,ik ben niet van dat overdreven gedoe en altijd die boosheid het leidt tot niks ,en uiteindelijk moet je toch met die zelfde tegenpartij weer om tafel.
+2
MTSTAMMINGA
@jammermaarhelaas Dan was het waarschijnlijk een verhaal van; functie ergens elders😂
+1
Herbert
@achterhoeker2 dan snap je niet hoe de politiek en media werkt tegenwoordig. Ik snap je mening over de BBB wel, maar door deze manier van reageren heeft ze al vele malen een groot publiek weten te bereiken met uiteindelijk een eerlijk verhaal, en daar gaat het om. Vele mensen die tijdens de 2e Kamerverkiezingen haar gewoon totaal niet kenden hadden nu achteraf wel graag op haar gestemd.

Wat mij betreft had Annie een paar jaar eerder moeten stoppen voordat ze in die tijdendiscussie is gaan roeren. Een aanpassing gaat in geen enkel geval positief uitpakken tov de huidige situatie.
achterhoeker2
@Herbert Ze wordt belachelijk gemaakt door de rest en de media, en ja dat is ook aandacht.
Maar de echte invloed heb je met overleg en als dat in een achterafkamertje moet dan moet dat maar.
Voor mij telt eigenbelang (das ook politiek) en dat betekent duidelijkheid en goeie resultaten dmv overleg.
In den haag zijn ze echt niet onder de indruk van een trekker optocht en al dat gedreig en geschreeuw en bovendien levert het alleen maar weerstand op .
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!