Insecticide DDT aangetroffen in grutto; Nederlandse boer niet de oorzaak

Onderzoekers van CLM en het Louis Bolk Instituut hebben sporen van het chemische insecticide DDT aangetroffen in niet-uitgekomen grutto eieren en drie dode grutto’s. Het middel DDT wordt al sinds 1973 niet meer in Nederland gebruikt.

Deel dit topic Insecticide DDT aangetroffen in grutto; Nederlandse boer niet de oorzaak (melkvee.nl)

Onderzoekers van CLM en het Louis Bolk Instituut hebben sporen van het chemische insecticide DDT aangetroffen in niet-uitgekomen grutto eieren en drie dode grutto’s. Het middel DDT wordt al sinds 1973 niet meer in Nederland gebruikt.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+3
de jonge
Zullen ze dan de link ook gaan leggen dat de oorzaak van vogeltjes met gebroken poten waar thieme en ouwehand het altijd over hebben, ook niet uit nederland komt??
adriaan33
@de jonge ddt word nog gebruikt tegen de malariamug in tropische landen. Zie nu dat het ook in het stuk staat
klant
@adriaan33 oei die kievieten poepen in ons gras komt weer in de melk wat nu?
slagakker
@klant Met alle respect, wat een domme opmerking. Hier lezen ook mileu activisten (john13)en politici mee.Die gaan hier mooi mee aan de haal.Tip denk na wat je typt, je mag wat denken maar niet altijd schtrijven.
Koeien boertje
@slagakker kom nou, het ligt ook aan mij dat er geen vogel uit het ei komt, en niet aan de ooievaar die naast het land op een paal van de buurman zit.
klant
@slagakker tis wat
+3
oubi
Nespresso is vanaf volgend jaar CO2 neutraal; dus de alumiumcups per kopje koffie is goed voor het milieu.................
nieuwoord
@oubi Mijn zoon werkte bij de groenrecycling vrachten vol van die cupjes, omdat er koffie uitkomt gooien de mensen ze massaal bij het groenafval🤔
hobbyboer
@nieuwoord misschien ook wel omdat je in steeds meer gemeentes moet betalen per lediging, per kilo of per zak voor restafval.
topmelker
In Portugal is het vroeger ook veel gebruikt in boomgaarden.Tijdens een excursie vertelde een verwerker van kurk dat er nog steeds kurkbomen zijn met een te hoog gehalte DDt.
En ja die kurk komt weer in de fles.
+1
Raben
Uiteindelijk is het wel zo , dat de aarde wordt verkloot door de mens .
adriaan33
@Raben de gemiddelde leeftijd van de mens is anders tot aan corona steeds toegenomen.
Van-Epscheuten
@adriaan33
Dat heeft echter geen positief effect op de aardbol
+2
Jaap40
@Raben uiteindelijk zijn we waarschijnlijk met teveel op deze aardkloot. De mens is verantwoordelijk voor alle schade.
Raben
@Jaap40 met te veel , en te hoge consumptie drang
adriaan33
@Jaap40 dit is de zelfde praat als boswachters in de Peel. Je mag niet buiten de paden lopen. Volgende dag komen ze met bulldozers en kranen dijken aanleggen om de zaak onder water te zetten en CO2 uitstootrechten te verkopen.
Jaap40
@adriaan33 natuur organisaties bestaan ook uit mensen, minimaal zo schadelijk als ieder ander dus
+2
de Tank
@Raben 'de aarde wordt verkloot door de mens'

.Het is vanuit welk perspectief je dat bekijkt. Vroeger verklootte de Dinosaurus het waarschijnlijk voor veel andere dieren, hun footprint was in ieder geval behoorlijk. Blijkbaar zit het in de mens om zich ergens schuldig over te willen voelen, de klimaatbusiness, het nieuwe geloof, maakt daar handig gebruik van. Goed beschouwd is er niet voor elk mens zinnig werk, dan is het wel weer een mooie tak om mensen zich nuttig te laten voelen. Gewoon lekker doorgaan en een beetje aan denken dat we niet teveel rommel achterlaten, veel anders is er in mijn ogen niet.
+1
bio boer
@somerled-delremos ook door dit middel hebben we dus teveel mensen op aarde we hebben bijna overal wel een oplossing voor zo we niet ziek of overleden als ik mijn stamboom terug kijk zie ik 1800 dat gezin die 12 kinderen kreeg waar van 8 nooit volwassen zijn geworden dat was geen uit zondering door ziektes het wordt meschien onze eigen onder gang ooits nog 🤷‍♂️
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!