Predatiefrustratie onder weidevogelliefhebbers: 'Foksen geane as stofsûgers oer it lân'

ROTSTERGAAST - De predatiestress loopt al vroeg in het seizoen op onder weidevogelliefhebbers. De vos kan onbedreigd zijn gang gaan, de steenmarter heeft de hele provincie gekoloniseerd en bunzingen zijn aan de wandel.

Deel dit topic Predatiefrustratie onder weidevogelliefhebbers: 'Foksen geane as stofsûgers oer it lân' (lc.nl)

ROTSTERGAAST - De predatiestress loopt al vroeg in het seizoen op onder weidevogelliefhebbers. De vos kan onbedreigd zijn gang gaan, de steenmarter heeft de hele provincie gekoloniseerd en bunzingen zijn aan de wandel.

Nieuwsgrazer

Reacties

Dwers.
Begint langzaam toch door te dringen dat net alleen de boer de achteruitgang van de weidevogels heeft veroorzaakt.
puntertje
@Dwers. Bij wie? De onnozelen die hun grammofoonplaat over de intensieve landbouw continue afdraaien komen echt niet tot inzicht.
demelkboer
Zelfs zaterdag bij Jort Kelder en Co op Radio1 ging het over de predatie van katten.Jort, een grote katten vriend, gaf aan zijn katten binnen te gaan houden. De weidevogel vrijwilliger had een goed verhaal, werd niet geframed en mocht netjes uitpraten. Het was gewoon een verademing
demelkboer
@demelkboer ps hier gaat het dit jaar extreem goed met de weidevogels. Als het nu met de kuikens niks wordt ligt dat allleen aan de predatie
de Tank
Uit een onderzoek uit 2005 genaamd Sovon vogelonderzoek blijkt dat 60-75 % van verloren broedsels door predatie komt, 5-15% landbouw en 10 % andere oorzaken. Nb uitgevoerd voor oa natuurmonumenten, staatsbosbeheer en vogelbescherming. Nu is het aantal roofdieren alleen maar toegenomen sinds 2005. Het is absurd dat natuurorganisaties niet van predatie willen horen.
bio boer
@de Tank eigelijk zou de natuur dat zelf moetten kunnen regelen 🤔
BertK
@bio boer Denk het niet. De grootste natuurgebieden (n2000) in Nederland zijn gevolg van menselijk handelen, natuur op cultuurgrond ook. Zonder menselijke bemoeienis blijft dat nooit wat het was.
vedder
Dat die pannekoeken altijd dat gehandicapte taaltje gebruiken. Als je wat dringends kwijt wilt moet je toch verstaanbaar zijn
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden as en vos geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!