ZuivelNL benoemt Arjan Schimmel tot nieuwe voorzitter

De Algemene Ledenvergadering van ZuivelNL heeft Arjan Schimmel, per 1 maart 2021, benoemt tot nieuwe voorzitter van de vereniging. Hij volgt Jorrit Jorritsma op, die op 9 december 2020 om gezondheidsredenen zijn functie als voorzitter neerlegde.

Deel dit topic

Reacties

puntertje
Goh, verrassend dat weer iemand uit het bestuurdersnetwerk een positie krijgt toegeschoven. Was ook wel wat voor Frans geweest, die krijgt ook ruimte in z´n agenda en bestuurde ZuivelNL nu ook al zo´n beetje vanuit verschillende posities.
Elvis
@puntertje als het aan deze had gelegen hadden we geen derogatie meer
david2
@puntertje volgens mij krijgt Arjan ook binnenkort meer tijd in zijn agenda, voorzitterschap van DOC zit er onderhand op
garriet vant pad
+2
bdf
@puntertje had je ook gesolliciteerd dan? Wat ben jij tegenwoordig een zeiksjaan zeg. Niemand deugt, en meneer weet alles beter. Tijd om eens echt een PUNT te zetten en de blik op vooruit te richten! Denk mee ipv af te breken.
+5
puntertje
@bdf Tja, ´we moeten vooruit kijken´ is de meest gebezigde bestuurderszin als iets compleet en verwijtbaar is fout gelopen. Want achteruit kijken is natuurlijk erg pijnlijk. Ze verkwisten miljoenen en ik heb gesproken met een voormalige bestuurder die zei dat het bedrag per melkveehouder wel meeviel. Zo gaat dat dus. Het afgelopen jaar was een totaal brevet van onvermogen en de democratische structuur, voor zover daar al sprake van was, is compleet verkracht. Vermogens worden uitgegeven aan ondeugdelijke en ´nog verder te ontwikkelen´ modellen, de directie is van duiventil naar interim-dictatuur gewijzigd en men weet nog niet hoe de financiële tekorten te dekken. Vooralsnog door voorfinanciering door o.a. RFC die middels extra heffingen (´nee nee, geen verhoging huidige afdracht!´) meer geld uit de sector trekt om vervolgens een brij met bovenwettelijke eisen als ´sectormaatregelen´ weer over de melkproducenten uit te storten. Ja, we moeten vooruit kijken net zoals de Romanovs veel vertrouwen hielden in Raspoetin.
+1
bdf
@puntertje Ik zou vooral op je handen blijven zitten. Dat doen alle ondernemers die vooruit willen. Wordt wakker man. Geld en innovatie is nodig om vooruit te komen. Daar kan een zuivel nl een rol in spelen En om op jou item rondom borging aan te haken. Ook daar blijkt dat je niet zonder borging kunt. Los van het feit dat het altijd beter kan. En daar haakt het. "Ik wil niet veranderen, ik heb het altijd zo gedaan. Weet je wat dat kost? Duurzaamheid is gelul, enz." Nee jij blijft wel boer... Blijf vooral in je schulp, niet na denken over de toekomst, maar alleen achterom kijken. Dat helpt je verder.
+4
Realisme
@bdf tussen niets doen en achter de onzinfanfare aanlopen zit nog een heel gat
+2
bdf
@Realisme tussen alleen maar lopen zeuren dat niets deugt en actie ondernemen ook.....
+2
Jan S
Quote Reactie van @bdf:
tussen alleen maar lopen zeuren dat niets deugt en actie ondernemen ook.

Ik kies liever voor niets doen dan met de blik naar voren achteruit lopen.

Die luchtfietserij van de huidige heren in bestuursland geloof ik al lang niet meer. KKM zou echt geen kapstok worden waar ze allerlei regelgeving aan zouden ophangen bezwoeren ze de mensen die dit voorzagen. En wie heeft er gelijk gekregen? Die gehaaidste bestuurders beliegen en bedriegen ons en de domsten vinden alles wat verzonnen wordt vooruitgang. Vooruitgang om ons naar de afgrond te brengen. Maar het vooruitzicht dat geschetst wordt is inderdaad fantastisch.
+1
puntertje
@bdf Nou niet net doen alsof ik tegen innovatie en borging zou zijn, dat heb ik nergens geschreven. Maar ZuivelNL is een flutorganisatie vanaf de start. En het laatste jaar was helemaal beneden alle peil.
+1
Mars2
@bdf Over welke innovatie heb je het? Iets met klepjes die niet werken?
+2
garriet vant pad
@puntertje Even voor de beeldvorming deze bestuurder heeft al eens eerder bij zuivelNL gezeten en afstand gedaan van zijn functie, toen hij die belangen niet meer kon verdedigen ten opzichte van zijn voorzittersschap voor de leden van de DOC. Hij weet als geen ander hoe daar de "hazen" lopen. En ja hij heeft het lef wel, om zijn kop boven het maaiveld uit te steken. We gaan het meemaken.
+4
hans m
Proficiat Arjan, de juiste man op de juiste plek. Iemand die kan "verbinden" zijn zeldzaam.
cjw73
@hans m nou zo hoog heb ik hem nooit gevonden bij doc. Man die met alle winden mee lult, verder niks.
+1
ted9
@cjw73 Veel te lang op zijn plek blijven zitten bij Doc Met mooie verhalen dat het het jaar erop beter zou worden.
Jan S
Quote Reactie van @cjw73:
nou zo hoog heb ik hem nooit gevonden bij doc. Man die met alle winden mee lult, verder niks.

Dat is precies wat de zuivelbobo's bij RFC nodig zijn. Voor hen dus de juiste man op de juiste plaats. Voor ons meer regels, wetten, dreigingen en uitsluitingen.
+1
kaas
@hans m arjan schimmel en verbinden is 2 wat voor zootje was het bij doc en toen zat hij ook al in het bestuur hij denkt alleen maar aan zijn eigen brood
sorry
@kaas je had liever ééntje van frieslandcrampina of erger gehad.. ..?...
+8
garriet vant pad
Gefeliciteerd Arjan, Je hebt al voor meerdere hete vuren gestaan en toch altijd de verbinding kunnen leggen. (al ging dat altijd niet vanzelf) Hoop voor jou dat je deze slangenkuil ook kunt ontvlechten. Jou kennende heb je veel tegengif bij je, hoop dat het genoeg is.:😁

[/quote]
Jaap40
@garriet vant pad eens garriet, ben wel benieuwd hoe en op welke manier DOC het hoofd boven water kan gaan houden. Of toch kopje onder.
Frits1
@Jaap40 DOC is al een aantal jaren een onderdeel van DMK.
labella
@Jaap40 DOC IS AL EEN HELE POOS AAN HET SNORKELEN.
+2
John Spithoven
Een nieuwe voorzitter bij Zuivelnl, A Schimmel. Gefeliciteerd. In een gesprek vorige week hebben we een aantal zaken over Zuivelnl de revue laten passeren. Over de vorm van Zuivelnl bleven we een verschil van inzicht houden. Er is veel mis gegaan bij Zuivelnl, wat het draagvlak heeft ondermijnt.

Een brancheorganisatie als Zuivelnl is noodzakelijk, maar wel volgens de regels van een brancheorganisatie. Dat betekent dat er een wettelijke vertegenwoordigingsgraad aanwezig moet zijn. In 2014 heeft Zuivelnl een erkenning gekregen van ministerie v EZ. Dat betekent dat er toen aan de regels van een brancheorganisatie voldaan is. Per 1 januari 2021 is deze erkenning stilzwijgend verlengd. Dat betekent wel dat de regels van 2014 nog steeds van toepassing zijn.

Om het draagvlak van Zuivelnl te vergroten zou er een duidelijke splitsing van taken moeten komen. Wettelijke zaken voor iedereen via Zuivelnl (niet via leveringsvoorwaarden). Bovenwettelijk, marktgestuurd, anders wordt de melkveehouder altijd het kind van de rekening.

En 1 melkvee geluid, mits men zorgt voor meer transparantie en communicatie, zou via een Zuivelnl achtig orgaan kunnen. Maar alleen als men aan de regels van een brancheorganisatie voldoet. Dat betekent meer dan twee/derde van de melkveehouders vertegenwoordigd in de organisatie, democratisch gekozen afvaardiging, samenwerking met de verwerker daar waar er gezamenlijk synergie is. Maar de verwerker kan nooit de lead nemen in dossiers binnen een brancheorganisatie.

Kijk naar de werking van de BO akkerbouw en de scheiding tussen de primaire leden en de periferie leden.
+1
Mars2
@John Spithoven Per 1 januari 2021 is deze erkenning stilzwijgend verlengd. Dat betekent wel dat de regels van 2014 nog steeds van toepassing zijn.

Is het toegestaan om het stilzwijgend te verlenging? Dient dat niet gepubliceerd te worden zodat er bezwaar gemaakt kan worden.
Bezwaar omdat het niet voldoet aan de voorwaarde van een brancheorganisatie!!
Het betekent dat de belangenbehartiging, dus zowel nmv als lto, de Nederlandse boeren vertegenwoordigen op een manier die niet is toegestaan. Kunnen we daar wat aan doen?
Mars2
Gelukkig wordt het nu allemaal beter en gaat zuivelnl echt voor de boeren aan de slag
verwijderd
Noorderling
@John Spithoven er zal vast wel een reden genoemd zijn, wat is de andere kant van het verhaal?
Mars2
@Noorderling Dat is een goede vraag
Ik had ook een heel goede vraag
Mag de minister stilzwijgend zuivel.nl door laten sukkelen??
Dan hoeven we 17 maart ook niet meer te stemmen
Gewoon stilzwijgend Rutte 3 verlengen op basis van de vorige verkiezingen!!!!!💩💩💩💩
Vinden de lto en nmv het normaal dat ze in zuivelnl zitten terwijl er geen 66% vertegenwoordiging is
Laten we eerst daar maar eens ons druk over maken ipv het onderlinge spelletje binnen zuivel.nl
cjw73
@John Spithoven je was 2 dagen geleden nog vrij optimistisch over hem, maar veel ex doc'ers waren vrij duidelijk over hem. En dat is dus vrij snel al gebleken. Ken hem nog uit de doc tijd maar ben blij dat ik weg ben.
verwijderd
puntertje
@John Spithoven Het probleem met heel veel bestuurders, om maar in het bestuurscircuit actief te kunnen blijven is alles geoorloofd en principes zijn als sokken, wisselen als het even beter uitkomt.
Noorderling
Quote Reactie van @John Spithoven:
Ja, Zuivelnl wil geen transparantie.

Dan mag jij het geven, kan het gemist hebben maar ik mis de rode draad ondertussen in dit hoofdstuk van het gerommel binnen ZuivelNL.
Met welke reden wordt er iemand niet toegelaten?
+1
George
Opheffen dat niks toevoegende zooitje baantjesjagers
Jan S
Quote Reactie van @George:
Opheffen dat niks toevoegende zooitje baantjesjagers

Ze voegen helaas heel veel toe. Alles wat we niet willen. Regels, dwang, sancties. En alles in het onder de vlag van duurzaamheid, Sustainable Development Goals zeg maar Agenda 2030. Ze worden zonder dat ze het zelf in de gaten hebben voor het karretje van de "Great Reset" van het World Economic Forum (WEF) gespannen. En die hebben als leuze "Build back better". Met andere woorden alles moet eerst kapot. Maar dan heb je ook wat: Je zult blij zijn met niets. (You'll own nothing, And you'll be happy)
John Spithoven
Gewijzigd
Jan-T
Quote Reactie van @John Spithoven:
En als het niet verandert blijft ik op basis van waarheid en transparantie dit werk doen

Denk dat de jongste en nieuwste bestuurslid ook geen bijdrage gaat leveren aan transparantie hoor.
Past denk ik wel bij schimmel, kunnen wel eens bij elkaar in bed liggen.
+2
Grasbaal
Quote Reactie van @John Spithoven:
En als het niet verandert blijft ik op basis van waarheid en transparantie dit werk doen

Voor er vragen en opmerkingen richting mijn persoon komen, John heeft zelf zijn reacties in dit topic verwijderd, John ben je bereid om hierover nog een toelichting te geven?.
Grasbaal
.
+3
John Spithoven
@Grasbaal Dat is goed , Co

In overleg met Arjan heb ik mijn bijdrage zelfstandig en uit vrije wil verwijderd.

Partijen gaan zich inzetten om er gezamenlijk uit te komen en Zuivelnl een afspiegeling te laten zijn met een daarbij behorende evenwichtige vertegenwoordiging.
nieuwoord
@John Spithoven Ben benieuwd

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
39
DEELNEMERS
22
WEERGAVES
0