Esther Rommel wil weer in gesprek met de boerencollectieven over afronden Natuurnetwerk Nederland

Gedeputeerde Esther Rommel (VVD, Natuur en Landschap) blijft positief ondanks het stroeve overleg met de boeren over duurzaam natuurbeheer. Afgelopen week kondigden vier agrarische overleggen aan terug te willen naar hun achterban, ontevreden over het feit dat hun alternatieve voorstellen geen gehoor vinden bij de provincie. Donderdagavond kwam de situatie ter sprake aan het slot van de Statencommissie Natuur, Landschap en Gezondheid. Statenlid Willemien Koning-Hoeve blijft zich zorgen maken. ,,Want LTO en de collectieven zeggen niet zomaar dat ze het er niet mee eens zijn.’’

,,Ze willen het met hun achterban bespreken, ondanks dat het format nog niet klaar is’’, constateerde Rommel. Dat de collectieven, Water, Land & Dijken, Hollands Noorden, Noord-Holland Zuid en het Texelse De Lieuw, terug gaan naar hun achterban begrijpt ze. Ze had echter liever dat ze zouden wachten tot duidelijk is welke instrumenten gekozen worden om boeren te helpen bij het omschakelen van traditionele landbouw naar duurzaam natuurbeheer. Dat alles in het kader dat in 2027 het Natuurnetwerk Nederland voltooid moet zijn. Het netwerk moet natuurgebieden beter verbinden met elkaar en met het omringende agrarisch gebied.

Deel dit topic

Reacties

Frans1
Afronden? Tussenstand bedoelt ze zeker. Die rupsjes nooit genoeg stoppen echt niet na dit plan
Jannus
Quote Reactie van @Frans1:
rupsjes nooit genoeg

Het lijken wel boeren

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouwgrond en platteland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0