Stikstofwet neemt rechtsongelijkheid en juridische chaos voor lief

Nico Gerrits houdt zich al vele jaren bezig met het Nederlandse stikstofdossier. Met een nieuwe wet sloot minister Carola Schouten het dossier half december. Nog net voor de verkiezingen in maart, zodat het nieuwe kabinet er tijdens de formatie geen last van heeft. Gerrits legt uit waar de wet in zijn ogen tekort schiet. Zijn conclusie is hard: deze wet is het resultaat van een wetgever die een papieren werkelijkheid in stand wil houden om geen gezichtsverlies te hoeven leiden. Dat laatste is even begrijpelijk als onprofessioneel.

Deel dit topic

Reacties

+1
jan.1
Dus als landbouw worden we de komende jaren flink bedonderd.
Hier hebben we een Pieter Omtzigt voor nodig om de werkelijkheid boven te krijgen voordat boeren uitgerookt worden bij n2000 gebieden.
Boerbakje
@jan.1 misschien toch Jancees. Als het zover komt hoeft hij zich in ieder geval niet in te lezen.
Boerbakje
@jan.1 dat Omtzigt hier induikt en zich hier in vastbijt zal het CDA niet toestaan.
Geurts had dit allang kunnen doen, maar die komt niet verder dan mee huilen met de wolven in het bos.
kanniewaarzijn
Rechtsongelijkheid wordt door de "recht"erlijke macht afgedaan als "dan heb je gewoon pech".
En de rest weten ze ook vast wel een mouw aan te passen.
+3
spotmelker
5 Miljard naar de NGO's, dan snap je waar het om gaat. Die natuur doet er niet toe, is slechts een dekmantel voor verrijking en landjepik.
+1
J Andringa
@spotmelker volgens mij is vruchtbare landbouwgrond het meest kostbare goed wat er nog is bij een groeiende wereldbevolking
+1
Hans van Bergen
@J Andringa SORRY??? Vruchtbare grond moet je ZO SNEL MOGELIJK afgraven en terugbrengen naar gele zandgrond waar alleen een paar sprieten groeien
Bartlehiemboer
@Hans van Bergen Ho ho dat zijn dan natuurbeschermende grassen natuurlijk
kanniewaarzijn
Hoe is het mogelijk dat zoiets überhaupt als wet wordt ingevoerd? Wat zitten die 1e en 2e kamerleden hele dagen te doen, behalve spelletjes op hun telefoon??
@kanniewaarzijn DOM LULLEN EN WIJS KIJKEN , er verder kan het hun niks verrekken, dat is wat men in den haag doet.
Bartlehiemboer
Persoonlijk zit ik soms best in een spagaat (deze lukt me nog) en ik denk wel meer boeren. Soms denk je, oke we verkopen de hele prut en beginnen iets anders een andere tak waarin je gewaardeerd wordt en waar je nog iets kunt verdienen. Maar dan roept min of meer je plicht dat je moet knokken voor vruchtbare grond en voedsel voor de wereld. Dit omdat Den Haag het niet doet. Dus je gaat mee in de verdediging, de protesten, de betere melkprijs noem maar op
Puur vanuit je hart om de voedselproduktie te redden.
J Andringa
@Bartlehiemboer Een bewuste keuze dus om als laatste soldaat het licht uit te doen.
+1
Boerbakje
@Bartlehiemboer Laat je toch niet zo de put in praten. De gemiddelde burger is gewoon positief over de boeren het is de media die wat anders uitstralen.
We zitten nu alweer in de donkere dagen na kerst na de 3e maandag van januari is de lente al weer in zicht ☺️

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0