VIDEO: EkoNiva & Ekosem-Agrar: Agriculture and Dairy farming in Russia XXL (Part 1 I 4K)

Hier jagen we 100 k koeien het land uit en in Rusland doen ze dit...

Originele beschrijving

With its Russian group EkoNiva, Ekosem-Agrar AG is one of the largest agricultural companies in the world. Forage, grain and market crops are grown on over 5...

Deel dit topic

Reacties

+5
puntertje
Timmerfrans, de man die plattelandsbevolking met z´n green deal naar de jaren 50 levensstandaard wil teruggooien om de aarde te redden, heeft verderop in de wereld door z´n met dramatiek overgoten speech de agrarische industrialisering een enorme boost gegeven.
groeier
Quote Reactie van @puntertje:
Timmerfrans,

Ja straks is heel Europa over de kop en zijn we zowel met gas als wat betreft de voedselvoorziening volledig afhankelijk van de Russen. Daar moet je toch echt niet aan denken dat zo'n land alles voor t' zeggen krijgt, waar nu al honderden mensen per dag gemarteld worden.
Nevergiveup
@groeier Is precies wat de EU agenda is , dan kunnen ze hier bij hun eigen bevolking de duimschroeven namelijk makkelijker aandraaien
+3
ted9
@Nevergiveup Klopt de weg naar het communisme is al ingeslagen
+1
Nevergiveup
@ted9 Dat de koning dan het volk toespreekt met veel liefde en nuance , en waar ook naar zachte stemmen geluisterd hoort te worden .......Terwijl er over ons heen gewalst word , en de EU het Nederland en de hardwerkende Nederlander gaat opofferen.......

Sorry , maar wat heb ik aan zo'n toespraak, leeft die man echt zo ver van de werkelijkheid af ........
+1
ted9
@Nevergiveup Ja dat doet hij. Zelfde dat schouten landbouwgrond op zou gaan kopen en gaat herverdelen naar eigen inzicht.
+1
m uut m
@ted9
Communisme is de langste weg naar kapitalisme. 😉
j h p
@m uut m Eerder herverdeling.
m uut m
@j h p
Van kapitalisme naar communisme naar socialisme naar kapitalisme.
Farmer_
@puntertje Putin heeft niets op met de Globalisten.
+5
Kringloper
Dat ons voedsel in de toekomst uit het Oostblok komt staat allang vast. NL moet van Brussel volgebouwd worden, en we laten het met z'n allen gebeuren!
groeier
Quote Reactie van @Kringloper:
Dat ons voedsel in de toekomst uit het Oostblok komt staat allang vast. NL moet van Brussel volgebouwd worden, en we laten het met z'n allen gebeuren!

Ja, lijkt wel of Dhr Poetin een dikke vinger in de pap heeft bij de EU. En de Russen hebben ook doelbewust de vluchtelingenstroom vanuit midden oosten naar Europa op gang gebracht, met als doel hier de welvarende landen verzwakken. Daarom, ze zijn tot van alles in staat.
+1
Kringloper
@groeier Als het eerdaags te laat is kunnen we gewoon zeggen, Wir haben es Nicht Gewusst🤔
groeier
@Kringloper
Ja dat is wel erg dubbel, aan de ene kant hier de overheid met een enorme plank voor hun kop. En aan de andere kant steeds meer landen, ook binnen de EU die daar misbruik van maken.
+2
verbi
@Kringloper Krijgt Mark v d Oever toch nog gelijk.
Jaap40
@verbi eigenlijk wisten velen dat al maar durfden dat niet toe te geven....
+1
Limburgs boertje
Heerlijk zon filmpje denken de grote landheren hier dat ze met 200 ha + een groot bedrijf hebben haha en dan die Duitser die alles uit de grond heeft gestampt (met investors natuurlijk) en meneer Vladimir Poetin heeft zich in een deuk gelachen toen de EU in en export van naar Rusland stop had gezet en sancties op heeft gedragen het zal niet meer lang duren dan komen de producten van daar... 2030 leven we in fransje timmerman land met bos natuur en kweek vlees en soja melk landleven greenpeace groenlinks d66 boomknuffelaars vega-huppelaars
midden
@Limburgs boertje Heb jij de trein gemist?
Limburgs boertje
@midden nee ik heb geen cowboy bloed in me ik ben meer van de postzegels bewerken
Toekomst0
@Limburgs boertje denken de grote landheren hier dat ze met 200 ha + een groot bedrijf hebben haha
Waar slaat dat op? Voor die 200 ha hebben ze harder gewerkt als voor 2000 ha daar.
Limburgs boertje
@Toekomst0 als je de regering mee hebt is alles mogelijk dat wil ik dus zeggen je naam is wel van toepasselijk toekomst in NL kun je vergeten
+1
Toekomst0
@Limburgs boertje valt wel mee. Blijft toch altijd wel vraag naar zuivel en vlees producten, en anders maken we n switch naar iets waar wel vraag naar is
groeier
Quote Reactie van @Toekomst0:
denken de grote landheren hier dat ze met 200 ha + een groot bedrijf hebben hahaWaar slaat dat op? Voor die 200 ha hebben ze harder gewerkt als voor 2000 ha daar.

En dan nog even over dat soort van landjepik van de Chinezen in bv Afrika, maar ze zitten ook al in nog meer landen met zulke megafarms. 9 v/d 10 keer zijn die eigendommen via een fout regime, of smerige politieke spelletjes in hun bezit gekomen. Als wij blanke zich daar schuldig aan maken, staan we zo voor een of ander gerechtshof.
Jaap40
@groeier Chinezen zijn ook actief in NL, mocht je daar nog niet van op de hoogte zijn...
groeier
@Jaap40
Met landbouwbedrijven?
Jaap40
@groeier zeker, maar ook in zuivel.
groeier
Quote Reactie van @Jaap40:
ook in zuivel.

Dat zijn geen goede ontwikkelingen, in China krijg je nog geen voet tussen de deur.
Nevergiveup
Met zo"n landbouw beleid als in NL heb je geen Chinezen voor nodig om van de landbouw grond af te komen. @Jaap40
+1
Jaap40
@Nevergiveup de Chinezen houden de prijs erin 😎
Ik zie ze nog weleens een bepaalde financiële instelling overnemen. Zijn ze gelijk min of meer eigenaar van grond.
+1
casev
Indrukwekkend om te zien hoe snel Rusland in een paar jaar tijd de achterstand ingehaald heeft. Het is er heus niet allemaal rozengeur en maneschijn, zoals in dit filmpje, maar als je ziet waar dat land vandaan komt.....
+2
kanniewaarzijn
@casev Daar doet de overheid wat zij doen moet: stimuleren van het bedrijfsleven i.p.v. zoveel mogelijk tegenwerken.
adriaan33
@kanniewaarzijn de overheid daar zit in een ander punt in de ambtelijke cyclus. Zij hebben er nu baat bij dat er vooruitgang is. Hier moeten we de communistische revolutie nog doormaken
+2
casev
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
Daar doet de overheid wat zij doen moet: stimuleren van het bedrijfsleven i.p.v. zoveel mogelijk tegenwerken.

Ik denk dat de realiteit daar ook wel een stukje weerbastiger is, maar onder de tafel, en met de juiste vrienden, zal er wel meer mogelijk zijn dan hier bij ons.
groeier
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
Daar doet de overheid wat zij doen moet: stimuleren van het bedrijfsleven i.p.v. zoveel mogelijk tegenwerken.

Lijkt wel, of de Dhr Rutte dat niet wil zien.
Jaap40
@groeier groot deel van de landbouw wil den Haag kwijt weet je nog? Ze stonden er bij keken er naar en laten alles in de soep lopen.
+1
Achso
@kanniewaarzijn ik Lees net dat Putin besloten heeft de komende jaren nog eens 13 miljoen ha grond voor landbouw geschikt te maken
midden
@Achso Ojee, hier gaat Carola van schrikken. Ze wil nu vast 13 miljoen ha extra nieuwe natuur ontwikkelen in Nederland om dit te compenseren.
Nevergiveup
@midden ze gaan straks in den haag gewoon met de eerslepen , dan zeggen ze , het beleid om de nederlandbouw te decimeren was een goede beslissing , want zie in het oosten komt een overvloed. (Locaal met kleine footprint word even op een zijspoor gezet )

Totdat ...........
matt
Sturen nog met de hand daar.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
39
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0