Boeren blokkeren distributiecentrum Jumbo in Woerden urenlangOriginele beschrijving

WOERDEN - Boeren hebben vanmorgen het distributiecentrum van supermarktketen Jumbo in Woerden urenlang geblokkeerd. (Foto: RTV Utrecht / Anne-Marie Verhagen)

Deel dit topic

Reacties

diekman
П
+8
Hans van Bergen
Helemaal super!!Bennie staat vooraan meen ik te zien
Bartlehiemboer
@Hans van Bergen Om ze tegen te houden?
Boerbakje
@Bartlehiemboer Ik denk dat Hans beter even kan vragen of hij Bennie zijn bril even kan lenen.
+2
kanniewaarzijn
Heeft toch helemaal geen zin dit! Ze zetten zichzelf alleen maar voor schut. Als je werkelijk wat wilt bereiken dan stoppen met leveren vanaf 10 dagen voor de kerst....een mooier moment is niet denkbaar. En dan niet vanwege de prijzen (dat heeft geen zin in een open markt), maar om een heleboel onzin te stoppen.
+3
jan w
@kanniewaarzijn
Maar als al die onzin stopt , gaan de prijzen vanzelf omhoog. Weet niet of jij die brief hebt gelezen, maar een van de belangrijkste ounten is dat de supermarkten geen producten mogen verkopen met een mindere "standaard" dan in Nederland geldt. Dus geen batterij-eieren en geen hormoonvlees en geen groente en fruit met daarop verboden bestrijdingsmiddelen.
Ze zijn alleen 1 punt vergeten. En dat is dat de betalingstermijn terug moet richting de 30 dagen en niet zoals de Jumbo momenteel richting 180 dgn. betalingstermijn is of gaat.
+1
Nevergiveup
@jan w die 180 dagen is wettelijk ook helemaal niet toegestaan , snap niet dat politiek daar ook niks over zegt !
+1
Maaslander
@Nevergiveup Als LTO dat een aan gaat vechten met een rechtzaak. Kunnen ze mooi goedkoop punten scoren
+3
Larpfarm
Die betalingstermijn gaat naar 30 (vers) of 60 (houdbaar) dagen. Al lang in Brussel geregeld, voor die rechtszaak heb je ze niet meer nodig.

lto.nl/meer-bescherming-voor-agrarische-producente…
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @jan w:
Maar als al die onzin stopt , gaan de prijzen vanzelf omhoog.

nee! De kostprijs gaat omlaag.
+1
Boerbakje
@kanniewaarzijn je bent me net voor. De enige manier om duidelijk te maken wat voor belangrijke positie we hebben is stoppen met leveren. Al het andere is zo een beetje al geprobeerd en de trein denderd gewoon door. Nu zou zeker het juiste moment zijn.
+5
Bartlehiemboer
@Boerbakje Ja, maar wij hebben het jaren terug gedaan bij FC met de jonge Sieta Kempena. Worden hierna nog met de rug aangekeken bij collega boeren. Vandaag ook een oproep voor demonstratie gehad. We proberen altijd overal bij te zijn maar eind van het verhaal staat er net als in Woerden een handje vol mensen. Ik begrijp niet waar al die boeren van Nederland dan zijn als we een punt kunnen maken. Ja, ik had het vanmorgen ook weer over melk weigeren. Lijkt mij ook het enige juiste maar onderhand ben ik ook wel bang dat de melkfabriek onze melk dan weigert of dat wij weer mee doen en achteraf blijkt dat de andere boeren gewoon hebben geleverd.
+1
Boerbakje
@Bartlehiemboer heb toen ook 2 tanken weg laten lopen. En aangezien voor gekke Henkie. Toch nog altijd blij dat ik het gedaan heb het was toen een hele stap om te doen maar ook ervaren dat ik er geen snee brood minder om heb gegeten. Jammer dat er op dit vlak zo weinig solidariteit was ik betwijfel of dat nu anders is.
+3
Bartlehiemboer
@Boerbakje Ja, we hebben het gedaan, we dachten toen ook dat het anders zou worden....Nu weer in de startblokken om ergens te zijn... Zouden niet gaan, dachten laat een ander nu maar gaan toch past dat niet bij ons. We staan ergens voor
+3
weurding
1 uur ging hier een hele delegatie langs richting beilen komende vanaf veenkoloniën aan stickers te zien, denk een dikke 50 trekkers, benieuwd waar ze staan
+1
hookwood
@weurding Vanuit de Veenkolonien langs Elp, dan kom je wel een keer in Beilen

rtvdrenthe.nl/nieuws/165726/…
weurding
@hookwood ja zag het net op facebook🙈
Bartlehiemboer
@weurding Aangesloten?
weurding
@Bartlehiemboer nee, ook niet op de hoogte, maar geef de jeugd hier graag voorrang op dit gebied, en die zijn er geloof ik niet bij
gezienus
Volhouden en Blockade doorzeten tot zondag
+4
gezienus
Vandaag zijn hier besprekingen en onderhandelingen met de Discounters in duitsland bij negatief uitkomst gaat volgende week onverwacht de distrubutie weer dicht met een blokade
pietjepuk
@gezienus Hier heeft onze minister van landbouw zich weer negatief uitgelaten naar de boeren. Op dat vlak hebben jullie toch een betere minister.
+2
diezel
Quote Reactie van @gezienus:
gaat volgende week onverwacht de distrubutie weer dicht met een blokade

Pas maar op de jullie regering de boeren niet voor is. Voor Kerstmis alles dicht. Drie weken. Niemand het huis uit.
Of zeg ik iets geks? 😞
spiegel.de/politik/deutschland/…
+2
pietjepuk
@diezel zou een oplossing zijn voor heel west europa alle melk ook in de put. groente op de compost hoop. kijken hoe ze over drie weken piepen.
diezel
Quote Reactie van @pietjepuk:
kijken hoe ze over drie weken piepen

Omarm dit reële doemscenario als boer aub niet. Huiver-huiver-huiver!! 😞
ted9
@pietjepuk Heel stoer en dan weer volgas zoveel mogelijk produceren en alles mee geven aan je handelaar en melkfabrieken.
gezienus
@diezel we gaan af op totale lockdown
diezel
@gezienus
Met "we" bedoel je enkel Duitsland of Duitsland en Nederland of de gehele EU?
+1
gezienus
@diezel eerst duitsland
diezel
@gezienus
Werd 5 weken geleden gemeld door De Vlieger. Na afloop van een EU-top. Ingaand 21 december. 3 weken. En ongekend streng.......
ibb.co/pxy65V5/
January
Goed zo
puddingbroodje

weurding
@puddingbroodje niet alles geloven. Doen het echt niet voor nog geen 2,5 % van de omzet

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
33
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
2.839