Boerenprotest: LTO sluit aan bij FarmerFriendly

Het volgende boerenprotest in Den Haag is in volle gang. De afgelopen nacht en vroege ochtend zijn weer massaal boeren met hun trekkers naar de Hofstad getrokken. Deze keer als actie tegen de Omgevingswet, maar ook ter promotie van het initiatief FarmerFriendly.

Deel dit topic

Reacties

familie pelle
Gister was deze topic hier ook al, maar snel verwijderd. Waarom?
+2
Herwin P
@familie pelle Ik heb veel kritiek gehad op LTO,maar dit bericht vind ik een positief signaal. Of het concept gaat werken kun je twijfels over hebben,het begin is er, een breed gedragen steun.
Nu benieuwd hoe het zich ontwikkelt.
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @familie pelle:
Gister was deze topic hier ook al, maar snel verwijderd. Waarom?

Ik was de plaatser en heb het snel weer verwijderd toen ik me bedacht dat LTO dit misschien zelf als eerste zou willen communiceren. Was denk ik iets te voorzichtig, had het beter kunnen laten staan.
jammermaarhelaas
@jammermaarhelaas

Lees nu op BB dat LTO vooralsnog niet mee doet...
+1
Grasbaal
@jammermaarhelaas

Quote:
Ook LTO is ingestapt, zo werd op het podium afgekondigd. Maar dat blijkt achteraf helemaal niet zo te zijn, zo nuanceert de woordvoerder van LTO Nederland. "We zijn nieuwsgierig naar de inhoud en de uitwerking van het FarmerFriendly-plan van FDF, maar inhoudelijk kennen wij het niet." LTO staat open voor nieuwe en creatieve ideeën die het inkomen van boeren en tuinders kunnen verbeteren, zo laat hij weten. boerenbusiness.nl/agribusiness/artikel/…
+1
labella
@Grasbaal Het is zo als altijd met LTO, een beetje achter de muziek aan trompetteren.
j h p
@Grasbaal FDF is hier al langer mee bezig en niet in het geheim, als LTO zo nieuwsgierig was, waren ze al wel op de hoogte van de inhoud.
arie.j
Quote Reactie van @jammermaarhelaas:
Lees nu op BB dat LTO vooralsnog niet mee doet

Ze weten van niets, dus werd er iets verzonnen. Zo hoort dat niet.
Verder is de opzet 100% afhankelijk van de tegenpartij het CBL , de aangesloten supermarkten, en verder de speciaal zaken.
Dat laatste is veel belangrijker. Als die laten weten er wat in zien is het nog vroeg genoeg.
Hoe ik dat inschat heb ik in een eerdere reactie laten weten.
+1
j h p
@arie.j Ze weten echt wel wat, wij weten het toch ook, zoiets noem ik desinteresse.
arie.j
Quote Reactie van @j h p:
@arie.j Ze weten echt wel wat, wij weten het toch ook, zoiets noem ik desinteresse.

Als iemand zegt dat je ergens mee instemt, maar je hebt geen instemming laten uitgaan.
Dan is een reactie als: "Daar weet ik/we niets van" toch normaal?
j h p
@arie.j Mijn reactie was op dat ze het inhoudelijk niet kenden.
jan w
@arie.j
Als LTO zo reageert, dan gaan ze steeds verder van de leden af staan. LTO moet optreden als belangenbehartiger van de land en tuinbouw. De Ikke,ikke, ikke factor ligt veel te hoog bij LTO.
arie.j
Quote Reactie van @jan w:
Als LTO zo reageert, dan gaan ze steeds verder van de leden af staan. LTO moet optreden als belangenbehartiger van de land en tuinbouw. De Ikke,ikke, ikke factor ligt veel te hoog bij LTO.

Je moet niet gaan spreken voor de leden wat de leden moeten vinden, als je zelf geen lid bent.
jan w
@arie.j
Het zijn jouw woorden , dat ik geen lid van LTO zou zijn. Maar er is wel een hele kliek die elkaar de handen boven het hoofd houdt, dit over de rug van de boeren. Die werken niet om het boerengeld, maar met boerengeld. En met andermans geld werken is toch wel heel makkelijk. Neem bv het hele BVD gebeuren. Laten we voorop stellen dat het belangrijk is als land om vrij te worden. Er zou een onafhankelijke organisatie komen die dit op zou pakken. Nu heeft de zuivel daar een stokje voor gestoken en zelf weer iets bedacht samen met de GD om toch die machtspositie in stand te houden. Dan hebben ze ook nog een systeem bedacht , waarbij ze aan het dweilen blijven. Waarmee de veehouderij op extra kosten wordt gejaagd. Een monopolistisch gedrag.
Als men alle kalveren die worden aangehouden middels oorbiopten zouden worden gecontroleerd, dan zou de bestrijding van bvd veel sneller gaan.
En wie stond er meteen te schreeuwen dat de leden die IenR fraude gepleegd zouden hebben zouden worden geroyeerd.
+1
diekman
Mag niet van LNV.
+1
Koeien boertje
Hadden die donders daar gisteren ook moeten staan met hun duizenden leden
+3
jan.1
Quote Reactie van @Koeien boertje:
Hadden die donders daar gisteren ook moeten staan met hun duizenden leden

Waren gisteren ook veel lto leden,hou het netjes en blijf elkaar respecteren.
Farma_boerke
Interessante reacties op foodlog:
foodlog.nl/artikel/logo-met-een-lontje/

Ter vergelijking:
m uut m
@Farma_boerke
Gaf ik ook al aan het heeft een Italiaans tintje. 😉
sorry
@Farma_boerke elitair geneuzel van mensen die ook geen oplossing hebben
+1
m uut m
@sorry
Er komt ook geen "oplossing" .
Want er is geen probleem.
Farma_boerke
@sorry Niemand heeft een oplossing.FF kan werken als het door heel EU uitgerold word en gewoon doorberekend word. niet te voorzichtig zijn
Grasbaal
Quote Reactie van @Farma_boerke:
Interessante reacties op foodlog:foodlog.nl/artikel/logo-met-een-lontje/
De export wordt weer vergeten:
Quote:
Nederlandse boeren vinden dat ze te weinig beuren voor de producten die hun erf verlaten. Supermarkten moeten daar wat aan doen door hen meer te betalen. Dat vinden opiniemakers, NGO’s en dus ook nieuwszenders en kranten. Ook het ministerie van LNV denkt dat Jumbo, Albert Heijn, Lidl, Aldi en de leden van SuperUnie het verschil moeten maken. Dat die dat niet kunnen omdat zo’n 80% van wat onze boeren maken in het buitenland wordt gegeten, wil niemand horen.
jammermaarhelaas
@Farma_boerke

Ik begreep dat het de bedoeling is om 3 procent bij de huidige winkelprijs prijs op te zetten, dat is het deel FF. Consument betaald bij FF dus een opslag die naar FF gaat, en wat door FF word verdeeld onder de leden.
Voorbeeld: koop je als consument voor € 50, dan betaal je in een FF winkel 50 x 1,03 = € 51,50 voor dezelfde boodschappen. Het verschil, die € 1,50 gaat naar de FF leden.

Uit sommige reacties begrijp ik dat men meent dat er 3 procent van de huidige omzet naar FF toe zou gaan bij deelname aan FF. Dit lijkt me ondenkbaar, CBL zal never nooit iets inleveren richting de inkoop, liever zien ze je verrekken zodat de concurrent die het wel voor minder kan, ze van goedkopere waar voorziet. Sputter je tegen, wordt er een (of meerdere) advocaat in stalling gebracht.

Wie denk nu werkelijk dat CBL zich laat chanteren?
+2
@jammermaarhelaas Dat is inderdaad de lijn. 3% over totaalomzet supermarkten. Dus ook over shampoo, toiletpapier etc. Belastingafdracht in feite, zonder relatie tot product, kwantiteit etc. Doe maar 30 certificaten alsjeblieft💁‍♂️
LTO is terug gefloten door LNV !!! Wie betaald bepaald , weet je nog !!!
suggs 73
Ik denk dat het niet van de grond komt , omdat heel simpel de CBS beschermt wordt door de politiek , Meende dat de NAV geprobeerd heeft om de inkoopprijs van een boerenproduct op de winkeldisplay te krijgen zodat men het winstpercentage van de supermarkt kon zien , is gelijk verboden door de politiek , wat ik hiermee wil aangeven dat de winstmarges aardig beschermt wordt door een hogere Elite en ook de openheid ervan .

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
27
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
0