Snelle genomics in rundveefokkerij vragen aandacht voor inteelt

De rundveefokkerij anno 2020 draait om snelheid. Een genomicsstier heeft nog geen dochters, terwijl hij al wordt ingezet als stiervader. Daarbij geven genomics extra informatie over welke stier de gewenste eigenschappen vererft. Inteelt en verwantschap moeten wel goed in de gaten worden gehouden. In de praktijk lukt dit prima, mede dankzij stieradviesprogramma's.

Deel dit topic

Reacties

+2
Sjaakiee
Geen goed systeem voor boer wel voor ki
+1
cjw73
Wat voor technieken ze ook uitvinden. Het blijft altijd hetzelfde. Fokken is gokken!!
+1
grös
Niks verandert in 30 jaar, alleen de snelheid van stierenverloop.
+1
Koeien boertje
@grös als je een fok bolle gebruikt die 20 jaar geleden door de gehakt molen gegaan is, krijg je ook vaarzen van 30 liter.
Rond en gezond
grös
@Koeien boertje
Ik heb de KapiteinVGinkel en EnormPP ook gemolken, er loopt nog een Enorm, die eerste was maar heel gewoontjes kwa melk, die 2e als ze als kalf levend geboren werden dan had je later wel een harde koe die goed mee kan komen, tussen de crossies.
+1
diekman
Hoeveel van die technokoetjes zullen de 10000 kg vet en eiwit halen
Bekkink
Hokuspokusfokkerij. Alleen de cijfers tellen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0