Gemiddeld Koeien & Kansenbedrijf heeft geen fosfaatoverschot

Het gemiddelde fosfaatoverschot van alle Koeien & Kansenbedrijven lag in 2019 ligt op - 7 kilo fosfaat per hectare. Dat was ook het doel van deze bedrijven. Een jaar eerder lukte dit nog niet, omdat de bedrijven door de droogte minder ruwvoer konden oogsten. Toen moest meer ruwvoer worden aangevoerd en kwam het fosfaatoverschot in 2018 op 9 kilo, 16 kilo hoger.

Deel dit topic

Reacties

Rodeo clown
Weer geweldig nieuws van de matennaaiers. Ze hebben een iedergeval geld genoeg van de zuivel . Om buitenlandse fosfaat startkunstmest te gebruiken in hun mais die zwart wordt aangewend.
+1
Jean-PierreK
@Rodeo clown, als een fosfaat evenwicht het doel is, moeten deze bedrijven meer mest op eigen grond kunnen plaatsen... Lijkt me goed dat de K&K bedrijven dit uitproberen.
Rodeo clown
@Jean-PierreK deze bedrijven onderzoeken iets waar de uitkomst al van vast staat.
ted9
@Jean-PierreK Mensen mest ja laat ze dat eens uittesten. Kijken of ze volgend jaar weer mee doen met k en k.
pieta
@Jean-PierreK Ik zou ook wel op basis van fosfaat de mest willen plaatsen bij mij. Stikstof vol op fosfaat 1.500 kg ruimte schat ik zo.
Jean-PierreK
@pieta, die volledige 1.500 kg ruimte benutten zal een utopie zijn. Echter een gedeelte zou verantwoord moeten kunnen. Binnen oa K&K wordt hiermee geëxperimenteerd: koeienenkansen.nl/nl/koeien-kansen-1/…

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0