Mais over twee weken gehakseld

Nog twee weken moet Corné Rommens uit het Brabantse Hoeven wachten tot hij zijn mais kan hakselen. De korrel is op dit moment nog te vochtig.

Deel dit topic



 Mais over twee weken gehakseld (nieuweoogst.nl)

Nog twee weken moet Corné Rommens uit het Brabantse Hoeven wachten tot hij zijn mais kan hakselen. De korrel is op dit moment nog te vochtig.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+1
kaas
Hier duurt het nog wel 4 week denk ik
George
Hier is ie over 3 weken gelijk van het veld.
tok achterhoek
Hier ook nog wel 14 dgn.
+1
Minimaal nog drie weken geduld hebben hier.
George
Quote Reactie van @Detukkeroettwente:
Minimaal nog drie weken geduld hebben hier

Dan staat er hier geen spriet mais meer.
Wat hebben veel boeren het toch druk met de mais hier een buurman heeft de loonwerker al besproken half augustus om 15.9 en het is nog niet rijp ook .
Johannushoeve cv
heuvel.ten.a@hetnet.nl">@heuvel.ten.a@hetnet.nl dat zijn kalender boeren deze kijken niet naar het weer of het gewas 😀
mlkvhoudr
Hier is t ook nog niet rijp over 2.5 week afgesproken dan zal t er af moeten van de haagse juf

(klik om te vergroten)

mlkvhoudr
@mlkvhoudr kolf lijkt redelijk

(klik om te vergroten)

George
@mlkvhoudr
Heb je de kolven gewogen?
Ik heb 5 willekeurige kolven geplukt , uitgepeld en gewogen. Dus alleen de korrels zonder spil.
Wogen gemiddeld 218.3 gram.
pietjepuk
@George % vocht
George
Quote Reactie van @pietjepuk:
% vocht

Weet ik niet , komt helemaal geen vocht meer uit. Is oogstrijp om te hakselen. Ik schat ergens tegen de 40% vocht.
mlkvhoudr
@George denk dat ik voor mijn eigen zelfvertrouwen maar vers moet wegen dan😉

Vrijdag geplukt net dan even gewogen 103 gram nu
+1
Realisme
@mlkvhoudr kolven van de Aldi zijn misschien zwaarder😜
+1
mlkvhoudr
@Realisme 😁 George heeft gewoon beste betekende mais hier moet de natuur zich redden maar t viel me wel tegen
George
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
enk dat ik voor mijn eigen zelfvertrouwen maar vers moet wegen danVrijdag geplukt net dan even gewogen 103 gram nu

Dat is niet veel , maar hier hebben we ze wel direct na plukken gepeld en gewogen.
mlkvhoudr
@George zal altijd schelen, komt uit zijkant 3e rij of zo ging puur om de rijpheid, en ik probeer gewoon eerlijk te blijven de kolf van de foto kwam dit gewicht af
+2
huub
@mlkvhoudr die autosleutels worden ook steeds groter.
+1
sjoerd de melker
@mlkvhoudr ff een wattenstaafje in de vloeibare stikstof stoppen en die wrat van je duim af zien te krijgen halen.
mlkvhoudr
@sjoerd de melker dat zijn hier van die dingen waar hier nooit van komt...
sjoerd de melker
Plant preigroen, melkstadium nog niet voorbij. Klei. Denk nog 2 wk.
Koeien boertje
Kolf zit nu op 50 procent.
5 procent per week drogen, dan kan ie er na volgende week af.
Althans theorie
George
.
Koeien boertje
@George hier met spil tussen de 4 en 500 gram.
Totaal 10 kolven gewogen van 2 percelen.
Maïs op gescheurd land 20 rij en waar een paar jaar maïs staat 16.
Nog nooit zo zwaar gehad.
George
Quote Reactie van @Koeien boertje:
Maïs op gescheurd land 20 rij en waar een paar jaar maïs staat 16.

Die rijen dat zegt helemaal niks.
tussen 400 en 500 gram is wel heel erg zwaar. Hoe rijp is ie nu?
Koeien boertje
@Georgekolf rond de 50 procent
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!