Boeren vieren overwinningsfeest in Teuge na afblazen veevoermaatregel

Een grote groep boeren viert vrijdagavond een overwinningsfeest als reactie op het afblazen van de veevoermaatregel. Het feest wordt gehouden in een weiland aan de Bottenhoekseweg in Teuge. Tientallen boeren gingen in de loop van de avond per trekker op weg naar Teuge.





Deel dit topic

Reacties

+6
melluk
Jeroen heeft het weer bij het juiste eind
Als hij voorzitter van lto wordt dan wordt ik weer lid
+1
Jean-PierreK
@melluk, je kunt ook nu al lid worden van de NMV als je dat nog niet bent.
+1
Kringloper
@melluk Daar is Jeroen niet geschikt voor om voorzitter te worden van LTO, dan moet je als Jaknikker fungeren en een ander in de kont Willen kruipen.
melluk
@Kringloper daarom is hij er juist wel geschikt voor
opschudden op een verstandige manier
Melkweb
@melluk das een rare benadering, waarom dan geen lid worden van de FDF . Moet toch genoeg zijn, waarom komt dat niet echt van de grond?. Lid worden om een persoon is op de lange duur altijd teleurstellend en andersom denk ik ook niet dat een organisatie zit te wachten op leden die "verliefd" zijn op 1 persoon en daarom maar lid worden.
melluk
@Melkweb fdf ben ik lid van geweest ooit,maar die dient volgens mij een ander doel, die is opgericht om activisten te weren maar vind geen enkele ingang meer in de politiek
Jannus
Quote Reactie van @melluk:
die is opgericht om activisten te weren maar vind geen enkele ingang meer in de politiek

Veel activisten komen voort uit politieke bewegingen,de idealen die ze nastreven worden alleen maar aan gewakkerd door betalende partijen die van elkaar geen idee hebben waar hun centen uit de fondsen ergens terecht komen dan slechts het signaal dat er weer ergens een inbreuk is gedaan bij een hardwerkende ondernemer.

De opkomst van FDF vanuit die hoek is ook al is het soms enigszins radicaal wel de waarschuwende vinger richting de politiek en zie daar het resultaat,waar LTO al veel te lang gesapig heeft staan toekijken klinkt nu een geluid (en terecht) waar alle boeren echt trots op zijn en dat zal nog wel even aanhouden schat ik zo in.

Men dient zich toch weleens achter de oren te krabben hoe het mogelijk is dat duizenden boeren elke keer maar weer klaar staan met maar 1 doel,een eerlijk bestaansrecht
Grasbaal
Jeroen van Maanen: #voermaatregel was van begin af aan een gedrocht:

+1
Rijkuil
@Grasbaal Welke maatregel bedoelt hij? De voermaatregel van LNV? Of de maatregel van het collectief? Of beide?
Indien beide, dan begint hij het te leren. Hij hoort te weten dat er geen lineair verband is tussen ruw eiwit in rantsoen en uitstoot stikstof. Wanneer je dat niet weet: eerst op bijles en dan weer verder onderhandelen .
+3
Wolswinkel
@Rijkuil zorg dat je erbij komt te zitten betweterige zemelkont.
Rijkuil
@Wolswinkel inhoudelijk klopt het, of niet?
Wanneer je dat zo wilt wegpoetsen mag dat maar staat nogal sukkelig
+4
Wolswinkel
@Rijkuilnogmaals, zorg dat je daar zit waar je er toe doet als je meent de wijsheid achteraf in pacht te hebben. Kun je een keer aan de voorkant helpen sleutelen ipv dat gezever achteraf.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Rijkuil:
. Wanneer je dat niet weet: eerst op bijles en dan weer verder onderhandelen .

Het scheelt dat de tegenpartij evenmin kennis van zaken heeft!
Rijkuil
@kanniewaarzijn Dodelijke combinatie
+1
Gerrit v Schaick
@Rijkuil
Jeroen was voorheen voeradviseur bij agrifirm. wat denk je zelf
+2
Rijkuil
@Gerrit v Schaick Is niet relevant wat ik denk. Jeroen denkt te kunnen regelen hoe de koek verdeelt wordt. Wanneer hij weet dat efficiëntie van invloed is op de uitstoot van koeien maak je een regeling die recht doet aan het vakmanschap van de boer en de kracht van de koe.
En dan is een droog ruw eiwitgehalte In het rantsoen wel een heel goedkoop slap aftreksel van de harde werkelijkheid.
Jannus
Quote Reactie van @Gerrit v Schaick :
Jeroen was voorheen voeradviseur bij agrifirm. wat denk je zelf

Klopt helemaal,dan ben je enigszins gekleurd met het pek maar schat Jeroen wel in het totale kleurenpallet te zien.
Jannus
@Grasbaal Mooie opnames,Mark stelt duidelijk dat ze in staat zijn strategische keuzes te maken waar goed over nagedacht is en het resultaat laat zich zien door de eenheid ook al zijn we er nog lang niet.

Jeroen spitst duidelijk aan dat er teveel belangenbehartigers graag mee willen praten en daarop kikken maar het gaat hem om ook op te treden daar waar dat nodig is,geen zoete broodjes bakker,daar hebben we er genoeg van gehad.

Mooi op een open forum,kan de mediatrollen machine ook iets leren om eens na te denken hoe het toch kan dat er zoveel boeren al een jaar staan voor een zaak waar de stadse roddelpers iedere kakel als een ei denken te moeten uitbroeden

🔱🔱🔱
weurding
Feestje op de 1,5 meter, proost 😄
+2
Jannus
@weurding mooie lichtdisplay Gelderland.

-qBHWUWNW7OoQnOV0Ya6TOeixNEoCNU-bqgpZ70QHpukkdc
+1
weurding
@Jannus in Haarlem werd een kleiner feestje opgedoekt😉
+1
bio boer
Ze komen nog wel van de koude kermis thuis
J.v.G
@bio boer Het was ook helemaal geen feestje voor het afschaffen.
Dit stond een maand eerder al gepland!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
25
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0