Amerikaanse melkprijzen in een achtbaan

De schommelingen in de melkprijzen in de Verenigde Staten bereikten in juni een nieuw record. Nog nooit stegen de melkprijzen zo sterk in een maand, namelijk van 27,46 euro naar 46 euro per 100 kilo standaardmelk. Dat is een toename van 73 procent.

Deel dit topic

Reacties

hans1980
Waarom hier niet?
casev
@hans1980 ik denk dat er niemand blij word van zo'n achtbaan...
+2
Jaap40
@casev zolang de achtbaan niet omlaag raast vindt ikhet prima
+9
ted9
@hans1980 Onze melk met al die keurmerken weide vlog pp zijn niet erg gewild op de wereldmarkt. Gewone witte melk daar is vraag naar .
Jaap40
@ted9 logisch, melk is wit
+2
Jannus
Quote Reactie van @ted9:
Gewone witte melk daar is vraag naar

Eventjes de stickers eraf en klaar,voor 47 euro/100 kg is alles te verkopen
+2
verbi
@ted9 Jij snapt het al die melkstromen is bullshit. We houden een hoop kantoorvolk aan het werk.
+2
Lepus
@verbi Echt wel! Weet je ook meteen waarom wij hier 13 cent minder beuren. Die zijn nl voor de Wiebrens onder ons🖕
van Ittersum
@verbi melk is net als de verkopen van mobile telefoon. Soms is vraag groot naar goedkope modellen en soms is de iPhone niet aan te slepen. Met beiden kun je bellen, sms'en en appen. Probeer je dat te begrijpen , hou maar op er zijn "krachten" die je nooit zal of zult begrijpen
Jaap40
@van Ittersum slechte vergelijking. Voor een iphone wil zelfs de bewoner van een sloppenwijk zich nog wel uit zijn naad werken terwijl deze lieden eigenlijk alleen besteedbaar inkomen hebben voor basisvoedsel.
Nee, melk met een smaakje of een luchtje is hypocriet, alleen voor de 'happy few '. Het is een tool vanuit de retail om de zuivel sector, en daarmee de boeren, in de wurggreep te houden.
+2
verbi
@hans1980 We zouden eens wat gaan verdienen.Dat mag niet gebeuren. Je moet die boeren onder de duim houden en laten denken dat ze veel beuren.
+7
harke
We worden in ons landje door iedereen uitgelachen.
Die domme boertjes pikken het wel,
-fosfaat,
-stikstof,
-kringloopwijzer/bex ,
-Onderzaai in de maïs,
-als je derogatie aangevraagd hebt krijg je er een stikstof coach bij,
.
Wat ik hiermee wil zeggen is dat we met al deze eisen allang 60 cent per liter hadden moeten verdienen.
En die Amerikanen hebben geen enkele eis maar een zeer wisselend melkprijs?!
Wij toch ook!
Hier als de melkprijs keldert gaan we mee naar die hoge melkprijs waar blijft die dan?
+2
Jaap40
@harke mooie samenvatting,
De geest raakt uit de fles
hans1980
@harke bestaat er in Nederland nog een melkfabriek zonder kkm/qlip/pp/beterleven/vlog/etc.
Porky
@hans1980 nog niet, maar dat kan nog komen, zal je eens zien als er schaarste komt, kijken wie dan nog "principes " heeft
+1
Porky
@harke 60 cent lijkt mij voor sommigen ook weer niet zo slim, je hebt er namelijk van die rupsjes nooit genoeg tussen zitten die dan zonodig weer een paar honderd koeien dr bij moeten hebben.
diekman
Hadden we in het begin van corona ook maar melk weg laten lopen dan zaten we nu ook met een melkprijs van 40+ nu een boterbergje.
Elvis
@diekman boter stijgt ook
Jaap40
@diekman je zou verwachten, nu we ver onder fosfaat plafond blijven, de melkhoeveelheid zo zachtjes aan zal minderen. Nog minder jongvee stagneert nu wel een keer zou je denken.
Porky
@diekman hahaha ,laat me niet lachen, een boer melk weg laten lopen? Nee joh ,dat gaat noooooit gebeuren, boeren hebben een grote mond, maar als het er op aankomt kruipen ze allemaal weer op hun eigen eilandje, heb dit al zo vaak gezegt, een week niks leveren, nou moet je sommigen dan horen.
+1
huub
@Porky je snapt het niet, door de corona kwam de verwerking stil te liggen. Winkelschappen leeg en de boeren lieten de melk noodgedwongen weg lopen. Daarom hoef je ook niet jaloers te zijn op Amerikaanse boeren. Dit is ook framing, alleen de kop lezen zonder de hele context te kennen.
de Tank
[quote="@huub" p="1766264"] Dit is ook framing, alleen de kop lezen zonder de hele context te kennen.

Waarom is dit framing? Vooral onkunde van de lezer als hij de context niet kent.
huub
@de Tank hij laat zich framen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
24
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0