Overheid.nl | Consultatie De wet democratisering waterschappen

Deze wetswijziging regelt dat de geborgde zetels uit het waterschapsbestuur worden geschrapt. De wetswijziging is bedoeld om het waterschap volledig te democratiseren zodat de gevestigde belangen van de agrarische sector en het bedrijfsleven op een eerlijke wijze tegen nieuwe belangen rondom klimaatadaptatie worden afgewogen. Deze wetswijziging zorgt er daarmee voor dat het bestuur van de waterschappen meebeweegt met de maatschappelijke ontwikkelingen die van invloed zijn op waterbeheer.

De kans om nog te reageren op het nieuwe wetsvoorstel.

Deel dit topic



 Overheid.nl | Consultatie De wet democratisering waterschappen (internetconsultatie.nl)

Farma_boerke

Reacties

+1
Dirk van Zetten
De linkse milieugelovigen zijn al volledig geïnfiltreerd in de waterschappen, de geborgde agrarische zetel zit op een eiland. Als burgers mogen kiezen, kiezen ze voor de mooie praatjes van hoger waterpeil, ganzenoevers, vispassages. Niet wetende dat de boeren verzopen worden en dat de boeren en burgers dit zelf moeten betalen, door jaarlijks stijgende waterschapslasten.
+1
van Ittersum
@Dirk van Zetten via de achterdeur beleid is het gevaarlijkste beleid, of dit via het waterschap, gemeenten of elders vandaan komt. Nu zorgen dat de sector eens hun gemeenschappelijke hoofdpunt zoekt en eensgezind 1 stemadvies geeft. Dan behoud je invloed anders ben je gewoon verloren
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!