De landbouw moet juist intensiveren


Deel dit topic

Reacties

m uut m
Globaliseren?
Iedereen aan de speen bij de grote internationals?
Dat is de grootste bedreiging voor de landbouw, de economie en de natuur en dat wereldwijd.
Wij zorgen er nu al voor dat de boeren in de "ontwikkelingslanden" geen droog brood kunnen verdienen.
Je zou bijna in complottheorieën gaan geloven.
+1
van Ittersum
@m uut m of je nu links of rechts bent, een ieder is (zo lijkt het) bezig om vooral zijn “eigen poten” onder hun eigen stoel veilig te stellen. Diegene die voor ons of met ons de macht en invloed hebben bepaalde dingen echt te veranderen hebben in de regel niet zo veel belang er bij om dit te doen. Pappen en nathouden is voor hun lucratiever. Corona was en is verschrikkelijk maar het gaf in vele sectoren wel bloot hoeveel overtollige mensen er bezig zijn maar niemand deed tot die tijd iets. Ben benieuwd hoe het hierna opgepakt gaat worden. Wordt er een slag gemaakt of gaan we krampachtig weer ons ingraven om en met verschillende belangen.

Wie zegt wat en waarom zegt iemand dat.
Achso
@m uut m nu kan wel eens de tijd zijn om grote integraties op te breken. USA heeft wel aangetoond dat dat model niet werkt.
Neemt niet weg dat beter en efficienter met resources omgaan, hoe dat dan ook moet. Zou wel grappig zijn om aan de feiten te houden en geen onderbuik gevoelens.
m uut m
@Achso
Beter en efficiënter klinkt leuk.
Vee houden op de marginale gronden en en waar voedsel kan worden verbouwd geen voer of brandstof verbouwen. Dat zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Dat noem ik beter en efficiënter.
+3
adriaan33
@Achso mijn onderbuik zegt dat de langdurige nachtvorst iets met de schone lucht te maken heeft. Pieter van Geel stelde hier lang geleden dat 20% van de bewolking van vliegtuigstrepen afkomstig is
weurding
@adriaan33 de kreten hondsdagen ijsheiligen en pisgriet zijn zo gek nog niet. Allemaal gebaseerd op tijden waar de verkeer en luchtvaart nog geen invloed had
Todi
@adriaan33 Zullen de wind molens dan met het droge weer te maken hebben.
adriaan33
@Todi windmolens zijn interressant. Ze onderdrukken de regenkans aan de voorzijde. Maar een goed werkende windmolen kan de lucht tot een halve graad afkoelen. Daardoor krimt de lucht en de wind. Als je de energie op een andere plek gebruikt komt daar de warmte weer vrij

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0