CBb: ‘Muizenperceel’ ten onrechte niet meegeteld

Een melkveehouder krijgt er ruim 300 kilo fosfaatrechten bij, blijkt uit een recente uitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb).

Het College is van mening dat RVO.nl ten onrechte een perceel grond met muizenschade niet heeft meegeteld bij het vaststellen van de fosfaatrechten van de melkveehouder. In de winter 2014/2015 werd de melkveehouder getroffen door een muizenplaag, waardoor delen van het grasland schade hebben opgelopen.

Deel dit topic CBb: ‘Muizenperceel’ ten onrechte niet meegeteld (boerderij.nl)

Een melkveehouder krijgt er ruim 300 kilo fosfaatrechten bij.

Nieuwsgrazer

Reacties

komelker 2
Zowiezo boeren met muisenschade zijn benadeelt met het vastleggen van de fosfaatrechten.
Minder gras lagere melkproduktie minder koeien kunnen houden.
hookwood
Beetje vaag verhaal heeft de Boerderij ervan gemaakt. Het gaat dus om de korting die er was omdat het bedrijf voor fosfaat minder grondgebonden was doordat er grasland was omgezet naar maisland ivm muizenschade.

uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument/…
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!