Agriheat

Krijg hier op t prikkebord vaak reclame van Agriheat .
Heeft iemand hier ervaring mee, en wat zijn de voordelen ten opzichte van een gewone gasboiler "?

Deel dit topic

Reacties

+5
pietjepuk
Je portemonnee is een stuk leger.
Johannushoeve cv
@pietjepuk jij heb er een ?
+1
pietjepuk
@Johannushoeve cv nee hoor gewoon een eenvoudig ao smith boilertje van 800 euro. bevalt best.
+1
meindert69
@pietjepuk veel te kort door de bocht kan makkelijk uit spreek uit ervaring en mn zwager (melkvee bedrijf met robots) heeft exact dezelfde ervaring
+1
pietjepuk
@meindert69 krijg je nu een loonsverhoging door deze reclame?
van Ittersum
Heb het zeer sterk overwogen en die beste man ook hier gehad. De pessimisten onder ons hebben waarschijnlijk ook geen zonnepanelen dus die zijn sws negatief. Die werken liever met hun handen😉, waarom geld verdienen als je met besparen (met niks doen) hetzelfde eindresultaat kunt behalen, maar dat terzijde

Dat het niet dat de deal niet door ging was het feit dat ze werken met installatiebedrijven en die lieten me zitten, nadeel van een goed lopende economie. Ze namen de moeite niet eens voor een offerte. Hangt wat van je installatie af wat je nu hebt qua rendement. Heb de papieren niet meer en weet de aanschafkosten in mijn situatie ook zo niet meer. Maar als de installatiebedrijf doorgepakt had, had er nu zo'n ding op dak gelegen
Edvof
@van Ittersum het heeft mijn interesse ook gewekt. Komende week komt er een vertegenwoordiger langs om te bespreken of en hoe het in te passen is. Alleen heb ik Loohuis Agroneutraal gevraagd, verrichten de gehele installatie met eigen mensen.
van Ittersum
@Edvof dat is sws beter, denk qua kwaliteit een ieder zijn ervaringen heeft om tot een goede installatie en offerte te komen. Mocht de eventuele koop bij mij niet doorgaan en er volgend jaar zeker zo'n ding op het dak ligt. Als je vloerverwarming in huis hebt is het helemaal top met zo'n installatie.
+1
rene-de-jong
@van Ittersum We zijn hier aan het pionieren met een systeem waarbij de gaskraan geheel dicht kan, dat kan bij Agriheat (nog) niet.

Dit doen we met besturingstechniek uit de koeltechniek uit o.a. supermarkten (bewezen techniek)
- warmte maken wanneer nodig
- boilers aan wanneer nodig (bijv. 1 x per dag naar 80 graden of om de 3 dgn tbv tank)
- via App te besturen en af te lezen op afstand (monteur)
- woning VV temp. ook aan te sturen via App.
- gebruik van eigen koelmotor mogelijk, met opbouw freq. regelaar.
- maximale benutting van eigen stroom wanneer beschikbaar.
- melk snel koud en toch lang koelen (warmte maken) door ijsbank koeling voorkoelwater in een 2e koeltank (gebruikt zat te koop)

Samenwerking met Wijsman en PDV Koeltechniek
eind april eerste meetresultaten verwacht, als het werkt zetten we dit in de markt.
van Ittersum
@rene-de-jong 👍 medicijn(van het gas af) komt altijd na ziekte (aankondiging dat we van het gas gaan). Ben benieuwd hoe het gaat lopen, over 5 jaar ziet de energievoorziening of de alternatieven anders uit dan nu.
Noorderling
Quote Reactie van @van Ittersum:
over 5 jaar ziet de energievoorziening of de alternatieven anders uit dan nu.

maar gaat het net dat trekken? Hebben hier 180 volt in het stopcontact gemeten, voor hetzelfde vermogen moeten de ampères omhoog, met als gevolg dat van alles doorbrandt. De energie opslaan en kunnen transporteren op de pieken en dalen van zon/wind wordt nog een hele uitdaging.
van Ittersum
@Noorderling kunnen ze van zout water zoet water maken? Geen probleem! Probleem is dat er nu geen behoefte is en de markt er niet naar vraagt of niet voldoende naar vraagt. Zo werkt het met dit ook
Noorderling
@van Ittersum
Alleen kan Enexis niet aan de vraag voldoen, voor netverzwaring mag je 4jaar wachten minimaal, trafo's moeten momenteel al uit nieuw zeeland komen omdat Duitsland alles zelf nodig is voor die energiewende. Er zijn nog genoeg hobbels te gaan.
Sunpowersystems
@Noorderling Een spanning van 180 volt, gemeten in de meterkast, voldoet bij lange na niet aan de NEN-EN 50160. Deze schrijft voor dat de spanning 230 V moet zijn, met een tolerantie van maximaal -15% (is 195,5V) tot maximaal + 10% (is 253 V). Gedurende 95% van de tijd mag de spanning niet lager zijn dan - 10% (207 V).

Logisch dat je apparatuur doorbrandt bij dit lage spanningsniveau. De netbeheerder is wettelijk verplicht dit onmiddellijk te verhelpen. Ik betwijfel of het excuus dat je niet aan de vraag kunt voldoen als netbeheerder rechtsgeldig is. Lijkt mij leveren van een wanprestatie.
Noorderling
@Sunpowersystems
Dat is nu opgelost, echter de schade lang niet gedekt. 10.000 euro schade aan lampen en frequentieregelaars, alleen heb je maar recht op een vergoeding van iets van 2500euro. Het dak vol panelen is en terug leveren kunnen we nog wel even vergeten.

Overdag meten we inderdaad de 250 volt omdat veel huizen panelen op het dak hebben maar niets verbruiken. Komen om 6uur thuis, alles vliegt aan inclusief melkstal en spanning daalt wanneer de zon net onder gaat. Er moet nog heel wat gebeuren willen we massaal aan de groene energie en van het gas af.
meindert69
Heb zelf nu al 6 jaar een staan zou t iedereen aanraden. Gas is gehalveerd, is idd mooi geld verdienen... temperaturen altijd goed (gasboiler brand hele dag naar hoge temp, agriheat maakt t alleen als het nodig is) gewoon no nonsens en t bedrijf ook
+1
JappieJo
@meindert69 wat is het verschil dan met een geiser die het water uit de wtw pakt van ca 55 graden?
Noorderling
@JappieJo
Niet zoveel, behalve dat je een flinke buffer aan water hebt, welke ook met een elektrisch element door zonnepanelen verwarmt kan worden of door zon buizensysteem.
pietjepuk
@Noorderling dan is warmteterugwinning overbodig?
Herbert
@pietjepuk geloof het niet. Het systeem haalt gewoon veel meer warmte uit de melk en slaat dat op in grote buffervaten. De wtw blijft meedraaien. Het systeem is ook veel rendabeler icm robots dan een melkstal. Met robots kan het systeem rustig aan de hele dag draaien. Met een melkstal heb je veel grotere buffervaten nodig.
JappieJo
@Noorderling wtw en geiser waren in aanschaf samen 2200€. Meende dat dat agriheat een 6000 was?
JappieJo
Wtw zat bij de gebruikte melkstal die ik destijds gekocht had

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
22
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0