RIVM erkent fout maar spreekt bug software tegen

Het RIVM heeft via een verklaring op haar website toegegeven zelf de fout in te zijn gegaan. De landbouw is volgens het RIVM niet voor 45 maar voor 41 procent verantwoordelijk voor de depositie van stikstof in Natura 2000-gebieden.

Deel dit topic

Reacties

+1
George
Van 46 naar 45 en nu naar 41. Goed zo nog enkele keren en we zitten aan 20% 😄
Oplichters zijn het.
Groen1
Het werkelijke aandeel van de landbouw in de stikstofdepositie in Nederland is 67% en niet 41% of 25%. Dat stelt MOB in een brief aan het Adviescollege Stikstofproblematiek Commissie Remkes. MOB komt tot dat hogere percentage door de stikstofdepositie van het buitenland en vanaf zee niet mee te rekenen. “Het overgrote deel van de uitstoot van ammoniak in Nederland is afkomstig van de landbouw: ongeveer 86% in 2016”, aldus MOB.

Daarbij tekent de actiegroep aan dat bij de berekening van de emissie rekening wordt gehouden met ammoniakemissiefactoren voor stalsystemen. Deze zogenoemde RAV-codes kunnen echter een te gunstig beeld van de ammoniakemissie geven. MOB raadt in elk geval aan om na te gaan of die RAV-codes voor emissiearme stallen wel een goede weergave van de werkelijkheid zijn.
boerderij.nl/Home/Achtergrond/…
+2
puntertje
@Groen1 Anderen moeten extra rekenkracht inhuren om alle gegevens door een, op z'n minst discutabele, model te jagen. Maar Johan kan op z'n zolderkamertje met pen en papier de 'werkelijkheid' even voorrekenen. En ik hoor ook niet dat het RIVM er boven op springt om te zeggen dat het niet juist is.
Ik stel voor dat we dit briljante rekenwonder voordragen voor de Nobelprijs voor schei- en wiskunde.
boer.
@Groen1 Het overgrote deel van de uitstoot van NOx in Nederland is afkomstig van BUITEN de landbouw: Meer dan 95 % is niet landbouw gerealiteerd
+3
RIVM , luusteren er is geen probleem wat je de landbouw in de schoenen kunt schuiven, stoppen met die onzin !!! Vandaag nog !!!
arie.j
Zowel het RIVM als het Mesdagfonds erkent fouten te hebben gemaakt.
Laten ze samen aan tafel gaan zitten en proberen het nu goed te benaderen. (want het blijft altijd wat schatten)
En laat de regering de menselijke maat in acht nemen, en bedenken dat de veestapel het laatste jaar is afgenomen en door het Corona gebeuren de economische activiteiten minder zijn.
Dat moet op zich toch dit jaar al genoeg stikstof ruimte geven.
Hier nog een commentaar van Food en Agri
foodagribusiness.nl/hand-niet-overspelen/

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0