Rantsoen van droogstaande koeien is vaak te rijk

Het voer van koeien in de droogstand bevat nogal eens te veel energie. De kuilen zijn te rijk en het vee krijgt soms een speciaal droogstandsbrok. 'Dat is niet nodig', zegt Paul Dobbelaar, docent veevoeding van de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht.

Deel dit topic

Reacties

jan w
Scheelt al wel dat de meeste boeren een stengelige 2e snede hebben met 800 vem?
bio boer
@jan w better iets teveel an tekorten is mijn ervaring
Noorderling
@jan w
Krijg het maar voor elkaar inderdaad en nog een 13-14% eiwit in het gras te houden, en daarna zou het mooi zijn als het land ook weer groen wordt en dan niet van de kweek.
Achso
Altijd interessant om te zien dat Nederland helemaal niet 10 jaar achter loopt. En dat dan vervolgens ook nog weet te verkopen als 'nieuw'

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's speciaal , kuilen , koeien , energie , voer , droogstand , vee en rantsoen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
1.323