Illustratie van: Hans Kramer

Boeren verwarren ‘luisteren’ met ‘doen wat zij willen’

Neem plaats op de sofa van Irene van den Berg. Zij analyseert iedere week ons economisch gedrag.

Zowel de boeren als de oprichters van Ongehoord Nederland maken hier een klassieke denkfout: ze verwarren 'luisteren naar' met 'doen wat wij zeggen'. Je kunt luisteren, écht luisteren, en het dan toch niet eens zijn met iemand. Of je maakt een andere afweging omdat er meer belangen op het spel staan. Zo is de wereld groter dan die van de boeren. Als het goed is, houden politici ook rekening met andere partijen bij het oplossen van het stikstofprobleem. En dan bedoel ik niet alleen die van bouwers en woningzoekers, maar bijvoorbeeld ook van kinderen die graag gezond willen opgroeien.

Deel dit topic

Reacties

+1
Deze Irene wil ook dat er naar haar geluisterd wordt (dat alle boeren doen wat zij zegt).
+1
verbi
Wat een muts.
buorman
Quote Reactie van @verbi:
Wat een muts.

Puntmuts of heeft muts mss een punt???????????????
+4
BertK
Boeren willen alleen dat mensen met kennis van zaken hun verstand gebruiken.
+1
puntertje
Er zijn ook zat mensen die zeggen dat de wereld plat is. Irene wil dat je echt naar die mensen luistert en hun mening respecteert. En niet dat je met feiten aankomt dat de aarde welliswaar redelijk plat lijkt maar aangetoond is dat dit niet zo blijkt te zijn. En dat deze feiten lang genegeerd konden worden door mensen te verketteren die vertelden dat de aarde rond was. Dus i.p.v. je impliciet voorstander van de brandstapel te tonen is verdiepen in de materie ook een mogelijkheid Irene!
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @puntertje:
is verdiepen in de materie ook een mogelijkheid Irene!

Irene is inderdaad zelf niet al te best geïnformeerd. Als ze graag wil dat haar kinderen gezond opgroeien, zou ze zich eerst eens af kunnen vragen waarom het zeer schadelijke NOx geen enkel probleem lijkt te zijn (geen vergunningen industrie, niet meetellen vliegverkeer en scheepvaart) en het onschadelijke NH3 als een geweldig probleem wordt opgevoerd. Sterker nog: NH3 neutraliseert de andere schadelijke gassen; het is een anti-zuur (base). Als in dit land de algemene ontwikkeling wat hoger zou zijn, zouden we al van veel Irene's verlost zijn.

Boeren zijn de gebeten hond. Niet omdat ze vervuilen, maar omdat er een andere agenda achter zit. Naar dit soort smeerlapperij hoef je inderdaad niet te luisteren.
bertusvds
@puntertje herman finkers : de wereld is rond ! net als een pannenkoek !
jan.1
Als ik naar iedereen had geluisterd dan molk ik nog 30 koetjes op een grupstal....
+1
@jan.1 je bedoelt, als je gedaan had wat ze zeiden.😄

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's van den berg geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN