Openbaring persoonsgegevens door het RVO?

Persbericht Agractie:

Gisteren ontstond veel ophef binnen de agrarische sector, vanwege een brief, verzonden door RVO Nederland. Hierin wordt bekendgemaakt dat het RVO van ieder bedrijf de toegekende fosfaatrechten openbaar zou maken. In deze brief, ondertekend namens de minister van LNV, wordt verwezen naar de website van het RVO, voor meer informatie over de gegevens die bekendgemaakt zouden worden.

Op deze pagina stond een publicatie, waarin duidelijk te lezen viel dat het RVO álle persoonsgegevens, waaronder KvK nummer en bankrekeningnummer, van boeren openbaar zou maken, samen met de fosfaatrechten.

Dit vindt Agractie Nederland een grove schending van de privacy van boeren en een enorm veiligheidsrisico. De Nederlandse boeren werken onder continue dreiging van extreem dierenactivisme, zowel verenigd in clubs, als individuen. Met een openbaarmaking van deze gegevens, op een dergelijk gestructureerde manier, geeft het RVO dit soort activisten een troef in handen, tégen de boeren.

Echter lijkt het RVO geschrokken van alle ophef die gisteren ontstond over de bekendmaking van deze persoonsgegevens, want wanneer men nu de opgegeven website van het RVO bezoekt, treft men slechts een algemeen verhaal over fosfaatrechten. Wanneer men de eerdere link volgt, alleen een scherm met ‘deze pagina is niet gevonden’. Echter is Agractie Nederland niet voor een gat te vangen en heeft natuurlijk een screenshot gemaakt, zie hiervoor de foto in de bijlage.

Daarnaast ontkent het RVO op dit moment dat er ook andere persoonlijke gegevens naar buiten zullen worden gebracht.

Het lijkt er nu dus sterk op dat het RVO zijn beslissing heeft teruggetrokken en geen persoonsgegevens van boeren zal publiceren. Wanneer dit wél blijkt te zijn, zal Agractie Nederland hier uiteraard actie op ondernemen.

Volgende week zitten we opnieuw aan tafel bij het ministerie van LNV en zullen dit ook onderwerp van gesprek laten zijn.

Deel dit topic

Reacties

+2
hans1980
Top terugdraaien die onzin totaal nutteloos
hans1980

Pluto
Als hackers via achterdeurtjes gegevens verzamelen van bank klanten en deze op internet te koop aanbieden is de wereld te klein en gaat onze nationaal coördinator terrorisme bestrijding er haast van over de rooie !!. Nu het RVO ALLE gegevens wil openbaren heet het plotseling staatssteun en is er geen bezwaar mogelijk ???.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0