Meerjarige lease

Kan mij iemand uitleggen hoe het werkt?
Dus bv 6 jaar voor 25 euro per kg P is 150 dan nog geen eigendom.
Hoe gaat het met korting is dat één keer of elk jaar

Deel dit topic

Reacties

+1
rene-de-jong
Korting in één keer Hans als je in één jaar heen en terug lease doet.
Bij meerjarig is de teruglease dus ook met korting (wat de korting% dan ook is).
hans1980
@rene-de-jong dus voordeel meerjarige lease is voor verleaser dat er maar één keer afgeroomd wordt (anders bij bv 6 jaar 6x)toch
rene-de-jong
@hans1980 voor de huurder toch ook dan
van Ittersum
Nog een vraag

Onlangs gebeld naar RVO met de vraag over een maatschap. En dan de vraag: stel ik ga met een derde partij een maatschap aan, een partij brengt de fosfaten in. Hoelang moet de maatschap minimaal bestaan om na beeindiging geen afroming te krijgen? Na in de wacht gezeten te hebben zeiden ze mondeling dat daar geen termijn voor staat. Wel grote kans dat je in de controlegroep komt.

Iemand ervaring met dit?
pietjepuk
@van Ittersum Volgens mij ben je iedere keer de pineut als er een naamswijziging optreed. Ga je in maatschap krijg je een naamswijziging. stopt de maatschap krijg je weer een naamswijziging.
van Ittersum
@pietjepuk nou nee, in familieverband sws niet. Daarbuiten was dus de vraag
+1
rene-de-jong
@van Ittersum Toetreden tot een maatschap kan prima echter dit moet je wel willen qua risico, inbrenger neemt dan zijn eigen fosfaat mee in de Mts.
Zonder risico is er dan de stille mts of CV, geen/minder risico voor de stille vennoot.
Beide keren geen afroming en fiscaal minimaal 3 jaar maar wel met een risico moment op het einde, anders is het koop bij aanvang.
Je kunt ook nog gaan trouwen 😁
pietjepuk
@rene-de-jong bij stille maatschap blijf ieder zijn eigen relatienummer en kvk nummer houden. Maar bij het beëindigen zal het toch de bedoeling zijn dat de fosfaatrechten van relatienummer veranderen ben je nog de pineut
rene-de-jong
@pietjepuk Dat kan ook maar je kunt ook direct een nieuwe cv oprichten waar je dus beide in deel neemt, dan beide ook vrij van afroming.
pietjepuk
@rene-de-jong ook dat is een nieuw kvk nummer. met alle gevolgen van dien.
rene-de-jong
@pietjepuk Eens maar daar neem je dus zelf in deel en daarom geen afroming.
+2
Noknok
@pietjepuk rechten staan op naam , hier van eenmanszaak naar vof gegaan en alles weer nieuwe nummers etc. Geen afroming.
pietjepuk
@Noknok Was dat een gok? Want het valt niet mee om iets zwart op wit te krijgen van rvo.

Die vof was toevallig niet met iemand uit de familie? want dan heb je geen afroming.
Noknok
+1
rene-de-jong
@Noknok Klopt dat gaat goed, dan neem je deel in die vof of mts, naar een BV gaat het fout, dan is er een nieuwe rechtspersoon.
Koeien boertje
@rene-de-jong een schijnhomohuwelijk .
Het nieuwe woord voor 2020
cowboys
@Koeien boertje een schijnhomohuwelijk 👬👍
van Ittersum
@rene-de-jong ben geen moslim en na 24 jaar huwelijk heb ik geen restwaarde meer, denk ik.
Koeien boertje
@van Ittersum krijgt je geld toe bij vertrek 🤣
de Tank
@van Ittersum Ik had een samenwerking met een derde, een VOF. het zekere voor het onzekere genomen en mijn zoon toe laten treden voor de compagnon uittrad. VOF in stand gelaten dus. Bij vragen vooraf is niemand die het zeker weet en/of garantie geeft. Fosfaat is gekoppeld aan KvK nummer. De samenwerking bestond 18 jaar, (uiteraard zijn de fosfaatrechten er nog niet die 18 jaar)
+2
rene-de-jong
Dit is precies de reden dat die hele korting/afroming er af moet, allerlei constructies worden er bedacht en gemaakt om dit te omzeilen.
Want in feite is de lease dit jaar maar 2 á 3 euro waard, het is de korting die het idioot duur maakt.

Alles en iedereen 1% korten en deze korting TERUG geven uit de 10% afroming.
Daarna stoppen met de afroming, het dient geen enkel doel, de sturing die de minister er mee wil geven (kringloop etc.) slaat helemaal nergens op.

Dat deze 20% nooit gaat werken was eind mei ook wel al bekend.
cowboys
@rene-de-jong die afroming is verzonnen om boeren te ruimen net zo als het uitdelen van rechten aan vleesvee een deel van de vleesvee rechten zijn al verkocht naar de melkveehouders .Wie zijn daar het beste mee af .1 de vleesveehouders. 2 de ROVERHEID afroming en belasting. En wie betaalt dit?
+1
royale
@rene-de-jong het werkt prima........voor de overheid! Er blijft veel fosfaat onbenut bij veehouders. Door deze move zakken we nog verder onder het plafond.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
23
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0