6

Iemand ervaring met Bovi booster?

Ik heb meer last van mortellaro dan andere jaren.
Ben niet consequent genoeg met die rotbaden en dat rot spul erin.
Heeft iemand dit bij een ( fullwood ) robot of was het een eendagsvlieg?
Lely heeft ook zoiets gehad

Deel dit topic

Reacties

Je kan er helemaal van af komen. Enkele jaren geleden ook een enorme uitbraak gehad. Nu nul mortelaro met 1 x per half jaar baden.

In het begin 2 x per week baden met hoof fit bath. Langzaam afbouwen naar 1 x per week, 1 x per 14 dagen en zo verder.

hoof fit bath gaf bij mij super resultaat.. veilig in gebruik en veilig voor je zelf.
Niet goedkoop, maar beter dan vieze formaline.
@brabantboer1 "In het begin 2 x per week baden met hoof fit bath. Langzaam afbouwen naar 1 x per week, 1 x per 14 dagen en zo verder."

Nooit geweten dat mortellaro niet meer op je bedrijf wil komen als het niet meer in bad mag 😉

Kwam deze mat van schippers tegen op de beurs in Gorinchem. De mat moet je ieder half jaar vervangen en het apparaat lease je.

Zelf werken wij met een normaal voetenbad, voor die 20 minuten werk per 10 dgn vonden wij de aanschaf en gebruik te duur.
We houden deze mat wel in de gaten, vonden het wel een mooi systeem. mocht na verloop van tijd blijken dat de mort helemaal verdwijnt binnen een aantal jaar, is de keuze snel gemaakt.
Wij hebben een sproeibalk van Boetech. Werkt goed, schone klauwen en eenvoudig in te stellen dmv PLC.
@de Haas dat is toch de lely variant?
@Koeien boertje Ik heb hem op een Lely zitten maar het is van Boetech zelf. Scheelt enorm in prijs met de Lely. Op welke merken Boetech de sproeibalk bouwt weet ik niet, maar ik denk merk-onafhankelijk. Je zou eens vrijblijvend kunnen navragen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mortellaro geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
ONDERWERPEN