Boerenactiegroep Farmers Defence Force komt met nieuw plan: 'keurmerk voor supermarkten'

Het bestuur van boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF) heeft het plan opgevat een keurmerk in te voeren voor supermarkten. Die moeten in ruil daarvoor voor ‘een eerlijke prijs en verdeling van de marge’ zorgen.

Tegelijkertijd wil FDF een betaald lidmaatschap voor de actiegroep invoeren. En de betalende bedrijven moeten voorrang krijgen bij het leveren aan supermarkten én een hogere prijs voor hun producten ontvangen dan andere boeren.

Dat staat in een poll die FDF-voorman Mark van den Oever uit Sint Hubert vandaag in de besloten Facebookgroep van de actiegroep plaatste. Met het geld dat de betalende leden (15 euro voor ‘privéleden', 100 euro voor ‘bedrijfsleden’) in het laatje moeten brengen, wil het bestuur de organisatie ‘body’ geven, bijvoorbeeld door ledenvergaderingen te organiseren.

Deel dit topic Boerenactiegroep Farmers Defence Force komt met nieuw plan: 'keurmerk voor supermarkten' (dvhn.nl)

Het bestuur van boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF) heeft het plan opgevat een keurmerk in te voeren voor supermarkten. Die moeten in ruil daarvoor voor ‘een eerlijke prijs en verdeling van de marge’ zorgen.

Kringloper

Laatste  |  

Reacties

+2
Twentsch Land
Mark begint een idioot te worden !

Indien je geen lid bent of wordt en zijn club betaald gaan je producten achter op de plank.

Wat denkt hij wel niet !

Dit zijn systemen die worden toegepast bij een dictatuur of communisme !
Arum
@Twentsch Land Waarom een idioot? Ze hebben eindelijk de trein aan het rijden gekregen en als je met de trein mee wilt moet je betalen.
Erik!!1979
@Twentsch Land doet LTO niet hetzelfde? Allerlei programma's opzetten voor leden!???
+1
Twentsch Land
Kun je een program van LTO noemen dat hun leden meer krijgen voor hun producten dan niet leden ?

@Erik!!1979
Erik!!1979
@Twentsch Land wel minder betalen. Is dan toch het zelfde!
Twentsch Land
Nee dat is niet hetzelfde.

@Erik!!1979
Erik!!1979
@Twentsch Land waarom niet?
+1
Twentsch Land
Enkele voordeeltjes van LTO zijn inzamelingsacties van oud plastic en autobanden enz enz ..... daar betaal je ook een flinke contributie voor.....bij supermarkten afdwingen dat LTO leden meer geld voor hun producten krijgen en die voor op de plank moeten heb ik LTO nooit zien doen.....is ook een bizar idee ....nogmaals thuishorend bij dictatuur en communisme.........

@Erik!!1979
Erik!!1979
@Twentsch Land ik heb gehoord van iemand dat die LTO lid moest zijn anders zijn mest niet kwijt kon.....nogmaals wat is het verschil?
Twentsch Land
Nogmaals, noem wat LTO idem doet !

@Erik!!1979
Erik!!1979
@Twentsch Land gezamenlijk inkopen. Niet verkopen inderdaad. Best wel slim dat ze dat doen. Iemand moet de eerste zijn. Lekker vernieuwend!
Carol
Ben nieuwsgierig of FDF ook een slachterij begint. Sommige producten moet je eerst bewerken voordat er een keurmerk op kan
+1
bdf
Waar waren zij ook al weer lid van??? LandbouwCOLLECTIEF…. Pff, lekker collectief
+2
huske
@bdf als calon wat verkeerds zegt word hij tot de grond toe afgebrand en daar kan ik redelijk achter staan. Komt deze mark met deze idiote plannen wat gewoon op communisme lijkt word hij de hemel in geprezen. Ondermijnd hiermee gewoon het landbouw collectief. Word dus hoog tijd om deze kerel aan de kant te zetten
Erik!!1979
@huske hier zijn de positievere reacties eerder neutraal als hemel in prijzen. En de negatieve reacties zouden als het over calon ging allang verwijderd zijn. Dus je overdrijft wel een beetje.
Jean-PierreK
Een keurmerk dat aangeeft welk gedeelte van de verkoopprijs naar een boer gaat, zou toch verhelderend zijn. Denk aan vergelijking tussen melk enerzijds en soja/haverdrank anderzijds of vlees en namaakspul anderzijds. Echter of het uiteindelijk tot hogere prijzen zou leiden?
+1
Grasbaal
@Jean-PierreK Als je dat doortrekt dan zou je dat met elk product moeten doen, maar dat is niet te doen.
Jean-PierreK
@Grasbaal, als dat met de co2 foodprint kan moet dat met euro's ook mogelijk zijn. Echter dan zou iedere schakel haar marge moeten prijsgeven. Dat wordt lastig onderhandelen.
+2
cs-agrar
Wat reageert iedereen hier raar. Hij gooit een proefballonetje op en direct alles op tilt..
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!