Provincie Brabant verschuift deadlines met 9 maanden

Zojuist verscheen een persbericht van de provincie Noord-Brabant. De provincie wil de deadlines voor het aanvragen van vergunningen voor emissiearme stalsystemen opschuiven naar 1 januari 2021. Ook de deadline voor realisatie komt negen maanden later te liggen; op 1 oktober 2022. ZLTO ziet deze handreiking als een eerste stap in de goede richting. ‘We hebben hetzelfde doel voor ogen, maar een andere deadline. De druk die we via onze lobby, rechtszaak en acties hebben opgevoerd lijkt te werken. Er is beweging. Het uitstel van de deadline geeft tijd en ruimte om samen met de provincie en maatschappelijke partners te zorgen voor een zo boervriendelijk mogelijk stikstofbeleid’ reageert Wim Bens (voorzitter ZLTO).
Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant kwamen vanmiddag om half 1 tijdens een persconferentie met hun voorstellen in het ‘Brabantse Aanpak Stikstof’. Volgende week vrijdag 13 december 2019 worden die al dan niet bekrachtigd door Provinciale Staten in hun maandelijkse vergadering.
Beweging
De politieke insteek was om de Brabantse stikstofmaatregelen in lijn te brengen met de landelijke plannen ...………………………………………..

Deel dit topic

Reacties

pietjepuk
Kunnen weer een jaartje de kat uit de boom kijken. Ondertussen gaat de vloerenfabrieken failliet omdat er geen meter verkocht wordt. Vanaf 2021 kan iedereen aan de bak om de stallen in 1 jaar aan te passen. Dat gaat natuurlijk nooit lukken.
kwarkje
@pietjepuk dan ruim je ze maar op
Dat zal wel de oplossing worden vanuit lnv
+1
Mkl87
brabant.nl/actueel/nieuws/…

In geval van nbw vergunning mag je de gerealiseerde capaciteit gebruiken om in-/extern te salderen. Vrijgekomen ruimte bij intern salderen mag je gebruiken om uit te breiden maar niet om extern te salderen.

Latente ruimte komt na een bepaalde tijd te vervallen.

Dus ga je intern salderen om aan de nieuwe eisen te voldoen, krijg je daardoor latente ruimte en als je die niet gelijk gebruikt is die na 'bepaalde tijd' weg. Of zie ik dat verkeerd?
+1
pietjepuk
@Mkl87 zie je volgens mij goed. Zie dat er wel een toevoeging bijstaat. vrijgekomen ruimte kun je verleasen. Is dan natuurlijk de vraag als ik de vrijgekomen ruimte verleas of deze dan als ongebruikt wordt gezien en op den duur vervalt. Als ik nu de vrijgekomen ruimte kan verlease en dan niet vervalt komen we in de goede richting.
Mkl87
@pietjepuk Ja verlease ben ik ook benieuwd naar. Want maken ze nog verschil in latente ruimte tussen vergund t.o.v. gerealiseerd en daarnaast ruimte die vrijkomt bij intern salderen
pietjepuk
@Mkl87 onderaan staat een link naar uitwerking. op pagina 14 hebben ze het over verleasen van gerealiseerde ruimte. Niet gerealiseerde ruimte ben je zo ie zo kwijt denk ik.
+1
Mkl87
@pietjepuk Ja zo lees ik het ook inderdaad. Daarom heb ik me aangemeld op stikstofclaim.nl/
Tommie1
@Mkl87 Alleen met nb vergunning? Of alles zonder nb kan niet extern salderen/verkopen?
Mkl87
@Tommie1 er staat vergund én feitelijk gerealiseerde capaciteit. En vergund kan alleen middels nbw vergunning momenteel volgens mij. Hoe het zit zonder nbw verg is mij niet echt duidelijk

(klik om te vergroten)

Tommie1
@Mkl87 Dus waarschijnlijk mogen NB bedrijven die een vergunning hebben liggen en niet
(volledig) benut is die via intern salderen (emissiearm) deze uitbreiding doen.
Bedrijven die dit niet hebben moeten binnen de stalruimte aanpassingen doen en daarna de latente ruimte inleveren. Kunnen bedrijven zonder NB wel extern salderen?
Mkl87
@Tommie1 ja goede vraag. Intern salderen mag om uit te breiden binnen de vergunde én gerealiseerde capaciteit. Dus wat daar boven nog latent is lijk je kwijt te zijn of is iig onbruikbaar.

Hoe het zonder nb gaat weet ik niet, maar ben wel blij dat ik er wel een heb!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0