Stikstofcrisis: eigen schuld, dikke bult

PvdA wil de maximumsnelheid naar 80 km/u terugbrengen. GroenLinks wil wellicht dat u helemaal niet meer aan het verkeer deelneemt. D66 wil dat u zoveel migranten opneemt, en teruggaat naar de moedernatuur. Het kan nog gekker worden. Een Hollands tafereel lijkt soms op een theaterstuk zonder een aanwijsbare regisseur. Thans wordt Nederland letterlijk vertraagd.

Een aantal infrastructurele activiteiten dreigt vast te lopen. Natuurlijk zoekt iedereen naar de aanstichter (de regisseur) van deze ellendige toestand: de ijzeren greep van klimaatreligie, met eigen priesters en medicijnmannen. De rationaliteit, de redelijkheid van politieke besluitvorming is ver te zoeken. Op klaarlichte dag worden er sprookjes verkocht. Zo onthulde de Telegraaf dat de verwachte spectaculaire groei van de groene banen tot volksverlakkerij behoort: het werkgelegenheidseffect op lange termijn is nul!

Waar een geloof, in welke vorm dan ook, met politiek, wetenschap en media vermengd wordt, leidt dat onvermijdelijk tot onoplosbare conflicten.

Het is niet onbegrijpelijk dat wij de politici, nu in het geval van de stikstofcrisis, verantwoordelijk houden voor de gevolgen daarvan. VVD en CDA worden in de opiniepeilingen op de beklaagdenbank gezet. In werkelijkheid hebben deze partijen verre van een meerderheid om naar eigen inzicht te kunnen handelen. Een meerderheid, daar gaat het om. Hier wijs ik naar u, de kiezer. Ook u bent verantwoordelijk voor dit Hollandse tafereel. Hoezo wij?

Meer: telegraaf.nl/watuzegt/675928653/…

Deel dit topic

Reacties

producent
Als de CO2 het probleem niet is dan maar de stikstof.....

boerderij.nl/Akkerbouw/Achtergrond/…
Groeiende CO2-uitstoot stimuleert planten meer CO2 op te nemen
Sneeuwbaleffect
De onderzoekers zien een sneeuwbaleffect. Door de groeiende CO2-uitstoot neemt de fotosynthese-activiteit, het proces waarbij planten CO2 opnemen en zuurstof produceren, toe. Door die extra activiteit groeien de planten, wat de fotosynthese nog aanzwengelt en de planten dus nog meer CO2 doet opnemen. CO2 is als het ware een meststof.

telegraaf.nl/lifestyle/1824922408/…
’Het gaat juist uitstekend met Great Barrier Reef’
Het is één van de wereldwonderen van de natuur. Zichtbaar vanuit de ruimte. En met een kleurrijke koraalpracht die elke bezoeker betovert: het Great Barrier Reef in Australië. Toch begint menig toerist er met lood in de schoenen aan een excursie: want hoe goed of slecht staat het rif ervoor?....

Collega-koraalonderzoeker Terry Hughes noemde koraalverbleking ’een menselijke uitvinding door klimaatverandering’. Alsof het pas bestaat sinds we ons aan kolen warmen en olie verstoken. „In werkelijkheid”, zegt Ridd „is het een natuurlijk fenomeen dat al aan het begin van de vorige eeuw voor het eerst werd gesignaleerd door wetenschappers. Voor 1982 waren er 26 situaties van verbleking van delen van het rif bekend.”
Wat gebeurt er precies bij verbleking? Als het zeewater rond koraal tijdelijk, door zwakke stroming en weinig wind, te snel opwarmt, beginnen de algen met wie de koraaldiertjes samenwonen gifstoffen af te scheiden. De koraalpoliepen gooien de micro-algen dan naar buiten waardoor het koraal zijn kleur verliest: het verbleekt. En, als de diertjes niet snel aan nieuwe algen binden, sterven ze af. „Verbleking is dus geen doodvonnis, het is eerder een overlevingsmechanisme.”...…...

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0