Schouten: ‘Mijn wil is wet’, of de provincies dat nu willen of niet

Provincies en Rijk zijn het oneens over de aanpak van het stikstofprobleem, althans over een ingewikkeld onderdeel daarvan. De boeren zijn boos en vooral op de provincies. Minister Schouten heeft de provincies gewaarschuwd: mijn wil moet wet worden. De provincies vrezen echter dat haar oplossing averechts gaat werken.

Minister Schouten heeft laten weten dat haar wil wet moet worden: de provincies moeten inbinden. De ­provincies erkennen dat de huidige situatie niet kan blijven bestaan. Twistende overheden en een hoop ­onzekerheid, daar schiet niemand wat mee op. Binnenkort is er overleg tussen de partijen, maar binden de provincies ook in?

Hun uitgangspunt levert in principe meer milieuwinst op, maar er is nog iets. Stel dat Schoutens wil wet wordt, dan moeten de provincies op basis daarvan vergunningen verstrekken. Als de rechter vervolgens zou oordelen dat Schoutens aanpak onvoldoende milieuwinst oplevert, dan kan er een streep door al die vergunningaanvragen.

Voor dat scenario voelen de provincies niet. Ze weten sinds eind mei, toen de Raad van State het stikstofbeleid van het vorige kabinet prullemandeerde, hoe dat scenario eruitziet.

Meer: trouw.nl/politiek/…

Deel dit topic

Reacties

Deutz1455xl
€Democratie” “boerendochter”
+1
Twentsch Land
Heel goed Min Schouten .... grote verdeeldheid per provincie moeten we niet hebben.
+2
de hoef
@Twentsch Land het slimme boeren verstand komt boven drijven bij schouten en de lusten van 1 okt ,daarom even schouten haar gang laten gaan

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0