Bestrijden van vliegen in de stal en op de weide



Originele beschrijving

Met de warme temperaturen, kunnen ook vliegen in de stal en op de weide een bijzondere plaag worden. Dieren moeten nu zoveel mogelijk rusten, en vliegen kunnen voor ongemak en onrust zorgen.

Deel dit topic

Reacties

+4
Arum
😀
Adaptief boeren
@Arum ik ook, doe in de stal niets aan bestrijding, veel wind van de ventilator helpt goed op warme dagen, wordt het kouder dan is er geen probleem, de vliegen die er buiten zijn, gaan nooit mee de stal in
Pinken die dag en nacht buiten zijn beetje helpen met vliegen bestrijden lijkt me meer noodzakelijk
zandhapper
@Adaptief boeren Middelen die in de put gedaan moeten,zijn die uit gewerkt als je gaat mest rijden !!!???? Vaak aan verkoper gevraagd ....worden de schouders op gehaald !!!! (verkopen telt )
Heb het dus nog nooit gekocht!!
m uut m
Ik heb dit jaar Blockemel fly free emmers bij de droge koeien en jongvee.
Er zijn bijna geen vliegen meer op de koeien.
Helaas ongeschikt voor melkvee.
buorman
Ik meende dat biodiversiteit ook belangrijk was 😄
spotmelker
Ventilator boven het vee wat nog binnen staat, één in de melkput, een leger spreeuwen en mussen die de rattenstaartlarven opruimen en 28 zwaluwnesten waarvan de inhoud ook het nodige opruimen. Alleen op het terras hebben we nogal wat steekvliegen.
Adaptief boeren
@spotmelker had vroeger ook zwaluwen in de ligboxenstal, sinds het nieuwe dak, met 2/3 sandwich panelen met witte onderkant en 1/3 polycarbonaat lichtplaten, zijn er geen zwaluwen meer die er nesten bouwen en broeden, ze houden meer van donkere gebouwen denk ik
JanCees
@Adaptief boeren bij ons onder sandwichpanelen met witte onderkant circa 12 nestjes en buiten bij de oude gebouwen tegen de asbestgolfplaten gevel circa 30 stuks
de hoef
@JanCees als ik zeg dat er hier nog meer zitten,zou je bijna denken dat ik overdrijf
+1
JanCees
@de hoef nee hoor bij een buurman stukje verderop zitten er nog veel meer dan bij ons die heeft iets oudere gebouwen en dat is een waar zwaluwparadijs.
de hoef
@JanCees vorig jaar twee schuren verhoogd , en alle nesten zijn gelukkig weer in de nieuwe daken gemaakt, prachtige dieren die zwaluws
spotmelker
@Adaptief boeren ik denk dat ze graag een makkelijke 'fundering' zoeken. Bij de domeinschuur hebben ze de gordingen destijds door de betonnen gevels vastgebout. Op vrijwel elke boutkop maken de zwaluwen een nest. En op ruwe gordingbalken gaat het ook makkelijk.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , weide , dieren en vliegen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN