Voeraanschuifrobot

Hallo,

Welk merk voeraanschuifrobot is de beste? Thuis zitten we te twijfelen tussen Lely en DeLaval. En stijgt de productie ook van de koeien?

Alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

robotmelker
Zeker de laval... toch zeker een procent of 5 productiestijging
Bertjebeton
@robotmelker heb een optiduo van delaval bij een veehouder lopen met 2 melkstations V 300 en ook deze veehouder is positief over de aanschuif robot. Wat mooi is dat het voer ook weer vermengd wordt tijdens het aanschuiven. Je kunt ook nog verschillende afstanden instellen vanaf het voerhek. Echt een mooi apparaat
+3
kaas
@robotmelker als je 5 % productie stijging haalt doe je wat niet goed het zijn allemaal verkoop argumenten maar er komt niks van uit.
tom-ten-kate
Gebruik al 2 jaar de optiduo van de laval werkt supper voeropname +5/10 % meer
van Ittersum
@tom-ten-kate moet ook anders was het geen investering maar een uitgave. Nog tips en trucks voor diegenen die het nog niet hebben
+1
boer03
Naast melkproductie ben ik benieuwd naar % vet in de melk. Hoger vet percentage valt te bereiken door een hogere ruwvoer (ruwe celstof -- azijnzuur ) opname. Zijn hier ervaringen over bekend?
van Ittersum
Zou zoiets wel op mijn shoveltje willen proberen. Zou je er ook gras mee kunnen voortbrengen?
sjoerd de melker
Als je 1 keer per dag voert bij een 3 rijige stal waarbij net niet iedere koe een vreetplek heeft, hoe vaak laat een veehouder dan die robot er langs gaan?
Jean-PierreK
@sjoerd de melker, hier ieder uur geen drie rijer, maar de voergang met voerschuif telt minder verplaatsen dan koeien. Koeien hebben een natuurlijke cyclus van drie uur, dus ranglage koeien kunnen zo beter aan minder uitgeselecteerd voer.
Erco
Hier is er een met een joz. Geen productiestijging zoals verteld geeft ie aan.
Koeien boertje
@Erco als je gewoon netjes zorgt dat er de hele dag gemengd voer voor ligt kan ik me niet voorstellen dat de productie een liter stijgt.
Je kunt het ook anders vertellen dat de koeien alleen maar gaan vreten als dat ding om de 3 uur loopt en na het melken de box in duiken
Nu met 3 x opschuiven gaan ze ook vreten als ze gemolken worden.
Cyclus melken vreten liggen.
Heb ook wel eens bij een boer gehoord dat ze net zolang met de kop door het voerhek stonden te zeveren tot dat ding kwam
van Ittersum
Voor de twijfelaars of om te proberen.

(klik om te vergroten)

+4
pietjepuk
@van Ittersum Zo te zien ben jij er al helemaal van onderste boven. 😄
van Ittersum
@pietjepuk idd, ik schrok van de prijs. Dacht misschien komt het vriendelijker over als ik het omdraai. Maar de prijs zegt wel iets over de afschrijving en onderhoud. Hoe vaak gaat zo'n ding per dag aan de slag en dat keer 365 dagen . Weet je direct de werkelijke kosten ook voor de boer, zit echt niet veel verschil in als je hem zelf zou kopen.
+1
sjoerd de melker
@van Ittersum dat ding een keer of wat extra laten lopen, daar zakt de prijs per keer van.
HansBa
Heb hier al enkele jaren een lely juno. Bevalt super, geen omkijken meer naar, altijd de voergang netjes en voer aan het hek, nog nooit kapot geweest.
Merk geen produktie verhoging. Staat hier gelijk om de hoek in de stal zodat je er met de voerwagen geen last van hebt... aanrader.
BEboer
Nu 4 jaar later, een aanrader zijn prijs waard welk merk is de beste (zijn intussen al meer merken?)
hans-hans
@BEboer ik heb zelf geen aanschuifrobot

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0