‘Cruiseschepen stoten tien keer meer schadelijke stoffen uit dan alle auto’s in Europa’

Commerciële cruiseschepen behoren tot de grootste vervuilers van deze planeet. Het Amerikaanse bedrijf Carnival spant de kroon. Alleen deze cruisemaatschappij stootte in 2017 al bijna tien keer meer zwaveloxiden uit rond de kust van Europa dan alle 260 miljoen Europese auto's samen.
ad.nl/auto/…
Groen1

Reacties

Erik!1879
Toch moet Nederland van het gas af en volop investeren in duurzame energie 😂😂😂
hans1980
@Erik!1879 dat heeft meer met Russisch gas te maken (Nordstream II) dan met het milieu, Trump dreigt met sancties wanneer de EU nog meer Russisch gas afnemen.
Een heffing op Europese auto's zit in de lucht
+6
George
Ik twijfel of ik dit nu interessant vind om te weten. Net zoals ik hier lees over de stikstof uitstoot die F1 met zich meebrengt nu we weer een race in ons land krijgen. Kunnen we zelf geen vuist maken als sector tegen al die dwaze maatregelen? Ik heb brief ontvangen van Provincie Noord Brabant dat ik voor eind jaar moet aangeven of ik mijn stal ga aanpassen om hem emissiearm te maken. Ik ga mezelf niet arm maken en doe voorlopig niks en dan zal ik dus moeten stoppen met jongvee opfokken voor 1 januari 2022. Iedereen springt nu weer in het gelid en gaat snel door geven dat ze hun stal gaan aanpassen voor 2020. Als niemand iets deed was het zo over en uit met die onzin. Waarom moeten hier in Brabant andere regels gelden dan in de rest van NL? We zitten hier echt in het land der onnozelen.
+1
matt
@George onder aanvullende voorwaarden,mag je nu door tot 1 jan 2024
George.
Wat die aanvullende voorwaarden dan inhouden,is natuurlijk nog weer niet bekend.
+1
George
@matt
Het kan me nog weinig schelen , al die dwaze onzin . Als we niet zo'n meelopers waren kwam het goed , maar we gehoorzamen veel te goed.
hans1980
@George jullie hebben toch een ZLTO
George
@hans1980
Ik heb niks.
de hoef
Quote Reactie van @matt:
e aanvullende voorwaarden

dat je in 24 stopt
Bekkink
@George wat gebeurt er als je niks doet? Dwangsom? In t hok? Doodstraf? Zeg het maar....
grös
@George
Ik zou ook gewoon niks doen, bizarre maatregelen. Maar hier zitten ook collega's die een NB vergunning hebben met emissiearme stal, en hebben nog niet gebouwd, ligt nog asbest op, en die doen ook al jaren niks.
grös
@George
En anders doe je bij een milieucontrole de pinken toch naar buiten, 'stal word niet meer gebruikt', weet je hoeveel mestsilo's er zonder kap zo nog gebruikt worden ..
pietjepuk
Quote Reactie van @grös:
ij een milieucontrole de pinken toch naar buiten, 'stal word niet meer gebruikt

O u heeft hier nog wel een nb en activiteitenbesluit voor. Deze klopt dus niet meer. wilt u deze even aanpassen.

Na een maand krijg je een brief als je nog niets hebt aangepast. In die brief beginnen ze gelijk met dwangsommen te dreigen.
bio boer
@George voor jongvee zijn er toch helemaal geen emissie arme stalsystemen ?
de hoef
@bio boer geld het zelfde als voor koeien
bio boer
@de hoef wat als je het jongvee in potstal huisvest
pietjepuk
@bio boer dan mogen de roosters gewoon blijven liggen.
de hoef
@bio boer weet ik niet stro was eerst heilig,maar nu niet meer
matt
@de hoef jongveenorm is 4,4 heb nog geen vloer gezien die daar aan voldoet.
de hoef
@matt als die er niet is gebruiken we die van de koeien
PIONIER
@George Heb ergens gelezen dat wanneer er grote commerciële belangen in het spel waren dar er een uitzondering werd gemaakt. Hoe stom hoe stom dat het dan wel kan. Knettergek zijn ze!! Gewoon knettergek!!!!!!!!!!!!
+1
de Thijs
Het gaat om zwavel, is ook niet zo moeilijk meer zwavel uitstoot, aangezien alle auto's zwavelarm rijden
Holstein
@de Thijs Cruiseschepen stoten ook extreem veel fijnstof en CO2 uit. Vooral het feit dat ze op stookolie varen soort voor enorme vervuiling. Lees ook de link in het artikel "Cruiseschepen nog steeds mega-vervuilend".
de Thijs
@Holstein klopt benzine heeft 0,01 zwavel ze varen op troep met 4,5 hoorde al eens dat ze een stuk buiten de kust omschakelen op diesel omdat anders half zuid Holland in een wolk zou leven
de hoef
Quote Reactie van @de Thijs:
klopt benzine heeft 0,01 zwavel ze varen op

daardoor moeten wij tegenwoordig zwavel op het land strooien
de Thijs
Kerosine zit op een factor 4 tot 8 t.o.v benzine, ze zouden eigenlijk moeten varen op gas, dat zou veeeeel schoner zijn
+2
de Haas
@de Thijs Dat is waar, maar stookolie kun je mengen met allerhande giftige troep, het is de groot industrie erg aangelegen om daar vanaf te komen.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!