Raad van State haalt dikke streep door Nederlands stikstof-beleid - Foodlog



Originele beschrijving

De Nederlandse overheid leed vandaag een milieunederlaag van formaat. Nadat de hoogste Europese rechter het Nederlandse stikstofbeleid strijdig had...

Deel dit topic

Reacties

+1
Todi
De mooiste oplossing is om deze natuurgebieden van de kaart te vegen en daar mooie landbouw grond van te maken met vast gestelde normen.
+1
de Haas
@Todi Op zich geen slechte reactie van je. Het moet maar normaal gevonden worden om de veehouderij te elimineren ten koste van GECREËERDE natuurgebieden. Waarom niet andersom. Waarom hebben zij wel het recht om een bedrijf kapot te maken.
Pluto
En nu de A15 ook niet meer doortrekken ???. Schiphol niet uitbreiden net als Lelystad ??. Je mag immers niet van te voren uitbreiden op basis van zuinige vliegtuigen die nog moeten worden uitgevonden !. Deze uitspraak van RVS heeft meer impact buiten de landbouw .
co co
Een vraagje voor jhon van Spithoven .. wie zaten aan de tafel met het PAS overleg in 2016 toen lto uit het overleg weg liep ????? dat vindt ik wel interessant
christo2.0
@co co En wie zaten er nog meer?
christo2.0
Ik zie in #33 een bevestiging van mijn #24 Het middel heiligt blijkbaar het doel. Het is onderdeel van een missie.
Ondertussen ben ik eigenaar van een illegale onderneming omdat die meer dan 0 maar minder dan 14 gr stikstof PER JAAR bijdraagt aan de KDW van een Natura 2000 gebied. Wat is dat 14 gr stikstof? Ongeveer net zoveel als dat een wandelaar in een Natura 2000 gebied achterlaat als zijn hond een keer schijt en tegen een boompje pist Lambert Polinder ? ( oeps zakje ook mee natuurgebied in)
Er is steeds sprake van 'ontwikkelingen' terwijl het in de praktijk verplaatsen van dieren van oude stallen naar nieuwe stallen is gezien de dierrechtensystematiek ( inmiddels ook voor melkvee).

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's foodlog , overheid en stikstofbeleid geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0