Haksel trein kosten

Beste mede prikkers wat betalen jullie voor haksel trein per uur? Shovel hakselaar en 2 silage wagens ik betaal 485 per uur ex btw

Deel dit topic

Reacties

Noorderling
Hoeveel pk, capaciteit per uur, wel of geen walzen, zware trekkers die goed lossen of schep maar raak bij de bult. Zonder dat te weten kan de goedkoopste per uur netto de duurste zijn.
cjw73
@Noorderling een zware of lichte trekker maakt weinig uit. Een beetje trekker van het loonbedrijf heeft ook al 150 pk en die kan een silagewagen met gemak aan
Noorderling
@cjw73
Met 35%ds en veel grip blijven die hier staan, John Deere slipt door koppelingspakket van de vooras heen en staan ze te graven. Fendt door overdruk van de vario als je 4meter omhoog moet. Gaat nog niet allemaal vanzelf, zijn 40kuubs wagens dus ook nog niet extreem groot.
cjw73
@Noorderling iets minder steil omhoog help vast wel.😉😉
+1
Maismeel
Is helemaal waar maar ik zie weinig griemers meer in het loonwerk iedereen heeft het wel een beetje goed voorelkaar hier in de buurt. Dikke trekkers grote wagens met gemak de bult op zware shovel .....
cjw73
@Maismeel is hier 425 per uur.
+1
kaas
@Maismeel als je alle grond bij huis hebt liggen en mooi centraal is elke shovel te licht dan zullen er toch 2 op de bult moeten als je de cap van de hakselaar helemaal wil benutten.
+1
Melkboer16
Zou het niet weten! Maar de capaciteit bepaal je uiteindelijk zelf of die hebben je ouders voor je bepaald
huske
Waar je uiteindelijk per ha op uit komt is bepalend, per uur is niet relevant.
Bij een sneede van 2500/3000 kg ds kom ik tussen de 45/50 euro uit. Nieuw ingezaaide percelen worden de eerste twee sneedes niet gehakseld.
pa
Quote Reactie van @huske:
Bij een sneede van 2500/3000 kg ds kom ik tussen de 45/50 euro uit
Al met al wordt het dan toch een heel bedrag in totaal.
+1
huske
@pa ben hier alleen en heb genoeg koeien. Zelf op de trekker zitten plus nog wat man optrommelen ben ik meer kwijt dan nu uit besteden aan de Loonwerkers.

Pas als je alles uitbesteed en je wagenberging staat voller met hooi en stro dan machines dan kom je er achter dat al dat ijzer op de dam een dure hobby is
huske
Waar je uiteindelijk per ha op uit komt is bepalend, per uur is niet relevant.
Bij een sneede van 2500/3000 kg ds kom ik tussen de 45/50 euro uit. Nieuw ingezaaide percelen worden de eerste twee sneedes niet gehakseld.
Bekkink
310 ex
+3
Koeien boertje
@Bekkink hahahaha dan heb jij er één die geen loonwerker blijft😉😜
Bekkink
@Koeien boertje word steeds groter
albert1
Hier 390 ( 185 Hakselaar 2x 70 silagewagen en 65 voor shovel van 15 ton) en ook nog wat opgeraapt op afstand,daar rekenen ze 110 per uur voor.
+3
komelker 2
Een ander mag weer niks verdienen.
Maismeel
Wat bedoel je daar mee? Vind sowieso de prijzen laag als je ziet met wat voor materiaal ze langs komen. @komelker 2
JappieJo
Fx 60 hakselaar 2 maal veenhuis 2200 combiwagen aanrijtrekker met wokkel verzwaard tot 12 ton meende ik. 395/uur
Krap 6 ha per uur geschat ds 4000-4500
huske
@JappieJo ongeveer 66 euro de bunder, dat is netjes bij die opbrengst. Menig ladewagen ploeg gaat over die prijs per ha heen
JappieJo
@huske ik klaag niet..
Heb alles om huis zou nog wel sneller kunnen maar dan is de aanvoer wat te hoog in de silo.
huske
@JappieJo bedoelde het niet verkeerd hoor.
Maar hoor hier in de buurt prijzen per ha dat op geraapt word door ladewagens en dan vind ik dat vrij hoog voor een ploeg die met een man en machine minder komen. Als je de percelen, silo en erf op orde heb dan is hakselen zeker niet duurder, eerder goedkoper dan met wagens.
Loonbedrijf dat hier komt heeft ondertussen meer inkuilen met hun twee hakselaar dan met hun vijf ladewagens.
+2
JappieJo
@huske heb 2 jaar met opraapwagen laten doen, kosten vielen mee niet mee en ondanks dat alle messen erin zaten is het een heel ander produkt. Ook de tijd dat het gehele kuilen duurt is langer, wat ik weer een nadeel vindt ivm plastic
cjw73
@huske het zit hier op ongeveer 100 euro per hectare met 4500 kg ds inclusief land op paar kilometer afstand.
Noorderling
@cjw73 met een extra wagen of bewust op het einde de aanvoer wat lager?

Zit op 460 per uur, 8ha per uur met 3500kg ds. Kom je ook op ca1,6cent per kg ds. Komt nog wel 100euro diesel bij voor eigen extra aanrijdcombinatie.

Ca 1/3 is met 2wagens soms net te weinig, maar met 3 loopt het ook niet echt gesmeerd. Zijn er soms weer 2wagens dicht achter elkaar als een achterop het perceel vol is. Bij huis past er bij de meeste percelen bij 3500kg ds precies een rondje op een wagen, dat loopt wel erg mooi en constante aanvoer op de bult.
cjw73
@Noorderling nee geen extra wagen. Is maar net wat het eerst geharkt is. Meestal werken ze richting huis en beginnen ze het verst weg.
+3
wotan2
@cjw73 Is het geen idee om dat eens om te draaien? Dan heeft de man op de kuil ook tijd om de kuil goed af te werken.
cjw73
@wotan2 Dat afwerken doet hij na de laatste wagen wel. Dan doen ze toch meestal eerst een bakje voor ze naar de volgende gaan. En qua inrijden ben ik dik tevreden.
+5
pieta
@cjw73 Wij werken net andersom omdat je aan het begin vaak het voer makkelijker kunt lossen dan tegen het eind.
cjw73
@pieta Ze beginnen hier meestal in de verste stukken van huis als eerst te maaien en dan heb ik dat ook liever als eerste aan de bult anders is dat hooi.
pieta
@cjw73 Tja, dat doen ze bij mij niet. Aan huis beginnen met maaien. Maar wat goed is is goed.
sjoerd de melker
‚¬ 390,- / uur bij 5-8 ha/uur
mh79
Hier is hakselen geen succes. kleine percelen veel buitenstukken. veel teveel transporttijd. jaar of 6 gedaan. schoot niet op.
nu opraapwagens en dikke shovel met vork en verdeler voorop. kom ik op 320 euro per uur.
1e snede ook laten maaien en harken. kwam op 110-120 euro per ha voor alle werk. thuis is goedkoper over weg is hier wel behelpen. meeste van jullie durven hier denk niet te rijden zo smal de wegen zijn. al met al prijzig zat, maar peins er niet over om het zelf te doen
DutchDairyFarmer
Hier doen we niet per uur 😂 €115 ex btw per Ha. Dit is maaien/harken en hakseltrein ongeacht hoeveel erop staat en/of de handelaar stil staat. Allemaal brede kopakkers en weinig kleine stukjes.
Hans van Bergen
@DutchDairyFarmer Hier 117 euro per ha. Oprapen met grote Strautmannn en Krone en 220 pk fendt ervoor. Inkuilen 92 en dieken 25 euro pro ha. Helft in Rundhausen en andere heft on tour op 6 a 10 minuten varen. 145 euro rapen en 81 sjovelt
sjuu
Prijs ???, geen idee. Wat voor product eruit de kuil komt vind ik veel belangrijker, goed gesneden en aangereden. Er zal er vast 1 goedkoper wezen.
Erco
520 euro per uur. 1 stuk van huis kwam er nog 1 extra wagen a 80 euro per uur bij voor n uurtje. Kom uit op 110 euro per ha inclusief toevoegingsmiddel. Tweede deel van de eerste snede was wel zwaar dus betekende wel meer wagens. Hakseltarief valt me nooit mee eigenlijk maar eerste snede doen we meestal wel hakselen. Hoe men aan 8-10 ha per uur komt is me een raadsel altijd dan staat er weinig op.
+2
Noorderling
Quote Reactie van @Erco:
Hoe men aan 8-10 ha per uur komt is me een raadsel altijd dan staat er weinig op.

Hakselaar moet genoeg te vreten hebben. Snelheid maken kost gigantisch vermogen, dat je niet stopt in het hakselen. Daarnaast is draaien op de kopakker ook allemaal verloren tijd.
Met een 8meterse hark zit je op 1250meter wiers per ha, met 12meterse hark op 830. Zeker vanaf de 2e snede tikt dat aan. Op 50 ha scheelt dat 20kilometer!! wiers. Duurt sowieso al 2uur om daar overheen te komen.

Kan het zomaar zijn, dat je met een eigen gratis trekker en hark duurder uit bent dan dat de loonwerker hakselt en ook zelf harkt.
Erco
@Noorderling als ik mijn eerste snede hark met een 12 meter hark dan vind de hakselaar dat denk ik niet fijn. Neem nu ruim 8 meter mee en dat is met deze snede echt meer dan genoeg
+1
cjw73
@Erco heb ook een zware 1ste snee. En hark ook 12 meter aan één. Niks loos hoor hakselaar kan ook wel iets langzamer rijden
pietjepuk
@cjw73 zag ze hier bezig met een dubbele zijafleg. Twee ruggen tegen elkaar. De hakselaar kroop er over was net zon proppen schieter.
Noorderling
@pietjepuk dat mag geen hark heten. Dan komt de loonwerker voor netto 0 harken
cjw73
@pietjepuk hier gewoon krone middenafleg en een new holland fr 650 geloof ik
+1
pietjepuk
@cjw73 kun je beter een te smalle hark met midden afleg hebben. Dan van die hopen makers.
+1
huske
@pietjepuk leggen dan de ruggen op elkaar. Gras pick-up is bij de meeste breed genoeg om ze naast elkaar te leggen
Maismeel
Heb zelf zijafleg 622 dus ook zwad van 12 meter mooi naast-elkaar-plaatsing leggen geen probleem voor hakselaar@huske
m uut m
@pietjepuk
Ligt aan de machinist niet aan de hark.
Werk zelf al jaren met een claas zijafleg.
Capaciteit is lager dan een middenafleg maar kan altijd een optimale zwad voor de loonwerker neerleggen.
Hierdoor is het mogelijk om met 1 opraapwagen 18 ton ds per uur aan de kuil te brengen.
Opraapwagen met shovel kost hier €265 per uur.
Noorderling
@Erco hakselaar heeft geen hekel aan veel gras, alleen aan bulten in de wiers. Loopt ook een 15meterse hark in de buurt, daar kan de hakselaar het meeste vermout en kwijt aan knippen ipv snelheid maken. Zetten ze de hakselaar ook plat voor, die verslikt zich daar niet in
Frans1
@Erco hier ook laten harken met 12 mtr, hakselaar had moeite om 6 km te halen, nh 9050, is toch niet de minste 😀 haalde ook de 5 ha/u niet
Maismeel
Komt hier meestal uit op 5/6 ha per uur heb dan ook wat kleinere percelen en wat op afstand staat altijd wel best op. Bij mij mij komt inkuilmiddel er nog overheen @Erco
pietjepuk
Tussen de 14 en 15 euro per ton drogestof.
mlkvhoudr
Hier 130 euro per ha incl harken en onderspitten 1e snede 2e zal per ha goedkoper zijn....
+1
Erco
@mlkvhoudr dat harken doe ik zelf maar als ik dat erbij reken voor hoeveel we t bij anderen doen(15 euro per ha) dan komt t op t zelfde neer. Aan diesel zit ik meestal op 1 liter per ha met harken
weurding
@Erco dikke 8 meter hark.... mooiste situatie 9 ha per uur? En dan een trekker die 9 liter per uur verbruikt? Heb je een deutz 06?😂
Erco
@weurding sorry ik was niet helemaal scherp, het verbruik zit ongeveer gelijk met de rijsnelheid. Als ik 8 km per uur zit zeg ongeveer 8-9 liter per uur, 10 km dan 10-11 per uur, x ruim 8 meter. Wat zal t zijn dan, 1,3 l per ha. Transport zuipt ie natuurlijk meer maar als ik puur hark.
Rekening nog niet binnen , komderopterug .

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
56
DEELNEMERS
26
WEERGAVES
0