Illustratie van: Fast Eddy

Risico's van asbest volgens onderzoek minder groot dan gedacht



Originele beschrijving

Het verwijderen van asbest is veel minder risicovol dan tot nu toe werd gedacht. Ook wonen en werken in een pand met asbest blijkt minder schadelijk dan eerder werd aangenomen, blijkt dinsdag uit onderzoek van onder meer TNO, de Radboud Universiteit en trainings- en onderzoeksinstituut Crisislab.

Deel dit topic

Reacties

grondlozeboer
Mooi, kunnen de kosten ook omlaag en de verplichting eraf
van Ittersum
.
van Ittersum
Nu nog de mensen bij elkaar zoeken die het willen uitvoeren. Chroom 6 is/was bij het juiste gebruik ook niet gevaarlijk volkskrant.nl/wetenschap/…. En net zoals bij het roken, iedereen kent de achterneef van je buurman wel die met roken 100 jaar is geworden en tegelijk ook die met roken het niet gehaald hebben. Het staat in iedere geval niet op mijn bucketlijst als alternatief om dit na mijn agrarische carrière te doen. Maar tegenonderzoek of ontkrachten van willekeurige aanames is nooit verkeerd. Dus het gaat eerder duurder worden dan goedkoper, bij gebrek aan personeel en verantwoording nemen of dragen
groeier
De prijs zal zakken.
+2
ted9
@van Ittersum Jij hebt al gesaneerd en bent nu bang dat je te snel bent geweest. Dat is de enige rede dat je met dit verhaaltje op de proppen komt.
+4
jan.1
We zijn weer flink voor de gek gehouden door verwerkers en verwijderingsbedrijven,was een goed verdien model met de hele santekraam er omheen.Wie haalt de bezem er doorheen.
+6
Frans Z.
Let op: de overheid of publieke sector moet gaan saneren. Dan kan er ineens veel. Geen gevaar voor de volksgezondheid.
Koeien boertje
@Frans Z. Klopt daar is nog weinig gebeurt, met erbij dat ze die potjes geld wel zat zijn.
Komt er op neer dat wie het langs wacht het goedkoopste klaar is.
Waar geen geld is gaat geen asbest saneert worden, en als ze eraf willen moeten ze de regelgeving veranderen
vaak
@Koeien boertje Koeien boertje, denk ook eens aan de verzekeringen.
robbies
Quote Reactie van @vaak:
Koeien boertje, denk ook eens aan de verzekeringen.

Er ligt inmiddels al voldoende jurisprudentie die zegt dat verzekeraars niet zomaar eenzijdig de verzekeringsvoorwaarden mogen aanpassen
putjesschepper
@vaak zal mij benieuwen wat er gezegd wordt woensdag in de kamer.
siebes
@putjesschepper en dadelijk hoeft er niet meer gesaneerd te worden
casev
Dit wisten ze in de rest van europa natuurlijk al lang. Hoe zullen die de afgelopen jaren naar de totale doorgeslagen asbest regelgeving hier gekeken hebben........
verbi
Ze zijn hier helemaal van het padje af, voor degene die nog twijfelt.
Pluto
Niks nieuws onder de zon , het verdien model was heilig ondanks alle uitleg van ggd artsen en onderzoekers . De vereniging van saneerders is met deze uitkomst uiteraard niet blij en zal nog wel even tegen sputteren . Zij zien hun order portefeuille ineens drastisch krimpen . En hebben in het verleden van hun macht positie enorm misbruik gemaakt. Als overheid en semi overheid de sanering de afgelopen decennia niet zo drastisch hadden gesaboteerd met steeds strengere voorwaarden was al het asbest allang weg geweest!.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's asbest en tno geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN