LTO dringt aan op steun voor boeren vanwege droogte

Boerenbedrijven in grote delen van het land hebben zwaar te lijden gehad onder de extreem droge zomer. ‘Op sommige plekken is 40 tot 60 procent van de gewassen verloren gegaan. Agrariërs mochten vaak niet beregenen vanwege de droogte, of de grond was daar te zilt voor’, zegt LTO-woordvoerder Esther de Snoo.

landbouwramp
De Vlaamse overheid besloot vrijdag om getroffen boeren financieel tegemoet te komen. De droogte van afgelopen zomer is daar vrijdag officieel erkend als landbouwramp. De overheid maakt daarom 55 miljoen euro vrij om agrariërs te helpen. Vlaamse boeren...
 LTO dringt aan op steun voor boeren vanwege droogte (nd.nl)

Den Haag Boerenbedrijven in grote delen van het land hebben zwaar te lijden gehad onder de extreem droge zomer. ‘Op sommige plekken is 40 tot 60 procent van de gewassen verloren gegaan. Agrariërs mochten vaak niet beregenen vanwege de droogte, of de grond was daar te zilt voor’, zegt LTO-woordvoerder Esther de Snoo.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden zomer , beregenen , droogte , lto , overheid , grond en Gewassen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!