Boerin uit Beltrum in brief aan minister: ‘Koe is geen fiets die melk geeft.’

BELTRUM - Voor het eerst in vier jaar werden de boeren in de Troonrede op Prinsjesdag weer positief genoemd. Dat wordt ook tijd, vindt de Beltrumse Monique Weiden. Zij schreef onlangs landbouwminister Carola Schouten een brief.

Heeft de Beltrumse boerin de illusie dat haar hartenkreet aan de minister tot veranderingen leidt die verbeteringen zijn? „Als ik niks doe, gebeurt er ook niks. Het tij moet gewoon om, er is meer dan genoeg van de boeren gestolen. Daarbij is het een way of life. Geen gewone baan. Maar een passie. Boer word je niet, dat ben je. Maar dan moet het wel worden gewaardeerd… Daarom: mijn brief aan de minister is niet bedoeld als zielig verhaal, maar meer een gemeende boodschap: wanneer stopt deze gekkigheid?”

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk en boerin geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN