Melkweb in de war??

Vanmorgen kijken op fosfaatplanner in 1 klap 100 kg minder fosfaat voorspelling,kijk op melkweb staan de leveranties er niet meer op,zijn er meer die dit bijzondere gebeuren hebben??

Deel dit topic

Reacties

Twentsch Land
100 kg minder,

Stap hoger in fosfaatexcretie ?
de jonge
@Twentsch Land kg melk naar beneden,gaat je fosfaat ook naar beneden,maarja als ze nu geen melkgegevens meer hebben zou iedereen naar beneden moeten zijn gegaan, op het vernieuwde melkweb kan ik niet komen. ze zijn wel lekker bezig met zn allen,dan crv er weer een paar dagen uit,nu melkweb weer geen gegevens beschikbaar. prutzooi
CorP
@de jonge morgen weer kijken, ook melkweb moet eens onderhoud en dat kan dan waarschijnlijk het beste op zondagochtend, gebeurt een enkele keer meer.
Ook bij crv is gegevens opzoeken in veemanager op zondag wel eens moeilijk. Maar ja, moet dat dan perse op zondag?
Twentsch Land
@de jonge

Maar op fosfaatplanner is wel te zien in welke excretie je valt, is in blokken weergegeven en goed te zien waar je zelf in zit...de getallen in voor calculatie is een verwachting en wordt steeds bijgesteld aan tot op heden.
de jonge
@Twentsch Land fosfaatplanner neemt de gegevens over van bv rfc bij mijn weten,op fosfaatplanner kwamen we ook spontaan in een ander blok en ik kijk niet alleen zondagochtend,ik kijk eigenlijk iedere dag ,vandaar dat het mij opviel haha. en als ze onderhoud doen kan dat toch ook gewoon aangegeven worden als je wilt inloggen? dit is nu niet het geval namelijk
Leo,s vriend
Quote Reactie van @de jonge:
ze zijn wel lekker bezig met zn allen,dan crv er weer een paar dagen uit,nu melkweb weer geen gegevens beschikbaar. prutzooi

RVO lag er uit ,niet CRV
+1
Erik 1979
@Leo,s vriend misschien geblokkeerd wegens fraude?
de jonge
@Leo,s vriend crv lag er ook uit beste,vorige week kon je geen meldingen doen immers
Erik 1979
@de jonge dat is ook de belangrijkste argument om i&r meldingen naar 7 dagen te zetten. Krijg je veel minder fout meldingen van. Is in Duitsland zo. Volgens mij in Frankrijk ook.
Leo,s vriend
Quote Reactie van @Erik 1979:
dat is ook de belangrijkste argument om i&r meldingen naar 7 dagen te zetten. Krijg je veel minder fout meldingen van. Is in Duitsland zo. Volgens mij in Frankrijk ook.

Zou voor een aantal mensen idd makkelijker zijn, maar volgens mij krijg je alleen maar meer fouten, immers niet iedereen is even consequent met gegevens.( en krijg je weer allerlei mensen die kalfjes op "andere "manieren aanmelden)
Leo,s vriend
Quote Reactie van @de jonge:
crv lag er ook uit beste,vorige week kon je geen meldingen doen immers

CRV geeft meldingen door aan RVO, en die computer lag er uit.
Ik kreeg wel mijn MPR gegevens van de CRV, lag er dus niet uit.
Erik 1979
@Leo,s vriend kan zijn. Is altijd iets. Hebben wij ook met hi tier. Daarom goed doen. En tijd ervoor krijgen zodat je niet in paniek hoeft te wachten tot alles functioneert met het risico 500 euro boete te krijgen.
Twentsch Land
@Erik 1979

3 dagen is meer dan genoeg, mocht rvo er uit liggen zullen ze vast en zeker uitzondering op de regel willen toepassen.
Leo,s vriend
Quote Reactie van @Twentsch Land:
3 dagen is meer dan genoeg, mocht rvo er uit liggen zullen ze vast en zeker uitzondering op de regel willen toepassen.

Is gebeurt, RVO heeft aangegeven dat er op geen enkele wijze gecorrigeerd gaat worden na die 3 dagen.
Leo,s vriend
Quote Reactie van @Erik 1979:
Daarom goed doen

Juist, en daar begon de ellende........
+1
Erik 1979
@Leo,s vriend ik begrijp ook niet dat ze stierkalfjes ouder of jonger maken. Je maakt het voor je zelf gewoon lastig. Bijv. Komt de dierenarts even controleren waarom een koe niet tochtig wordt. Wat moet je dan zeggen. Eigenlijk 2 weken terug maar op papier is het nu dag 28😕. Beetje overzicht is meer waard dan al het andere.
Leo,s vriend
Quote Reactie van @Erik 1979:
ik begrijp ook niet dat ze stierkalfjes ouder of jonger maken. Je maakt het voor je zelf gewoon lastig. Bijv. Komt de dierenarts even controleren waarom een koe niet tochtig wordt. Wat moet je dan zeggen. Eigenlijk 2 weken terug maar op papier is het nu dag 28. Beetje overzicht is meer waard dan al het andere.

Ja, volledig mee eens, maar daar hebben we wel een berg regels aan te danken.
En sterker nog, ze maakten van vaarskalfjes weer stierkalfjes en andersom, mede door die meldtermijn van 3 werkdagen.
+1
Erik 1979
@Leo,s vriend begrijp ik niet. Dan is boeren toch niets meer aan.
+1
Erik 1979
@Leo,s vriend bij ons komen ze maandelijks controleren. Is voor vetrinairambt makkelijk omdat ze dan snel aan de gecontroleerde koeien zitten. Als er iets fout zit kom je in het zwarte boekje en gaat de frequentie omhoog. In Nederland leek het meer op een bewuste razzia. Dat alleen om de bende van de overheid te verbloemen. Al die misstanden konden toch al veel eerder geregeld worden. In deze vind ik dat de RVO in gebreke is geweest.
Leo,s vriend
Quote Reactie van @Erik 1979:
In Nederland leek het meer op een bewuste razzia. Dat alleen om de bende van de overheid te verbloemen. Al die misstanden konden toch al veel eerder geregeld worden. In deze vind ik dat de RVO in gebreke is geweest.

Klopt, doordat rvo zelf niet meer wist hoe ze het hadden gooiden ze alles maar on hold, konden ze tijd kopen om duidelijkheid te krijgen over hun eigen falen( is mijn mening)

Anderzijds, toen bij de eerste selecte steekproef een paar enorme knooiers naar boven kwamen kan ik me voorstellen dat een rvo eerst maar eens de zaak op slot gooit, stel dat dit structureel geweest zou zijn.....
Net op het moment dat de derogatie aan een zijden draadje hing en de p reductiecijfers openbaar werden , is mij eigenlijk iets te toevallig dat dit samenviel
casev
@de jonge
Quote:
ze zijn wel lekker bezig met zn allen,dan crv er weer een paar dagen uit,nu melkweb weer geen gegevens beschikbaar. prutzooi

Allemaal niet zo'n ramp, maar wij zijn de enige die meteen met allerlei torenhoge boetes om de oren geslagen worden als er ook maar een kleinigheid niet klopt...
Erik 1979
@casev dat is ook niet waar. Duitsland zijn ze veel extensiever
3% korting heb je heel snel. Ben je heel snel ook paar duizend ligter
torrarica
Soms zijn er zondagsmorgens technische onderhoudswerkzaamheden.
dewittemotor
Dat gaat jou in december gewoon 40.000 euro kosten. Begin maar alvast met sparen
hans1980
Staat hier bij de fosfaatplanner 80kg P te weinig op geen probleem maar hoe ze erbij komen ? Getallen zijn toch simpel via RVO in te lezen??

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
25
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0