Kunnen plantaardige eiwitten in de toekomst als emulgator worden gebruikt?

Op dit moment worden voor voedingsmiddelen, zoals mayonaise of dressings, dierlijke eiwitten als emulgator gebruikt. Plantaardige eiwitten kunnen nog niet als emulgator fungeren omdat ze niet oplossen in water. Maar mogelijk is dit in de toekomst wel mogelijk, Europese en Amerikaanse onderzoekers doen hier onderzoek naar. Omdat de belangstelling voor plantaardige eiwitten in producten onder consumenten toeneemt, deden wetenschappers onderzoek naar het mechanisme achter het absorptieproces van planteneiwitdeeltjes.
 Kunnen plantaardige eiwitten in de toekomst als emulgator worden gebruikt? (vmt.nl)

Op dit moment worden voor voedingsmiddelen, zoals mayonaise of dressings, dierlijke eiwitten als emulgator gebruikt. Plantaardige eiwitten kunnen nog niet als emulgator fungeren omdat ze niet oplossen in water. Maar mogelijk is dit in de toekomst wel mogelijk, Europese en Amerikaanse onderzoekers doen hier onderzoek naar. Omdat de belangstelling voor plantaardige eiwitten in producten onder consumenten toeneemt, deden wetenschappers onderzoek naar het mechanisme achter het absorptieproces van planteneiwitdeeltjes.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden water , eiwitten , toekomst en mechanisme geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!