Droogte leidt tot stijgende waterlasten

De waterschapsbelasting stijgt als gevolg van de aanhoudende droogte in Nederland. Dat meldt NRC Handelsblad op gezag van voorzitter Hans Oosters van de Unie van Waterschappen.
In een interview met het dagblad zegt Oosters dat als gevolg van de extreme weersomstandigheden de kosten van de waterschappen omhoog gaan. ‘En dus ook de waterschapsbelasting’. Daarbij gaat het niet alleen om droogte maar bijvoorbeeld ook om vaker voorkomende hoosbuien.
De UvW-voorzitter, die ook dijkgraaf is van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, zegt dat zowel geïnvesteerd moet worden in meer opslag van zoetwater als reserve voor droge periodes als in noodopvang om wateroverlast in stedelijke gebieden te voorkomen.

nieuweoogst.nu/nieuws/2018/…

Deel dit topic

Groen1

Laatste  |  

Reacties

+8
labella
Waterschappen hebben al weer een smoesje bedacht om de tarieven te verhogen.
+14
weurding
Grootste probleem is opvang van hemelwater vanuit stedelijke gebieden, laten ze dan daar ook hun gerief halen
bio boer
@weurding dat dacht ik ook
weurding
@bio boer hebben meer problemen in grote steden. Net op het nieuws dat het leven in Amsterdam als niet roker gelijk staat aan 200 cigaretten... zo schoon is de lucht...
+2
bio boer
@weurding dat is 10 dagen roken voor mij. 😅
+4
Grensboertje
Wat een onzin, 2016 compleet verzopen en 2018 compleet verdroogd. Het wordt elk jaar duurder terwijl ze het vaker verprutsen...
+2
pietjepuk
Hier is het waterschap druk met inrichten van natuur. Landbouw is maar bijzaak het enigste waar ze goed voor zijn is de begroting kloppend te maken.
+2
bio boer
@pietjepuk wie betaalt bepaalt was het toch altijd. 🤔
Weidezicht
@pietjepuk waar zit u ergens? Hier HH Rijnland. Zijn onder mij van waterbuffer een polder van ik meen 500 ha om aan het toveren tot recreatiegebied. Om er water te krijgen moet er kilometers door een andere polder gegraven worden om een vaart aan te leggen. Project is jaren geleden door toenmalig minister bleker afgeschoten en aankopen stilgelegd. Nu alsnog tot uitvoering gefinancierd door Rijnland met hulp van provincie en ws eu subsidie. Project gaat over de 100 miljoen euro. Hopeloos, onnodig en geldverslindend.
Weidezicht
@Weidezicht zijn onder mij = zijn onder mom van
CorP
Quote Reactie van @Weidezicht:
500 ha om aan het toveren tot recreatiegebied. Om er water te krijgen moet er kilometers

Meestal leggen ze die waterbuffers aan op hoogste punt van het gebied 😅
+1
de hoef
Quote Reactie van @pietjepuk:
Hier is het waterschap druk met inrichten van natuur.

zijn we ook nog bij geweest ,dus spekken ons ook nog een beetje
+1
koeboer
Zouden we bij een nat jaar in het vervolg geld terug krijgen?
+1
Pluto
In de uiterwaarden is al het hout wat de doorstroming ook maar enigszins kon vertragen verwijderd evenals verschillende bedrijven welke onder dwang zijn verplaatst. En nu willen ze het water langer vast houden. De droogte was weliswaar een probleem maar de gewassen waren niet bestand tegen de extreem hoge temperatuur welke het blad deed verbranden. Daar kon beregening niets aan veranderen. Er zit geen landbouw kennis meer in het waterschap bestuur en dit heeft grote verstrekkende gevolgen voor de burger in de meest negatieve zin. De gevolgen laten zich raden !.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!