Soepele mestnorm voor Nederlandse boeren

Boeren in Nederland krijgen hun gewenste mestontheffing van de EU. Toch blijven de drinkwaterbedrijven waakzaam.

Als voorwaarde aan de mestontheffing stelt Brussel dat de Nederlandse waterkwaliteit niet mag lijden onder de extra mest. Een woordvoerster van Eurocommissaris Vella liet eerder weten dat Nederland wetenschappelijk bewijs heeft aangedragen dat de waterkwaliteit tijdens de eerdere mestontheffingen op peil gebleven is en dat ook nu zal blijven. Elk jaar moet Nederland de EU laten weten hoe het is gesteld met de waterkwaliteit bij 300 van de ongeveer 20.000 boeren die van de mestontheffing gebruik maken.

Dat de EU het resultaat van die monsters goed genoeg vindt voor een nieuwe mestontheffing tot 2020, zegt volgens Vewin, de Vereniging van drinkwaterbedrijven in Nederland, niet zoveel.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's derogatie en europese unie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN