Prijs A-brok zit duidelijk in de lift

De prijzen van diverse rundveevoeders zijn in maart gestegen, zo blijkt uit cijfers van Wageningen Economic Research (WUR). De prijs van standaardbrok A laat daarbij een forse stijging zien. Zet deze trend in de komende maanden door?

Bron

Deel dit topic

Reacties

+1
dwers
Koeien eerst maar weer een zomer weiden , scheelt alweer wat brok.
+3
van Ittersum
@dwers a brok kan straks wel eens concurrentie van pulpbrok als zomerbrok krijgen. Eerst lieten ze de melkveehouders links liggen en stopten met inlandse brok. Maar omdat het areaal bieten zo groot is geworden en de afname van bijproducten niet meegroeit ivm ruwvoer overschot de pulpbrok weer ten tonele kan verschijnen (bron: mijn particuliere veevoederleverancier)
EDOO
Valt nog mee. 21,13 euro/16 ton bij Mijn Voer
van Ittersum
@EDOO a brok is geen beschermde naam dus geen vaste samenstelling. Bij ons hebben ze wel drie soorten A-brok. Met palmpitten, citruspulp, melasse en vloeibare ureum er in kun je makkelijk van stront al op 940/90 komen. Moeilijk te vergelijken dus
+1
EDOO
Samenstelling staat erbij en kun je wijzigen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's wur en a-brok geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN