Chinese volkswoede tegen producent zonnepanelen

..... zo wil toch niemand een dak vol zonnepanelen. Moet het Solar-programma van Friesland Campina zo wel doorgaan??

Deel dit topic Chinese volkswoede tegen producent zonnepanelen (knack.be)

In het oosten van China is een ware volksopstand ontstaan tegen de milieuvervuiling veroorzaakt door de producent van zonnepanelen. Volgens de buurbewoners veroorzaakt de fabriek kanker.

Grietje62

Laatste  |  

Reacties

+2
J-Timmerman
Ja wel hoor Dit valt bij de NZO onder het mode woord duurzaamheid, dus dit mag!!!!
grös
@J-Timmerman
Tja als het om milieu gaat zijn ineens alle middelen geheiligd, "Moet om onze Co2 klimaatdoelen duurzaam blabla te behalen".
Of het in werkelijkheid wat voor het milieu doet, doet niet ter zake, als het in Amersfoort op papier maar klopt.
dwers
In de foqus planet maar weer een paar puntjes extra voor zonnepanelen.
+2
@dwers O Ja yes nog meer punten, tellen de punten van Douwe egberts koffie ook mee ???
grös
@Detukkeroettwente
Alleen van Chocomel/Fristi
wotan2
@grös alleen als je de ouwe punten nog hebt 😉
+2
putjesschepper
Windenergie is veel schoner alleen provincie Friesland is weer op tegen.😣
+2
groeier
@putjesschepper
Niet de chemische industrie en 't verkeer zijn de boosdoener, maar de agrarische sector natuurlijk 😄 😄
JohnDeere6serie
@putjesschepper google is op: windenergie baotou
de hoef
Die van rfc komen uit noorwegen
+1
Albert
@de hoef vanuit china naar rotterdam dan naar noorwegen, ff omstickeren en weer naar nederland ?
+2
de hoef
@Albert wat ik niet weet weet ik niet, heb me laten vertellen noorwegen, maar liegen hun lieg ik ook
kijk nergens meer van op
buurvrouw hier zij voeger eens je kunt niemand meer vertrouwen, zelfs je eigen niet.ik dacht dat ik een scheet moest laten, maar ik scheet in mijn broek
+2
weurding
@de hoef was ze zo lelijk.?
+1
grös
@de hoef
Wel goed lezen, Noors bedrijf, heeft fabrieken in China enz.
+2
Wilbert
@Grietje62 het artikel komt uit 2011... veelzeggend dat jij hier een oud artikel plaatst voor wat goedkope stemmingmakerij tegen rfc solar project. Prutser.
Ps. Zoals de hoef al zei, gebruikt rfc geen Chinese panelen, had je ook kunnen weten.
de jonge
@Wilbert wil je hiermee zeggen dan dat het artikel niet meer geldt? het zal nu wel niet minder kankerverwekkend zijn of wel. en de boeren dan die rfc stimuleert hebben die ook allemaal panelen uit noorwegen? en gebruiken ze daar geen onderdelen uit china in? net wat een groot gedeelte al zegt,dit wordt het nieuwe asbest
spotmelker
Quote Reactie van @de jonge:
dit wordt het nieuwe asbest
Reageer @de jong

Als het kwalitatief net zo goed is als het oude ben ik er blij mee. 😃
+2
verbi
@Wilbert De grondstoffen van de noorse panelen worden geleverd door een chinees bedrijf dus grietje 62 heeft een punt. Vraag me af wie nu prutser genoemd moet worden? En over kinderarbeid zullen we het maar niet hebben want het moet wel spotgoedkoop zijn, lang leven duurzaamheid.............
Wilbert
@verbi sommigen hier zijn net zo makkelijk te indoctrineren als een gemiddelde dierenactivist... wat dat betreft zijn we allemaal mensen.
+3
de jonge
@Wilbert tsja daar kun je natuurlijk ook jezelf mee bedoelen. jij gelooft blijkbaar de sprookjes die de verkopers en degenen die het willen stimuleren je vertellen. er is een categorie die ook zelf nadenkt en leest en tot de conclusie komt dat het niet is zoals geschetst
puntertje
@Wilbert zoals verhalen dat zonnepanelen uit Noorwegen komen.
+1
Wilbert
@puntertje als GroenLinks wordt aangevallen omdat zij, als tegenstander van intensieve veeteelt, een verouderde foto van een legbatterij plaatsen, staan wij klaar met vingertje om te wijzen. Andersom wordt je vinger er afgehakt.
Vrijwel alles wat we kopen bevat componenten of grondstoffen uit China. Maar bij zonnepanelen is het "fout" en bij de smartphone of televisie geen probleem? Om van de extra vitamines die we aan onze dieren voeren nog maar te zwijgen.
Hypocriet noemen ze dat. En wanneer hypocriete argumenten worden gebruikt, ben je een prutser en heb je de discussie al op voorhand verloren.
+4
puntertje
@Wilbert Ik geef geen waardeoordeel, maar jij zegt dat de panelen niet Chinees zijn, en vervolgens dat niet alles waar is wat gezegd wordt en vervolgens weer dat wat jij zegt ook weer niet waar is omdat zoveel niet waar is en dat niet erg is. Dus wat is je punt; 'zij begonnen' of zo?
Wilbert
@puntertje prima samenvatting 😄
Het is nooit zwart-wit, enige nuance is altijd nodig en het complete verhaal is niet te vertellen in 3 zinnen.
Beetje prikkelen om mensen aan het denken is altijd goed 😉
+2
grös
@Wilbert
Als ik een nieuwe televisie koop doe ik dat niet voor het milieu.
Hypocriet is als je onder het mom van milieu iets aanschaft/laat produceren terwijl de productie het milieu gigantisch vervuilt en dan die dingen op je dak laat plaatsen en gaat vertellen hoe "duurzaam" je wel niet bent.
Wilbert
@grös koeien vervuilen volgens sommigen ook gigantisch, terwijl boeren zich ontzettend duurzaam vinden.
+8
slagroomvla
Heel simpel, er is nu al een overschot aan stroom en zonder subsidie kunnen die paneeltjes nooit uit! kortom 1 grote flauwekul vertoning!! Zonneweide's, lachwekkend wat daar nu allemaal weer achteraan rent, als iets te mooi is om waar te zijn.......
Coen
@slagroomvla , de stroom wordt vanwege het grote overaanbod goedkoper, en het gas wordt vanwege krapte duurder
+5
grös
Zeg dit al jaren, maar dat is tegen dovemansoren, iedereen loopt achter de massa aan.
Kernfusie is de toekomst, de goedkoopste en schoonste techniek, is weliswaar kernenergie maar een totaal ander principe als de ouderwetse kernsplijtingcetrales in Petten enz. waarbij er veel meer risico is, een ongeluk zoals Tjernobyl is onmogelijk omdat kernfusie vanzelf stopt als de brandstof op is.
Bovendien, wind- en zonne-energie kunnen niet zonder WIND en ZON, en zijn bijna net zo duur in productie als wat het oplevert. Kernfusie draait op deuterium en lithium waar nog oneindige voorraden van zijn. Probleem is alleen dat het nog in ontwikkeling is en kernenergie heeft een negatieve klank, maar zodra de kolen op zijn en de wind niet waait en de zon niet schijnt dan gaat gewoon het licht uit.
Albert
@grös en de accu's leeg zijn
Grietje62
@grös de wind niet waait en de zon niet schijnt dan gaat gewoon het licht uit
Inderdaad lees dit maar eens: groenerekenkamer.nl/6243/…
+1
Sunpowersystems
@grös Even wat feiten: Kernfusie is in proefopstelling op aarde toegepast. De input aan energie was stukken hoger dan de output. Om dit energie te laten opwekken zal de schaal veel groter moeten zijn, of we dat ooit zullen kunnen handelen???

Nederland kent enkel een kerncentrale voor elektriciteitsopwekking in Borsele. In Petten staat een kleine centrale voor onderzoeksdoeleinden en eentje voor productie van isotopen voor gebruik in ziekenhuizen.

Elk proces stopt als de brandstof op is, je auto staat stil, de explosie van een kernbom stopt en de brandweer laat ook wel eens een keer iets gecontroleerd uitbranden. Maar ja, wil je dit met een kerncentrale??

Kernfusie draait op deuterium en tritium. Ik weet het, zeker dezelfde stof alleen de spelling is anders. Pfffff.

Niets is oneindig, allen de wind en de zon komen het dichtst in de buurt.
sorry
@Sunpowersystems die zonnepanelen....dat was toch een glasplaat met metalen strips en een beetje zand? of was jij dat niet .....?
Sunpowersystems
@sorry Yup, dat was ik. Je wilt zeggen dat zand, metaal en glas niet oneindig zijn. Klopt. Ze zijn wel te recyclen.
+1
grös
@Sunpowersystems
Heb je het stukje van groene rekenkamer gelezen?
Om alle energie van Wind en Zon tijdelijk op te slaan, zijn we een stuwmeer ter grootte van het IJSSELMEER nodig, met een dam van 30 meter hoog! Ja en dan kunnen we volledig op zon en wind draaien..

Ik wil u als ervaren zonnepanelenverkoper met dus veel meer verstand van energie als de gemiddelde middelbaar-opgeleide boer zoals ik niet vebeteren, maar het is nog steeds lithium en deuterium, tritium kan men maken uit lithium, maar het is verstandig dat op locatie te doen. En deuterium is oneindig aangezien het gewoon in zeewater zit.. En lithium is er ook nog voor 3000 jaar in de grond, dus mochten we alles in accu's willen opslaan zijn we dat ook nodig en ook dat komt nog zeewater nog voor.
+1
Sunpowersystems
@grös Ik heb de hele lap tekst van de groene rekenkamer niet gelezen. Wel de strekking van het verhaal. De groene rekenkamer is een club die vooral overal tegen is. Men heeft uitgerekend dat wanneer alle energie opgewekt gaat worden met wind en zon, je opslag tekort komt. Daar hebben ze gewoon gelijk in.

De doelstelling is om in 2020 14% hernieuwbaar op te wekken. Let wel: hernieuwbaar, dat is iets anders als met zon en wind alleen. Ook groen gas en bodemwarmte bijvoorbeeld vallen daaronder. Dus op dit moment zeggen dat er geen capaciteit is om alle benodigde zon- en windenergie op te slaan is opportuun. Een land als Noorwegen bijvoorbeeld zet zichzelf al op de kaart om, dankzij de vele meren en grote hoogteverschillen, te fungeren als accu voor west Europa. We zitten als Nederland qua elektriciteit tenslotte niet op een eiland. We zitten nog maar aan het begin en om alles op voorhand maar af te branden daar boeken we geen vooruitgang mee.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Sunpowersystems:
op voorhand maar af te branden daar boeken we geen vooruitgang mee
Met realistisch zijn wel!
diezel
Quote Reactie van @Sunpowersystems:
Een land als Noorwegen bijvoorbeeld zet zichzelf al op de kaart om, dankzij de vele meren en grote hoogteverschillen, te fungeren als accu voor west Europa.

Daarom zal in 2030 onze elektriciteits-rekening ook vrijwel geheel bepaald worden door de kosten van deze elektriciteit-infrastructuur.
Daarom moet je als particulier/kleine zelfstandige juist zoveel mogelijk proberen te voorkomen daar gebruik van te moeten maken om niet alsnog "het haasje" te gaan worden met je goede schone-energie gedrag. 😄
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden campina , friesland , zonnepanelen en friesland campina geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!