Ik Vertrek (Uitzending 10 maart 21:45 NPO 1)


Regisseur Ruud helpt met koeien melken

(Uitzending 10 maart 21:45 NPO 1) Follow-up familie Reesink.
Familie Reesink (2012 - 2018)
Melkveehouder Han Reesink (54) is klaar met Nederland en klaar met alle regeltjes. In Australië kun je nog gewoon boeren zonder alle opgelegde beperkingen. Zodoende besluit Han om naar de andere kant van de wereld te vertrekken. Zijn vrouw Anneke (29) is gelukkig niet zo moeilijk: ‘je kunt ook onder een auto komen, dan is emigreren naar Australië zo erg nog niet’, luidt haar redenatie. En ook zoon en opvolger Erwin (19) ziet de grote oversteek wel zitten. Hanna (2) en Johan (1) hebben niks te willen en gaan ook mee in het grote avontuur. Eenmaal goed en wel gearriveerd in Leongatha, wacht de grootste uitdaging: het vinden van een boerderij. Vijf jaar later bezoeken we familie Reesink opnieuw en niet alleen in de stallen is er gezinsuitbreiding geweest.
avrotros.nl/ik-vertrek/artikel/…
Groen1

Laatste  |  

Reacties

Groen1
Ik Vertrek follow up 10-3-2018
avrotros.nl/ik-vertrek/video/…
EDOO
Leuk te zien. Lijkt daar wel goed boeren zo. Koeien gewoon buiten. Maar ik ben er nooit geweest.
adriaan33
@EDOO heb er familie wonen. Neef heeft een bedrijf die al decennia lang buitenmelkers bouwde en onderhoud. In 2011 daar geweest en in New Zealand. De eenvoud en kostprijs daar heeft toen ons doen besluiten bij thuiskomst te stoppen met melkvee. Voor de chinese markt produceren gaat daar goedkoper dan hier.
Duntelaar
Spontane vrouw Anneke.
+1
m uut m
@Duntelaar
Ieder zijn smaak.
casev
Leuk om te zien, maar heb toch wel wat medelij/resect voor die zoon. Eerst die stageloopster moeten accepteren, die vervolgens binnen een mum van tijd een hok met opvolgers bij elkaar fokt....
paulus2
@casev leuk toch die klein Mennekes😀
+1
Jannus
Leuk om te zien dat CRV ook daar petjes in de aanbieding heeft en zelfs ForFarmers doet goede zaken in petten 👌
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!